Packad mormor?

Vi skulle hämta väskor hos mormor inför resan häromdagen. Mormor bad då T om att få bli nedpackad i T:s väska. Så ikväll när jag bar in väskorna undrade hon vems de var. "Mormors", svarade jag. "Ligger mormor däri?" "Nej, det gör hon inte" svarade jag smått stressad och irriterad.  T tittar sig fundersamt omkring på väskorna som står på golvet och säger mer till sig själv än till mig: "Men i vilken väska ska jag få plats med henne då?"

Återkommer

Nu är det dags

Har en blivande "Etta-gluttare" liggandes på soffan. Tror inte att jag vet nån annan än min far som använder det uttrycket. Men det är just vad han blir imorgon, en tvättäkta "etta-gluttare"... Min fina lilla kille!!

Återkommer

Latmask blev arbetsmyra...

Jag som bara ville dra täcket över huvet igår och sova bort hela dan. Tänk hur det kan ändras och det är ju tur det. Fick sjukt mycket gjort och det var bara såna saker som inte direkt syns att man gjort, men de känns eller hur man ska säga. Tex så fick T:s garderob en ordentlig genomkörare. Oj vad den fröken måste ha växt! Barnens rum välte jag upp och ner och började om från början i. Ut med trasiga och sönderlekta saker. Sortera-sortera-sortera. Klippte gräs och körde grästrimmer, vilket iofs syns men likförbannat otacksamt...växer ju upp igen så fort man vänder ryggen till. Ja, sen var det ju det vanliga med tvätt och mat, disk och plock.... Kändes så skönt igår kväll när det var sorterat och strykt och städat och putsat.

Värmlandsborna är nere på visit. Mycket trevligt även om vi inte kommer ses så mycket eftersom vi jobbar långa dagar denna vecka... Vet inte hur länge de kommer vara kvar heller men vi får passa på så länge det varar.

Återkommer

Glass kan också vara mat?

Vaken, men inte mycket mer än så.  Otroligt vad trött man kan vara fast man inte gjort nåt speciellt. Förr, innan barn och familj, när det var singel och party livet som gällde. Jag jobbade ju heltid då också, om inte mer...också var det fest och party nästintill varje helg och säkert nån gång där emellan. Kan inte minnas att jag var så trött då? Fast det var jag säkert? La mig ganska tidigt igår, tänker att jag ska orka få nåt gjort idag. Kläder som behöver tvättas, måste hämta väskor så vi kan starta "Operation packning".... Min lilla prinsessas rum måste saneras...fast just det har ingen hög prioritet.

Nä, idag skulle jag helst vilja backa tiden tio år. Idag vill jag vara ensam, ligga på soffan och äta glass till frukost, lunch och middag. Typ så. Slippa tänka på och fixa för andra. Bara få va ensam. Mmm.

Kanske skulle masa mig upp och sätta på kaffet, och fixa lite frukost?

Hahaha, gissa vad mina barn gjort...ätit glass till frukost... Ska väl kanske få i dem nåt mer matnyttigt nu kanske? Eller inte?

Återkommer

Sorgligt

Utflykt med våra juveler...hrm...Jag har alltid tyckt att det går så bra och att det är så mysigt att åka iväg med dom. Brukar alltid kunna konstatera att de iaf sköter sig då vi är borta... Just nu känner jag att jag kanske måste fundera lite på det, om det verkligen stämmer fortfarande. Idag har vi spenderat juvlig ledig tid på Naturhistoriska Riksmuseét. Kollat Cosmonova och allt som hör till. Visst det var väl ingen större fara. De kollade in allt och skötte sig hela dagen.
 Men fröken T:s tjatande ringer i öronen... "Mamma," Men Mamma" Mamma" Hon vill ju egentligen ingenting. Bara oändligt gnäll. Om hon frågar när filmen (Cosmonova) börjar och jag svarar att det är en timme kvar, och att vi ska titta på roliga saker under tiden. Så kan hon tjata samma fråga 3000 gånger, med riktigt gnällig ton och sån där avskyvärd slit i armen och "MAMMA".... Visst jag vet att barn inte har tidsuppfattning, men va fan! Nu var detta bara ett exempel, lägg till att hon hinner  blanda upp de där 3000 gnällmeningarna med tjat om glass...toa...hungrig...kom...se bara mig....prata inte med S...säg inget till pappa...kolla in mig...dra i armen lite till...när börjar filmen...jag ska ha glass...kom hit...se mig...   För det är väl det som allt handlar om antar jag? Att hon vill stå i centrum och ingen annan tillåts något utrymme? Ja och när vi är ute sådär så vill ju jag att det ska vara lugnt och svensson-mysigt. Ha väluppfostrade barn och ge sken av ett perfekt och kärleksfyllt familjeliv (vilket knappast finns eller?) Så jag har ett helvete med att hålla det på en nivå där min sambo inte brister...han har ju liite anings kortare stubin än jag...  Finns mycket för den som analysera psykologiskt beteende i detta... I KNOW!!! Men dödstrött är jag iaf och sjukt less på gnällfias tjat är jag också...  Ser inte fram emot denna psykterror i en hel vecka i Bulgarien just nu...BLÄ!  Fast å andra sidan så har jag bara mig själv att skylla, mina stackars barn kan väl inte ha fötts såna här eller?

Jaja, vi hade mysigt. inga större psykbryt. Lite tjafsigt då blodsockernivåerna sjönk annars så...får jag väl va nöjd?


Nu sitter jag och väntar på maten. T somnar snart i soffan, S är ute med grabbarna och N for iväg för bockjakten som startar imorgon bitti. Hoppas på lite kött till frysen, men jag har ingen koll på om han har nån kötträtt där ute eller om vi får köpa? Visar sig väl...om de nu `skjuter nåt.

Återkommer

Myggjagare beväpnad med flugsmälla och spray...

Myggjagare har fått en ny betydelse...lämna inga dörrar på glänt...synd att vi inte spelade den låten...kanske vi hade tänkt till lite? Nu har vi smetat in oss i myggmedel över heela kroppen och hoppas på nån sorts sömn i det som är kvar av natten!


Min lilla "Loppan Larson"


Återkommer

Spontant

Sitter här och väntar på att dottern ska slumra in i sin skönhetssömn. Behövs kan jag säga, hon har inte haft ett vackert humör ikväll! Fast stundtals har förstås glimmat till och vart så där galet gullig som bara hon kan vara.

Det råkade bli en kräftskiva ikväll, pappa kom över och så ramlade grannarna in så det blev en liten happening bara sådär... Väldigt trevligt måste jag säga, brukar ju kunna bli lyckat när det är oplanerat.

Just nu sitter mina killar och grannfruns killar i bastun och pappa har en stund för sig själv... Hahaha, kan bli lite mycket ibland med alla barn..hehehe som att han inte skulle vara van liksom?  Imorgon är det laddat för "Alternativt Midsommarfirande" alá Åhman's.... Ni som inte varit med kan aldrig förstå, men det är vansinnigt roligt och ja, det är så där galet som bara Åhman's flickor kan få ihop det? 

Återkommer

H'allsång

Var på Phytagoras och sjöng loss i Roslagens egna allsångskväll. Mysigt och god stämning. Kyligt när solen försvann men blev varm av härliga skratt och glad sång.

Tack för ikväll lilla mamma!

Söndagen



Jäpp idag har vi varit produktiva! En ordentlig sovmorgon, innan grannen kom och ville ha hjälp med veden... Hälften av allt som låg hos honom är vårt så det var bara att hugga i. Och som vi högg i!! Nu är allt kluvet och nästan allt är travat snyggt och prydligt! Skönt att få det snyggt och fint, och att det blev nästan klart känns himla bra. Hade det inte varit för hungern som rev i allas magar och för att det är dagen D imorgon hade jag inte gett mig utan travat klart det sista också. Men nu får jag ta det imorgon...

Imorgon är det dags igen. Klockan står på sex och klockan halv åtta ska jag åter infinna mig på jobbet. Känns helt overkligt att det är dags nu. Men det ska bli skönt också tror jag?

75% av familjen sover...bara jag vaken alltså... Kommer inte kunna somna de närmsta timmarna... Dels för att jag vridit dygnet helt fel nu när jag varit ledig och dels för att det är nästintill fullmåne. Det är hopplöst att få nån sömn i ögonen när månen lyser. Det som är skönt är att jag inte är trött på dan heller. Får nån sorts "boost" av månen och jag börjar accepetera att det är så och hetsar inte upp mig nämnvärt för att jag inte kan sova. Nu har jag planerat att slösurfa ett tag till. Kolla tradera och facebook. Kolla på TV om det finns nåt sevärt såhär en söndagskväll mitt i sommaren. Kanske äta upp resterna från taco-middan och ladda upp mer sommarprat till ipoden.

Imorgonkväll planerar jag och sonen att slå vårt rekord i badminton. 25 bollar fick vi ihop ikväll innan vi missade...väldigt bra gjort tycker jag, av en avdankad morsa och en sexåring. Det var verkligen ett perfekt badmintonväder och vi hade grymt roligt. Sol från en klarblå himmel, inte en vindpust, lagom varmt. En underbar sommarkväll!

Återkommer

RSS 2.0