Valborg

Idag ska det eldas och supas runt om i landet! Jag ska iaf jobba och håller mig undan det firandet i år!

Återkommer

2010-04-27

Skulle egentligen ha jobbat extrapass idag. Av olika anledningar blev det inte så och jag tänker unna mig lyxen av att vara ensam hemma en stund på fm. Loppan får gå till dagis när grabben går till skolan och jag ska lyssna på tystnaden ihop med min kaffekopp... Känns inte dumt alls. Sen har jag jobbkväll på schemat, vilket inte alls passar in i planeringen, för N har kvällsträning. De får välle vara ensamma en stund och så hoppas vi på det bästa... Studsmatte förbud och varsin stooor skål glass kanske kan hålla dem lugna en kvart iaf? ;) Fast de brukar vara duktiga. Tror inte att de törs bråka när de är ensamma, de har ju bara varandra då och är liksom i behov av att det ska funka för det finns ju ingen som kan reda ut situationen. Svammel! Ni kanske förstår hur jag menar ändå?

Nu är det dags för operation väckning av husets småfolk!

Återkommer


Allt har en baksida...

Mina gröna fingrar är inte alls gröna längre...de är smutsbruna av jord och skit, koskit! De är nariga och vassa, rispade av taggbuskar och naglarna är pajko. Blåsor i händerna som svider, tumleder som värker attans!

Återkommer

2010-04-21

Har nu ändrat så att min kalender i datorn visar rätt datum...knasigt att ligga en dag före alla andra!!

Återkommer

2010-04-18

Den här årstiden är min grej. Jag älskar våren! Att pyssla ute, gräva, så, kratta och plantera. Det blir ett lugn i kroppen som inte går att förklara. Ett lugn som samtidigt är fyllt av spänning och förväntan. Kommer jag att lyckas att odla allt det där jag vill. Hur ser alla buskar och blommor ut efter vintervilan.  Vi har en "slänt" eller kanske mer ett stup på tomten. Där det stått en massa skitfula tallar i alla år. Vi sågade ner skiten förra hösten och...ja sen blev det inge mer än så. Stammarna har legat kvar och brevid en hel hög med ris/barr/kottar/mossa och torrt gräs. Nu har min älskade sambo lessnat på tjatet och sågat itu alla stammar. Så jag fick köra bort veden som blev. Samlat ihop skräpet i säckar som ska till Görla. Ska snart ut med lite gödsel på gräsmattan som förhoppningsvis ska ta död på mossan men sätta fart på gräset, hur den nu ska veta vad den ska döda och vad den ska göda. Intelligent gödsel måste jag säga ;)

åååh, jag älskar våren!

Återkommer


Fredag...snart lördag!?

Hemma efter extrapass på jobbet. Lugnt och behagligt, precis som det ska vara! Hann nog inte mer än sätta nyckeln i dörren till vad jag trodde var ett sovande hus, innan jag hörde "Mamma" ifrån pojkrummet. Sömnsvårigheter... Han som beställt granatäpplen, lockades snabbt ur sängen med lite vattenmelon och granatäpple. Tunnbröds-rulle-macka och lite juice. Så låg vi här och kollade National geographic, och kom fram till att vi inte tror att Gud skapat allt liv på jorden. Kan lova att det inte är lätt att förklara ett program om Darwinism för en sjuåring, men jag tror att det gick hyfsat? Han somnade iaf gott i mitt knä framåt halv tolv ;)

Imorn står det trädgårdsstädning på programmet. Jösses vad det samlas under snön! Fattar inte vem sjutton det är som gått hela vintern och grävt ner saker under snön på vår tomt, hm. Ska minsann passa den lille rackaren till nästa år. Passade på att inhandla lite mer fröer idag också. Har ju en hel del av tomten som måste bli blommande i år. Hela slänten där vi sågade ner trän förra året ser ju så trist ut nu. Hoppas att jag inte säger samma sak om ett par månader...Då vill jag att det ska spraka av färger därute. Borstnejlika, luktärt, solros, blåklint, prästkragar, smultron, eterneller och, ja jag minns faktiskt inte alla jag köpt på mig. Men att det kommer något måste jag hålla tummarna för iaf!! Såg att det kommit sättpotatis nu också. Men eftersom mitt kära potatisland ligger under ett vitt täcke så får det bli i till att sätta in hink nu, så att det finns till midsommar. Så får landet ge plugg till den "alternativa" istället!

Känner mig fullständigt nöjd med denna dag. kanske förutom då att sotarn "tog mig på sängen" imorse... Fasen inte kul att bli väckt på sin lediga dag. Jag menar, hade det inte varit för att jag är så jädra snygg och på ett sånt galet bra humör när jag är nyvaken så... Hm, det bästa var nog hans kommentar: "Visste du inte att jag skulle komma?" Jag: "Tycker du att det ser ut som det eller?" I lagom rosenskimrande ton...morr! Så för att göra dagen fulländad vill jag nu be sotarn om ursäkt. Fast jag antar att han fick sig ett gott skratt ändå...jag måste ha varit en sorglig men skrattretande syn, med håret på ända, i mina allra fulaste pyjamasbyxor...och ja...ni fattar! :D

Återkommer

Vår

Märks att det börjar bli vår. "Ta på er tröja" "Inte gå ut i bara t-shirt" "GUÄAHHH va skitigt det blir när du går in med leriga stövlar" "VEEEEM har inte tagit av skorna förräns inne i köket"  "NUUU måste ni komma in, det är KVÄÄÄÄLL"

Ljusare kvällar, blötare och skitigare ungar. Japp, nu är det vår!!

Återkommer

Annandag

En annandag, en annan dag.

Jobbat som tusan idag och är farligt trött. Imorn är det dax för slutspurten på "Kravmärkt yrkesroll" Två dagar av validering väntar.

Återkommer

Påskens afton!

Jobbat idag med. Grymt skönt väder ute så det är riktigt härligt att promenixa mellan husen man ska till eller från. Varit ute och kikat lite på tomten, vilket fått mig att förstå att uttrycket "Det som göms i snö-kommer fram i tö" är till 100% sant...suck. Slarvmaja jag har gått och plockat diverse äckligt nikotin-avfall.... BLÄ! Å än är inte all snö borta så jag antar att jag kommer få göra om det igen...BLÄ igen...

En underbar doft av Jansons frestelse sprider sig i huset, till det blir det knäckemacka med stark ost på. Omelett med kantarellstuvning och så ännu mera gubbröra... Me like gubbröra.. ;) Suget efter just gubbröra blev inte helt stillat igår trots en stor skål bara till mig. Så jag gjorde en liten mindre skål idag med. Gott som tusan det ju!! Sen hoppas jag att jag proppmätt ska kunna landa här i soffan, pilla mig i naveln och kolla på körslaget. Känns som en helt okej afton fast jag saknar så klart mina tre kärlekar. Imorgon kommer de hem och jag LÄNGTAR!!


Återkommer

LÅÅÅNG-fredag

En bit av tjälknöl-snutten som fanns i kylen fick agera skinka i röran till den micro-bakade potatisen. Känner mig som värsta unkisen som inte ens lagar mat till mig själv. Fast å andra sidan, hemgjord "skink"-röra och bakad potatis kan väl räknas som hemlagat, eller? Funderar starkt på att göra mig en Jansons och kanske en omelett med svampstuvning till middag...men den där laxen är faligt nära att hamna på en macka och därmed döpas till långfredagsmiddag.... Vi får väl an se. Skumt att inte behöva tänka på att nån annan kan vara hungrig och vilja ha mat. Näe, det är bara min egna lilla mage som kurrar till ibland. Förutom kattens då, men den kurrar för jämnan den så.... Hoppas jag iaf att den gör just nu. Den lilla rackaren har övergett sina små och är ute på vårvandring. Farligt nära vägen med all trafik. Lovar er dyrt och heligt att jag inte har det minsta lust att bli med kattungar som ska flaskmatas...har varken tid eller lust, så det kanske är bäst att jag letar upp kattf*n nu och lockar bort henne från vägen innan hon får däckspår på ryggen... ;)

Återkommer


Skärtorsdag

Jaha, då var det påsk nu då. Familjen har farit norröver och jag får stanna hemma och jobba. Fick iaf en liten påskgumma och påskgubbe som gick ut på byvägen en sväng. Det får jag helt enkelt nöja mig med för i år. Tösen med huckle och förkläde, killen med målat skägg och min cowboysar-hatt.

Undrar lite vad jag ska ta och hitta på? Fara till småstaden och handla lite käk kanske? Ekar tomt i skåpen här kan jag lova....tror inte ens jag kan få till lite pannkakor om jag skulle vilja? Nja, vi får väl se....

Återkommer

RSS 2.0