Första dagen!

Idag är första dagen på sommarlovet, semestern. Började fint med lite sol som sipprade in genom persiennerna och maken som undrade om jag vill ha kaffe. Nja? Inte just idag, inte just nu. klockan var ju bara halv sju på morgonen och jag ville nog helst ligga kvar och bara slumra! Vid åtta ringde han och undrade nåt, minns inte vad. Men antagligen var han mest avundsjuk för att vi är lediga nu och inte han. Men det kändes skönt att komma upp. Tidningen hade han slängt in i hallen och nu kunde jag knäppa på bryggaren och sätta mig med tidningen och njuta av lugnet som råder innan barnen slår upp sina blå. Strax efter nio kom "Lilla loppan Larson" upp. Glad som en lärka är hon ju alltid på morgonen men jag tror att hon kände av mitt goda semesterhumör, och kvittrade lite extra. Sonen vaknade vid halv tio. Åskmoln som alltid på mornarna, och lite extra idag eftersom han upptäckte att han var sist upp... Tävlar om allt min lilla kille och att förlora är det värsta som finns. Därför drog han till en nödlögn om att han minsann varit uppe innan pappan gick till jobbet, men somnat om. Jomen visst?? Svårt att överbevisa eftersom jag själv sov då... 

Imorgon är det redan midsommar. Vi har nu bestämt oss för att fira hos farmor och farfar. Enkelt och bra. Slipper att handla och stressa med att fixa all mat. Mat som ändå hamnar i soporna eftersom man aldrig kan äta så mycket som jag har en tendens att laga. Fattar inte att jag aldrig lär mig? Just vid dessa helger får jag en sorts "Mat till hela världen" ångest.  Oftast finns det mat till hela gatan, och hur skulle vi kunna få i oss allt det är en ständigt återkommande fundering. Nu behöver jag iaf inte tänka på det och det känns helt okej. Sonen ville ha Laxost så det har jag fixat och så ska vi baka knäckebröd. Kan ge er receptet senare. Så enkelt att baka och så himla gott, som det är med lite smör eller att doppa i olika "såser". Mums. Julen 2007 bakade jag en dubbel sats. Gömde lite för att vi skulla ta med till farmor. Men mina små luringar hittade min gömma och det fanns inte mycket kvar när vi skulle åka... Därför bakar jag numer i sista stund och då gärna en fyrdubbel stats så det verkilgen räcker! 
Plocka lite blommor till våra huvudkransar måste vi också hinna med innan regnet kommer. Bävar för att ge mig ut bara då vi återigen är invaderade av myggor. Försökte för en stund sen att gå ut med grästrimmern... ångrade mig ganska snart. Säkert 40 bett på fem minuter.... Mardröm!! Hoppas det är mindre mygg ute på ön. Och så hoppas jag att det blir fint med sol och värme imorgon. Bäst chanser var ju vid kusten och jag tror vi valt rätt ställe för firandet.

Glad Midsommar till er alla!

Återkommer

Kommentarer
Postat av: M

Bakar i sista stund för att det inte ska bli uppätet, jag vet inte varifrån jag känner igen det?! VEM kan du brås på?! =) GLAD MIDSOMMAR!

2009-06-18 @ 14:51:46
URL: http://malisens.blogg.se/
Postat av: Trean

Tänkte inte ens på det, men du, stämmer ju på pricken!! Och nyss bestämde jag mig för att baka ikväll när de typ somnat... ;)Hoppas ni får en super helg!! Kramen



2009-06-18 @ 17:40:06

Titta vidare :)strong>

Jag heter :
Kom ihåg mej nu :)

Min msn är : (kommer ej visas)

Bloggen jag har heter :

Jag vill faktiskt säga :

Trackback