Jobbdax

Har exakt 20 timmar kvar att jobba i år....
Börjar vela. Ska jag ge mig tillbaka lite förr än jag "bestämt"? Saknar tempot. Saknar kompisarna. Saknar...ja...jag saknar det mesta. Eller, jag börjar ledsna på att inget göra...
Hur ska man göra??
Sex månader till och sen jobba igen. Orkar jag med sex månaders stilla lunk till? Visst, jag har verkligen behövt stressa av! Få ner vilopuls och stoppa panikattackerna. Funderar mest på om jag ligger stabilt nu och är redo att prova på fart och fläkt igen? Eller om jag kanske behöver lugn och ro ett tag till?
Min dotter sa: "Du skulle kunna försöka bli pensionär, mamma". Hon ville inte att jag skulle jobba natt längre, och jag sa att hon inte tycker om att jag jobbar dag heller... Klok tjej va?
Men nja, inte pensionär ännu? Nej, jag saknar fart och fläkt!!
Återkommer

Juldagen

Man får gå upp hur tidigt man vill va? Jodå, framåt halv elva vaknade familjen till liv. Skönt! Välbehövligt!
Efter julmatsfrukost spelar barnen Kinect för brinnande livet. Faktiskt riktigt roligt måste jag säga. Vi kommer definitivt att köpa flera spel. Jag och loppan vill ha Zumba-spelet iaf. Sonen vill ha fler sportspel. KUL GREJ! Loppan som för övrigt spelar DS så ögonen blir fyrkantiga...
I eftermiddag blir det bio, Narnia. Mysigt som sjutton! Sen är det väl dax för mig att fara till ett nattpass på jobbet. Känns helt okej. Fick min julafton ledig och vad mer kan man begära? Nu kan jag "offra" mig på varenda helgdag ett år framöver, tills det är dax att bråka sig ledig nästa julafton. Undrar hur många år jag kommer slippa undan? Har ju faktiskt klarat mig i alla år, utom ett. Då var jag typ nitton, singel, barnlös och fruktansvärt bakfull....hua! Nä, bäst att hålla sig från jobb på julafton helt enkelt.... ;)
Nu kanske det är dax att krypa ur pyjamasen?
Återkommer

Julafton

Då var årets upplaga avslutad. En av mitt livs bästa. God mat som var uppskattad av gästerna.
Härlig stund i kyrkan på förmiddan, sång och gitarr.
Lyckliga ögon som förväntansfulla öppnade dörren för tomten. Jag frågade sonen vad han tänkte då han fick ett paket av tomten. "Jag tänkte att paketet var för litet för att kunna vara spelet jag önskade mig. Så jag skulle försöka bli glad vad jag än fick"
Var då tvungen att fråga om han låtsades bli glad för vissa saker.
"Nej, mamma, jag kan bli glad på olika sätt" Kloka, kloka, älskade barn!
Dottern som inte kunde krama farfar tillräckligt mycket för att visa sin glädje över paketet hon fick av dem.
"Näe, du får en kram till" fem sekunder senare..."En kram till"...."och en kram till"
Och hon lovade minsann dyrt och heligt en stund efter att de åkt att hon aldrig, aldrig skulle vara dum mot farmor och farfar....
Underbara, lyckliga barn!

Dottern som också konstaterade att det inte kunde vara den riktiga tomten.
"Han har inte svarta byxor och såna skor"
Jag försökte med att han kanske spillt gröt på de röda byxorna...
"Näe, det var ju tomtens lillebror, för han har svarta byxor och svarta skor!
TACK TOMTEN, för att du skickade din lillebror, fast han minsann var sjuk.
TUR att han kunde ta BMW:n och slapp sitta i draget på släden...

Avslutade dagen så som vi började den.
Midnattsmässa i kyrkan.
Vackert, lugnt. Fyllde själen med ro.
Kände en närvaro. Bänken bakom mig var till synes tom, men det fanns själar där med mig som gav mig något.
Sinnesfrid, glädje, tacksamhet.

Återkommer





Dan före dan före dopparedagen

Kvällen kommer ägnas åt:
  • : Käka ostkrokar och dricka läsk
  • : Lägga in sill
  • : Längta efter sonen
  • : Trilla köttbullar
  • : Mysa med dottern
  • : Göra lite julgodis
  • : Baka knäckebröd
Återkommer

Inte alla som får ett eget inlägg...

...men denna länk ger jag oavkortat till min vän på andra sidan byn som alltid är så rädd att sjusova sig! Tänka sig va härligt att jaga runt denna när den snurrat in undre sängen bland änglatofflor och yrvakna katter! Vilken syn!! Måste få slagga över hos dig nån gång...bara för att få se hur det kommer gå till!!
http://www.smartasaker.se/tocky-p-1644.aspx
KRAM
Återkommer

Har lite flyt och energi!

Skottat snö...hua! Det verkar aldrig ta slut?? Visst det är vackert och det är vinter och allt...men det är baske mig inge skoj att skotta såna ohyggliga mängder!!
Städa...lika trist! Lika välbehövligt men fan så tröstlöst! Blir liksom ingen ordning ändå... Bara flyttar runt på prylarna. BLÄ!
det enda som känns ok är att man då och då får ta en paus, kaffepaus! Blir många såna idag, för det förtjänar jag! Faktiskt fått ordning på sovrummet vårt, vardagsrummet duger men inte mer. Barnens rum....hm...måste sätt på mer kaffe nu tror jag!! :D
Jag har iaf, en glad känsla i magen. Ser fram emot julen. Är glad att vi fått så fint i hallen. Och ja...är bara allmänt tacksam för allt jag har i livet!
Återkommer

När klockan....

....var fem över kvart i tio var det sovdax för lillkillen. Nu är klockan fem över kvart över ett....då är det baske mig sovdax för mamman!!
Återkommer

Vad tror ni om Kinect till XBOX360??

Funderar över XBox kinect i julklapp. Sonen har ju ett xbox360 och Kinect verkar vara skoj. Ni som är lite haj på teknik-prylar av olika slag, vad tror ni om Kinect?

Återkommer

Lipsillen

Jösses vad det snöar ute... vitt, vitt, vitt. Dock håller sig temperaturen på en hygglig nivå nu tycker jag! Har inte haft luftpumpen på inatt och ändå har vi 20 grader inne. Nice!
Loppan som blev omdöpt till lipsillen av en kär vän ;) hon går fortfarande på alvedon. Äter inte särskilt mycket, vilket hon inte gör annars heller så. Lite mat för henne är typ ingenting, eftersom det normala intaget är nästintill obefintligt.Men lite glass här och där, kalla pannkakor funkar också. Bättre än inget som sagt! Suck! Men jag är säker på att hon överlever ändå! Nu verkar det som att det värsta på ovansidan av tungan är över, dock kan hon fortfarande inte lyfta på tungan.
Återkommer

"Tung"rapport

Natten gick väl sisådär. Loppan har haft ont och sovit oroligt.... Har iaf fått i sig lite drickyoghurt nu på morgonen och allt får vara bättre än inget. Har fått titta lite mer i munnen nu och man kan tro att hon skrapat av med en osthyvel eller rivjärn uppepå tungan. Under tungan har "strängen" gått av, ser inte så härligt ut... I med mera alvedon bara. Finns inget annat tydligen. HURRA för att hon iaf pinar i sig den....
Näpp, tillbaka till soffläget under täcket. Det är där vi håller hus idag, loppan och jag. Min pytteskruttatjej. Stackars!
Återkommer

Otur eller okunskap?

Skulle säga okunskap faktiskt. En lärdom för livet som närmsta dagarna får lindras med alvedon, alvedon och mer alvedon. Inte lätt att vara fem år och lära i livets hårda skola!
Sparar alla detaljer...men typ så här...
Återkommer

Det svider

Idag är det fasen så fullt som det bara kan bli.
Önskar mig minst 12 timmar till på detta dygn!!

Önskar mig också lite lugn i själen. Känns så oroligt där just nu. Inte ledsen och inte glad, men orolig. Finns inget annat ord som kan beskriva det bättre. Det liksom svider på något vis. En malande oro som svider, ja så känns det.
Varför?
Ingen aning.
Har det ju liksom bra. Glada barn som är friska, hus som står pall för vintern, även om det drar in lite kyla här och där. Snart en superfin hall som vi renoverat helt själva. Eller ja, gubben har ju gjort jobbet och jag har mest stått i vägen...nån måste ju göra det också! Jag har mat i frysen som snabbt kan läggas i magen. Jag har bil och jag har en jädra massa materialistiska ting.
Vad hjälper det, när det svider i själen?

Jag ska i alla fall få gråta några lyckliga tårar idag. Det är jag säker på!
Prinsessan i huset ska gå luciatåg i kyrkan.
Jag förväntar mig ögon som glittrar i stearinljusens sken.
Bara tanken får tårarna att bränna i ögonvrårna!
Jag förväntar mig vackra sånger och den där underbara stoltheten som bubblar upp i magen.
Hon är ju så fantastisk min lilla tjej! Som jag önskar att hon aldrig "ska bliva stur!"

Återkommer



?

Ja eller nej, hur jävla svårt kan det vara? Ibland sårar inget svar mer än ett nej-svar. Men vi kan köra på den linjen. Mitt stående svar kommer från och med nu vara: "Det beror på" om jag överhuvudtaget vill svara...
Punkt!

Från Ikea

TINDRA LJUV Doftljus i glas  Höjd: 7 cm Antal i förpackning: 3 styck
Kladdkakedoft, passar utmärkt hos oss!
Återkommer

Ledig dag?

Målar ett skåp. Ska bygga ett hus. Bakat en kladdkaka. Startat en tvättmaskin. Hämtat ved. Skottat snö. Druckit kaffe. Dammsugit köket. Lyssnar på julmusik.
Ledig dag? Hm, nåja.... Är ju inte på jobbet i alla fall...
Återkommer

Imorgon...

...planeras det för projekt husbygge!!
Återkommer

RSS 2.0