På kant med livet...


Igår var det en sån där dag man helst vill vara ensam och dra täcket över huvudet!
Inget gick min väg och jag förvandlades sakta men säkert under dagen till en tjurig treåring som grät åt motgångarna och stampade foten i frustration!
Måndagmorgon, vi försov oss såklart... S och T blev väckta och hamnade så klart på fel spår direkt. Det vanliga bråket och tjafset om vem som ska sitta vart i bilen, vem som ska lämnas först...GAAH! Orkar inte! Ingen frukost hann jag få i dom heller, dåligt samvete som gnager!  Hann iaf i tid till jobbet, om det nu är något värt när man skickat tomma barnmagar till dagis och fritids? Kan ju säga att det var fler som försov sig...och inte kom alls. En sån där underbar morgon när man inser att man kommer att få jobba för två och ändå få en lön! Fan, fattar inte folk att man måste komma till jobbet? Visst jag köper att man blir sjuk, men just såna här dagar har jag en förmåga att tro att folk myglar och låtsas vara sjuka! Usch, dålig sida hos mig.... Så egoistiskt att tro att andra smiter undan bara för att jag själv inte orkar slita liite extra. Egentligen kanske det handlar om avundsjuka? Jag hade ju också helst velat dra täcket över huvudet och bara somna om....  Själva jobbet rullade på som vanligt och jag vet att jag brukar känna mig bättre om jag får jobba och träffa "mina" gamlingar.

Hem och hämta i skolan och på dagis. T min 4-åring..var just en 4-åring! Och det med besked... Fan hon kan göra mig galen.  Så såg hela eftermiddan ut. Gubben undrade om det var lönt att komma hem, när jag ringde och berättade att jag var skittrött på att vara städkärring i detta hus. Och jag lovade honom dyrt och heligt att det skulle se ut som fan hemma när han kom för jag tänkte minsann inte gå efter ungarna och sopa som jag brukar. Hahaha, andra morsor, såna där "curlingmorsor" sopar framför sina barn...hehe...jag sopar bakom...  Stackarn, han ville nog inte alls komma hem... Eller vaddå "stackarn". Det är hans barn också så....  Bara det att jag vet att om jag är på dåligt humör så blir han det också och sen är det världskrig här! Han saknar liten aning pedagogik och tålamod. I mitt tycke iaf. Jag lirkar och förhandlar allt för mycket i hans tycke...
Middagsmaten var väl dagens höjdare. Jag hade lite fläskkarré, som jag egentligen inte gillar för att det är så mycket fett insprängt i köttet. Men jag skivade upp biten och stekte några av dem. Sen blandade jag upp en ny creme fraiche jag hittade, med smak av dragon, citron och carl-johan svamp. Den blandade jag upp med lite mjölk och sen fick köttet puttra i såsen ganska länge. Till det blev det ris som till och med S åt. Han vågade nog inget annat...hans mamma kunde ju brinna av när som helst....han hatar ris!  T sprang runt och lekte och var inte det minsta intresserad av att äta... När vi andra ätit klart skulle hon äta men ville inte sitta själv. I vissa lägen känner jag typ så här : "DJÄVLA UNGE!!!"  Det tog henne ca en och en halv timme att få i sig maten.....  Men maten var iaf skitgod och en matlåda blev det också.

Och ja, eftersom barnen varit lediga på eftermiddan och jag inte sopat efter dom så ser vårt hem nu ut som ett bombnedslag av modell större....  Men eftersom jag vaknat på fel sida även idag så kommer skiten få ligga kvar.
JAG ORKAR INTE!

Vaknat på fel sida...
Kände väl ändå att jag på nåt sätt måste få humöret att vända! Positiva tankar, räkna till tio, positiva tankar. Njut av solen, lyssna på vårfåglarnas kvitter. Positiva tankar!

Skjutsade S till skolan, bara en anings tjafs i bilen om vem skulle sitta fram... Nära att jag exploderade!
Hem och fixa lite frukost-kaffe till mig själv...
"Öhh, brukar inte mjölken vara kall i kylskåpet???"

Ja men såklart! Visst fan passar kylskåpet på att braka ihop!!!

JAG BLIR GAAALEN!!!

Antagligen blir inte denna dag bättre än gårdagen....

Återkommer

Bakis?

Ååh, vilken trevlig kväll vi hade igår! Byalaget hade ordnat en tillställning i skolan. Det var en bra uppslutning av byns innvånare och jag tror att det kan ha vart ca 50-60 personer. Lite trubadurspelande, fotbollsmatchen på TV, mycket prat och skratt med de bekanta grannarna som finns i byn. Så jädrans skönt att få vara "vuxen" en kväll och inte passa på barnen som är experter på meningen "Mamma kom.."   Men jag ska helt ärligt säga att det var grymt skönt att få hämta dom idag! De var mycket trötta efter ett superdygn hos moster E. Deras helg har innehållit Lekrymden (3timmar) födelsedagsfika hos moster A-S, övernattning med mys-pys hos moster E, bio med mormor och moster, fotbollsträning, Gissa om de är lite småtrötta vid det här laget? Stackars T hade haft det svårt att sova inatt, vilket lett till att även S varit vaken...Inte lätt med två kids i en etta....   Lilla loppan kommer här nu och vill minsann gå och sova för hon har inte gjort det på länge...  Snuttan!

Jag och gubben hade mys-middag igår. Inte ofta vi får till det, och kan spendera ett par timmar på tu man hand. Massor av levande ljus och riktigt supergod mat! Behövs ju inte så mycket egentligen men oj, vad värdefullt det är!  Egentligen borde jag nog vara lite bakis idag? Men nej, jag känner mig ju trött och så, men inte bakis va? Tänkte först att jag skulle passa på att storstäda barnens rum, när de inte var hemma. Men så tänkte jag om... Varför ska jag offra en barnfri söndag på att städa? Deras saker springer ju inte iväg, nej de ligger snällt kvar och väntar på en hjälpande hand att komma upp på hyllorna, vilket de ska få göra men inte idag!  Nej, jag sov tills jag kände att nu får det vara nog...Då flyttade jag mig via frukostbordet vidare till soffan... Kändes så jäkla skönt att kunna halvsova på soffan och kolla på skidskytte utan att få dåligt samvete för barnen...

Nu tror jag att det är dags för att natta barnen faktiskt!

återkommer

Lördag igen då....

Idag är det fullt program och det mesta känns roligt!  Just nu väntar jag på melodikrysset...vuxenpoäng på det?? Eller kanske snarare pensionärspoäng...hehe. Men kul är det och vi löser det nästan alltid (skryt). Kl 10,30 är det paus för nyheter och då ringer alltid svärfar och kollar/frågar om svaren och sen igen när det hela är över kl 11. En mysig stund i lugn och ro (?), det finns INGEN stund på hela dan som barnen pratar/skriker/bråkar/skrattar/busar så högljutt som just när vi vill lyssna på radion... Men det är en charm i det oxå!  Sen tror jag att jag ska strunta i städningen och ta en promenad ner till loppisen de anordnat i skolan. Denna gång har jag inte orkat boka ngt bord för att sälja själv...så jag befriar nog någon annan från sitt skräp istället.  Inte för att jag behöver men varför gå på loppis om man inte får köpa något??
T är bjuden på barnkalas på Lekrymden på eftermiddan. Vi ska packa ihop för deras övernattning hos moster E innan det också. Det ska med xboxar och sovsäckar och...och...och... Som vanligt packar jag alldeles för mycket och det ser ut som om dom ska vara borta i tre veckor minst! Men även om jag tänker på att inte lägga ner för mycket saker och plockar bort hälften innan jag stänger väskan så är det ändå på tok för mycket prylar med....Jag bara är sån!

Byalaget här byn har anordnat en pub-kväll i skolan ikväll så den är anledningen till barnens "sova-borta". Gubben ska trubadura lite och det ska bli trevligt hoppas jag att träffa lite grannar. Har hört talas om några "skandaler" på tidigare pubkvällar...hehe...var väl några skilsmässor och tror till och med att det var några kvinnfolk som bytte hus med varann, eller bytte gubbe om man vill tala klarspråk ;)  Men jag är inte så insatt i det och det hör väl till det förgångna hoppas jag?  

Hoppas på en odramatisk men rolig kväll och en söndagsmorgon utan pannknack!

Återkommer

Sluta fega....

Föreläsning med Paolo Roberto.... Ja några tankar väcktes väl kanske och lite funderingar också! Men mest kändes det nog som att det var en stor marknadsföringsshow för honom själv och ett skralt försök till att ändra den "stämpel" media har satt på honom.  "Sluta fega.." var ju rubriken till föreläsningen och jag hade nog förväntat mig nåt annat än att höra på hans boxningskarriär i en timme.....  Framför mig satt dessutom en man som skrattatde åt allt han sa, vilket blev nästan pinsamt efter ett tag. Å varför gör jag det? Skäms för nån annans beteende?
Men lite tankar har väl börjat gnaga härinne och vi får se vart det leder...  Kanske jag ändå ska ta tag i det där jag drömmer om? Jag vet ju vart jag vill och jag vet ju att jag når dit om jag bara ger mig fan på det...  Så vad hindrar mig? Bekvämlighet är ett bekymmer, "inte lilla jag"- syndromet ett annat. Men nä, sluta fega var det ju... Sen måste jag nog ta för mig lite mer, detta som jag vill och nånstans inom mig har som mål är inget som kommer att serveras på silverfat, jag måste själv ta det och en dag ska jag banne mig göra det, Basta!

Har lite ångest inför helgen. De 48 timmarna är så fullbokade så det finns inga som helst möjligheter för ändringar eller fler aktiviteter, tyvärr. En gammal vän till mig som jag så gärna skulle vilja träffa, men det finns ingen tid!! Sen jobbar jag de två nästkommande helgerna och så har det gått en månad igen, fast vi sa ju att det inte skulle dröja...Fasen! Så det är det jag har ångest för, att säga att jag inte kan/hinner träffas. Usch, det ska finnas tid för vänner....  Jag är ju så dålig på det där med vänner. Insåg för ett tag sen att jag inte har nån som jag kan spontant ringa för att få en kopp kaffe. Men så när jag ändå började "sondera terrängen" så dök det upp små ljusglimtar i olika vrår... Nu är jag livrädd att de ska försvinna igen...  Alla behöver vänner, även jag. Fast det trodde jag nog inte riktigt när jag fick barn. Jag har ju barnen liksom. Men de har ju numer egna vänner och är inte fullt så roade av att vara med lilla mamsen dag ut och dag in... Så, jag kryper nu snällt till korset och ber mina vänner att ta mig tillbaka.... Låter ju snyftigt det här, men så är det inte alls. Nä, det är en utmaning och en mycket rolig sådan! Jag börjar faktiskt tro på att riktig vänskap tål mycket och finns kvar trots att tiden går och livet vandrar åt olika håll...

Näej, nu har jag tomt på ord, tog faktiskt tvärstopp så jag ger mig för ikväll.

Men jag...
....Återkommer

Matlistan i ekorrhjulet

Jaha, vad ska jag skriva idag då?
Ekorrhjulet snurrar på för fullt vare sig jag vill eller ej.  Igår försökte jag få ihop veckans matlista och insåg att jag vill ha en butik i Norrtälje där jag kan beställa på internet och sen få hemkört! Tänk så smidigt... Sitta och knåpa ihop en matlista med alla finurliga recept man hittar på alla olika sidor och sen bara klicka i det man behöver i en inköpslista och sen kommer det hem till dörren! Ååh, "hjulet är ju redan uppfunnet" så varför inte i den här lilla bakåtsträvande skitkommunen???? Ibland så verkligen gillar jag att åka och handla, men oftast så känner jag att det tar såå mycket tid... Och sitter här vid burken gör jag ju ändå...men då skulle jag ju kunna göra lite nytta samtidigt.... Visst det kostar ju att få det hemkört...men det kostar att köra min bil också. Jag tror faktiskt inte att skillnaden blir så stor och sen är det väl så att "tid är pengar", eller? Har nu kollat på flera olika livsmedel-affärer med hemkörning som fins på internet och jag blir SÅÅ avis på alla som bor i en storstad där detta finns.... Det verkar ju så förbannat bra!!
Hur som helst, matlistan är gjord, men jag har inte orkat handla för hela veckan ännu...och snart är den slut, veckan alltså. Men imorn efter jobbet så blir det nog handlat, om jag ids så ska jag nog knåpa ihop nästa veckas lista ikväll så är det klart för låång tid framöver...hehe. Gillar att ha matlistan klar, det blir så mycket lättare att handla och barnen kan va med och bestämma olika rätter. Sen så är ju jag en liten snåljåp ibland också...så allt som gör att pengarna räcker längre gillas av husmor...

Kanske ska döpa om min blogg till ekorrhjulet?

Nu är det dags iaf att börja med kvällsrutinerna och barn-sövning. Undrar bara vart sonen tagit vägen? Ute och far i snöstormen som han är...

Återkommer

Ekorrhjul?

Det har sagts förut och jag tjatar igen... Idag vill jag inte springa! Jag tänker låta disken stå och dammråttorna får ligga kvar. Tvätten kan ligga skitig/ovikt/ostruken en dag till utan att världen går under! Vissa dagar måste man låta bli och idag är det en sån dag! Jag menar vad händer om jag inte tar tag i dessa "måsten"??? INGENTING!!  Jag menar, rena glas finns ju i skåpet bland det andra porslinet, ingen av oss blir sjuk av lite smuts och damm, rena kläder har vi ett par dar till så vad är det värsta som kan inträffa?? Nu kanske folk kan få för sig att vi är ena riktiga skitgrisar och ja, i någons ögon är vi alldeles säkert det, medans någon annan tycker vi har det rent av lyxigt! Så, vad spelar det för roll? Jag tänker hur som helst inte springa ekorrhjulet idag....eller kanske, jo, framåt kvällningen kanske men det är då och nu är nu!

Har vart en kort dag på jobbet, vi är under omorganisation kan man säga ;) Så liite rörigt är det men mest roligt och utmanande! Jag tror helt och fullt på att vi får till det inom kort och då blir det bara roligt igen! 
Fattar inte riktigt det där dom pratar om att det är lågkonjuktur och att jobben kommer att försvinna? Visst, finanskris, men inom mitt yrke slutar ju inte produktionen direkt? Jag kan inte riktigt fatta vad de ska skära ner på? Vi har typ ont om folk hela tiden så, det stämmer inte riktigt? Att industrierna fått det tufft, det är inte svårt att förstå tycker jag, och det drabbar ju så många runt omkring. Men i vården liksom? Ja, ja, jag har mitt på det torra än så länge iaf och gubben också... Vi får vara glada för det!

Snart dax att hämta morrhoppan på dagis...

Återkommer

Sunday afternoon

Söndag...veckans final? 
Idag blev det hur som helst en redig sovmorgon och det tyckte vi allihop var riktigt skönt! Jag själv kom inte upp förrän efter nio och barnen var inte långt före mig.... 
Vi hade ju en trevlig kväll i går med hela klanen (familjen) och var hemma sent med småbarns-ögon mätt... Båda barnen hann somna i bilen hem och fröken vaknade bara till för att klä av sig och somnade sen om så gott. Den lille herrn i huset somnade mycket senare men på helgerna har vi inga regler om läggningstid så det blir som det blev, kan man säga.  Ja, och jag själv då? Ååh, blir trött på mig själv men jag har tokfastnat i Guitar hero.... hoppas på att det är nyhetens behag... för så här kan jag ju inte hålla på? Men fasen va kul det är! Tur att solen gömmer sig bakom molnen idag så jag slipper ha dåligt samvete för att jag inte är ute.

Lilla fröken (T) har haft en annan liten fröken på lek-besök. Min kära lilla son som alltid sköter sig så bra har lärt tjejerna många fina ord...som snopp och pung och ja ni förstår... Hoppas hon kunde dom innan haha. Roligt hade dom iaf, även om T inte var på sitt allra bästa kompishumör! Stackars kompisen, det var nog inge roligt hemma hos oss idag...

Sonen (S) hade fotbollsträning ikväll. Nu är jag ju partisk men jag tycker att han var duktig! De hade olika passnings-övningar och han fixade det riktigt bra! Några är duktiga på att dribbla, några har ordentligt tryck i dojan, och S är riktigt duktig på att "läsa spelet". Frågan är bara om han vet om det själv ännu...hehe...

Den där jädra snön vräker ner nu igen och jag blir GAALEN på riktigt snart! Fasen, jag vill ju ha vår NUU!

Nu ska jag ta och fixa mig innan Beck-filmen...

...så jag Återkommer

Vår!

Vi har vår i luften minsann!
Äntligen, och inte en dag för sent!

Vi har sysslat med att rensa upp lite på garageuppfarten och det ledde till en tur till sopstationen.
Det är så skönt att bli av med sopor och skräp och det är nåt vi har så det räcker av. Skulle lätt ha kunnat bli fler vändor med släpet men vi nöjde oss med en....

Ikväll ska vi gå på restaurang, hela familjen nästan och det ska bli såå mysigt! De har grekisk mat och det är ju såå gott. Fast barnen håller på och proppar i sig massor av godis just nu så de lär ju inte vara så hungriga när det blir matdags. Men men, lördag är det ju så vad ska jag säga?
Vi ska nog ställa undan påsarna en tag nu så får vi se hur det artar sig med aptiten?
Ska försöka hitta lite kläder åt dem så de åtminstone är hela och rena... Fasen va de växer! Åsså är det storebror och lillasyster...inte kan tjejen ärva så värst mycket? Sonen är inne på trasiga kläder, det får gärna vara hål på knäna och fransigt... Inte riktigt vad jag hade tänkt, men verkar inte som att det finns så mycket annat att välja på? Måste nog ta och göra en storhandling till pojken? Vilket är sent påtänkt eftersom det är NU han behöver hela och rena kläder...

Dags att sätta fart....igen!

Återkommer

Jodå?

Jaha, nu har jag alltså börjat min blogg? Har skrivit en del på facebook, men tänkte att jag kanske skulle flytta ut och skriva någon annanstans.
Svårt bara när man inte riktigt vet hur det fungerar och hur man får till det så där snyggt som "alla andra" har... Det är ju viktigt, "att vara som alla andra"?  Så jag kommer nog inte att ge ut adressen innan jag skrivit lite och sett hur det funkar. Det finns ju så otroligt många olika såna här ställen, där man träffar nya eller gamla vänner, alla olika diskussionsforum. jag kommer aldrig att lära mig hur allt detta fungerar, men det kanske ingen gör? Märkligt egentligen, att vi flyttat in vårt sociala liv i datorernas värld. Vi sitter framför våra skärmar och delar med oss av erfarenheter och tankar. Vi har väl bytt ut lägerelden där vi satt tillsammans och utbytte livets alla händelser? Kan det verkligen vara ett bra byte? Nja, kanske jag inte skulle vilja byta tillbaka rakt av, men kanske någon sorts kombination? Det jag menar är att det är lätt att tappa sitt sociala liv, försvinna in i det som inte finns på riktigt? 
Lätt att bli filosofisk när man sitter och plitar...

Jag och dottern min har vart en tur till stadens torg, där vi besökte frissan. Vilket inte var en dag för sent i mitt fall. Dotterns kalufs kapar jag lite på egen hand här hemma, vilket är ett lätt sätt att spara in ett par kronor. Fast det är knepigare med oss tjejer, killarna i familjen går ju att klippa med maskin och det är ju superenkelt, men långt hår? Nja det är svårare för en amatörfrisör som mig, så frissan får jämna till dotterns lockar ett par gånger om året...
Ja, lite myspys-gott blev det också, det är ju ändå fredag! "Mys-pys" i vår familj är godis/chips/läsk och allt sånt gott som man inte ska äta i veckorna...
Hoppas på att gubben får med sig en flaska rött hem också. Vet inte vad som hänt? Jag är verkligen emot sprit och dricker såå sällan, men fasen ETT glas rött på fredan ÄR gott! Och idag står det lamm på menyn så då skulle det passa utomordentligt bra med ett glas. Men jag vet aldrig med mig själv...när jag väl sitter där så kanske jag inte alls är sugen på nåt vin och tar cola istället...så vi får se hur det blir...

Sonen ska på disco i skolan ikväll. Han gillar verkligen att gå på disco! Och visst minns även jag hur spännande det var. Man kände sig liite vuxen och att spana på killarna...fast vi hade typ inga killar i vår skola så just spanandet var ohyggligt begränsat...hehe Undrar om inte vi var lite äldre när vi började med disco? Kan inte minnas att vi hade sånt på lågstadiet? Men allt börjar ju tidigare numera, och kul har dom så inte är jag nån bakåtsträvare på discopunkten!
Jag tycker också att det är kul och mysigt att ta med lite kaffe och prata lite med andra föräldrar. Om ett par år lär jag ju inte få närvara på discon så jag tänker minsann passa på nu!

RSS 2.0