Vårtecken


Idag är det dags att hjälpa våren och värmen. Eldar som brinner lite varstans. Denna dag är väl ett vårtecken om någon? Lägg till vitsipporna, blåsipporna, tussilago, knoppande buskar och underbart ljusgröna trädgrenar. Svanarna som återkommit till sjön, min lilla stare från ifjol har hittat hem, liksom talgoxarna som har sitt bo under en takpanna. Rabarberna börjar titta upp några centimeter, och vårt vackra Hagtornsträd...  snart är det överfullt av vackra rosa blommor, hela trädkronan. Så vackert allt är nu, bara öppna alla sinnen och njuta av det man ser, hör och känner. Stanna upp en stund och se dig omkring. Visst är det vackert?


Önskar alla en fin valborgsmässoafton. 

Återkommer

Privat-klinik?

Hemma idag med. Var till läkaren igår och som jag trodde blev inte så mycket gjort eller sagt. Starkare mediciner, kontakt med nån sorts smärt-klinik som finns här i stan. Fick numret dit av läkaren, han ville att jag skulle komma dit så fort som möjligt så det inte drar ut mer på tiden. Ringde och en kvinna svarar med ett "-Lena"   Var tvungen att fråga vart jag kommit, om jag hade ringt fel för det lät verkligen inte som att jag kommit till nån sorts "klinik". Jo, det var ju hon som hade kliniken men detta var hennes hemnummer som jag ringt, hon var bara hemma på lunch...  Bad om ursäkt, inte visste jag att det var hennes hemnummer, jag hade ju fått det numret av läkaren.... Pinsamt, för mig! Varför har vårdcentralen hennes hemnummer och delar ut det till patienterna? Varför har Hon gett det till vårdcentralen?   Men eftersom hon var hemma på lunch så skulle hon återkomma med förslag på tider för ett besök...väntar....väntar....

Återkommer

Djävla kropp som inte funkar!

Idag har jag ont.
Idag har jag ont.
Idag har jag ont.

Varför???
Vill inte alls.
Vill massor.

Just nu finns inte många ord.
Men ett passar bra...FAN!

Återkommer

Fil-delning...

Lilla fröken T skulle till dagis igår. Hon ville äta frukost hemma, men eftersom klockan dragit iväg ohyggligt tyckte hennes hemska mamma att hon skulle äta på dagis. Hon brukar ju göra det och inte har hon haft nåt emot det förut... Idag vart det ett jäkla liv om att hon absolut inte skulle äta någonting alls där. "Okej, vad 17 har hänt nu", tänkte jag. För nåt måste ha hänt det förstod jag på hennes förtvivlade ilska. Jag försökte med att hon kan äta macka där, eller youghurt eller nåt annat som hon brukar....Men inte då, det går bara inte att äta på dagis längre...Efter ett tag fick hon fram att "Jag tänker inte äta den där skitiga filen"   Ööh, vaddå?  "Nej mamma, david bara slickar på paketen..." 
Ja,okej, det är skitäckligt!  Med en liten burk med youghurt i hon kunde ta med till dagis så var hela problemet löst.

Min lilla tösabit!

Återkommer

Jag har ju lovat...

För inte så länge sen, kan det ha varit när jag var runt 20 tror jag. Inte så länge sen iaf...hehe. Jo men, då lovade jag mig själv en sak som inte alls varit svår att hålla! Det har aldrig aldrig varit i närheten att jag nånsin skulle trilla dit. Tanken har nog inte ens flygit förbi i närheten av min hjärna. Så idag! Vad fasen gör jag?? Utan att ens reflektera så bara gör jag det, och tycker dessutom att det är bra och att jag känner mig nöjd med vad jag gjort är nästan det värsta...

Åååh vad ni nu undrar vad jag gjort...

Jo, jag lovade mig själv dyrt och heligt att jag aldrig någonsin skulle köpa mig ett par fotbollsskor mer i mitt liv. Jag hade lessnat totalt på alla skavsår dessa djävulska ting orsakar på mina stackars fötter. Att spela fotboll gör ont och det är inte värt det nånstans...  Så finner jag plötsligt mig själv inne på Intersport, mitt under en pågående TOK-REA.  Vansinnigt billigt vad det och helt plötsligt står jag i kö för att betala, i famnen har jag: fotbollskor till MIG  och till gubben, springskor till gubben och ett par vandrarkängor till sonen. De målvaktshandskar jag egentligen var ute efter hade jag inte i famnen.

Skorna till gubben är helt försvarbara, han ska ju ändå va med på herrlagets träningar för att coacha målvakterna, sonen skor var bara såå billiga (50:-) inget att snacka om? men till MIG??? Hallå vad tänker jag med??? Jaja, två par fotbollsdojor av välkänt (Läs dyrt) märke plus de andra två paren 450:-....

Skyltar som innehåller röda bokstäver som bilder ordet REA har en konstig inverkan på stackars mig...
Ojojoj

Återkommer


Typiskt svenskt, en redogörelse av det aktuella sjukdomsläget...

Känner mig risig, och tror nog att syrrans förkylningsloppor hoppade över till mig i lördags... Oftats blir man ju sjuk under natten och vaknar med en nära-döden-känsla. Bara att min insjukningsperiod har börjat nu redan, och jag riktigt känner hur den sprider sig i kroppen... Skum känsla! Har dessutom värk i ryggen som inte ger sig. Måste väl få tag på läkaren imorn igen och höra vad jag ska göra. Det kan ju inte få fortsätta, det här... Visst, värktabletter i all ära, men vad är orsaken då? Värken MÅSTE ju komma nånstans ifrån, eller?
Nej, läkare imorn och då kommer jag inte köpa en ny ordination av voltaren.. Nåt måste ju vara galet så en ny röntgen, eller jag vet inte vad jag ska hitta på. Kanske är läkarns jobb iofs??
Nu kan det ju va så att det blir extra värk när förkylningen sprider sig från startgroparna den legat i hela veckan, eller vad vet jag? Kan iaf inte vara meningen att man ska ont på ETT ställe bara för att man blir förkyld?
Tog febertemp för en stund sen och trots att jag bökat i mig alvedon hela dan så hade jag 38,4....  Vänder det inte snabbt nu så lär det ju inte bli så mycket jobb imorn skulle jag tro...


Blev glatt överraskad när jag kom hem från jobbet idag. Det vankades grillmiddag, med massor av gott. Bättre än de köttbullar och makaroner jag hade på förslag... T bestämde sig för att hon ville ha "lunchburk" istället och jag bara orkade inte diskutera. Får hon som hon vill så äter hon ju iaf, tänkte jag. Mmm, jo det gjorde hon ju tills hon hällde ett glas IS-kall juice över sig. Då orkade hon inte mer utan klädde av sig och gick raka vägen, storgråtandes in i sängen och somnade på två minuter. Och ja, klockan var ju ändå kvart i sju så okej då.... Men en halv barnmatsburk lär ju inte mätta i magen hela natten, så det får bli en tur till köket inatt för att skaka välling.

Kom att tänka på det där paret i ... hm...vart det nu var....Västervik? Ja nånstans längs kusten iaf. Jo, de som var förståndshandikappade och fick barn. De fick bo på nåt "observations-hem" för att se om de klarade av barnet och föräldrarollen. Men myndigheterna kom fram till att de inte var kapabla till det och en av anledningarna var just att de skakade vällingflaskan istället för att vispa vällingen i kastrull på spisen... Vet att det är ca sex år sen för S var nyfödd när detta uppmärksammades i media.
Så många flaskor med välling jag skakat de senaste åren borde spärra in mig på livstid...
Socialtjänsten fick mycket skit i den svängen, har jag för mig.
Undrar hur det gick för dom sen, om de fick tillbaka sitt barn igen. Tragisk historia.


Mmm, nu har jag uppdaterat omvärlden med mitt hälsotillstånd. varför man nu gör det?
Är det typiskt svenskt?
Eller kanske ett "tyck-synd-om-mig-syndrom"
Skiter i vilket..mår piss ändå!

Återkommer





Vildsvinsjakt...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4937673.ab

Jaktfru som jag är tycker jag att detta var galet roligt!

Återkommer

Tjat om en papegoja...

Har en ledig dag med lilla 4-åringen idag. S är i skolan och vi ska till affärn och inhandla målarfärg, trallrengöring, träolja och annat diverse som vi behöver för att stilla min renoveringsenergi. Har legat riktigt lågt ett tag och inte fått någe gjort alls, men nu så faller andan på igen. Det är ju så mycket som behöver göras...vilket inte alltid är samma som det man vill göra.. Men nu måste jag ta tag i trappen till källaren och möblerna i hallen. Det är det som står högst på listan av det som behövs göras. På listan av det som jag vill göra står altanerna högst. Verkar dessutom mest slitigt och trist med altanen så det är jukonstigt att jag är mest sugen på just det jobbet? Kanske beror på vårkänslorna?

S har snöat in på att han vill ha en papegoja... Mig tjatade han på hela helgen, men jag är helt fast besluten att nån papegoja ska absolut inte ha!
N har väl haft det som dröm i halva sitt liv så han är lite mindre beslutsam, men sa ändå nej...tack för det!
Min son är en liten klurig sak. Han insåg efter två dagar att det här kommer inte att gå. Mamma ger inte med sig...
Så han tar och lånar min telefon och vill ringa sin "andra" pappa. Visst det är ju alltid okej! Tjatet om gojan hade inte hörts av på ett par timmar så inte tänkte jag på att det kunde handla om det... Men jo, resultatet av det samtalet var att pappa nummer två skulle tänka på saken, kanske till S födelsedag eller så.. Men HALLÅ??
-"Jo men mamma, du vet ju att jag får alltid det jag önskar mig, han är ju så snäll..."   Rackarunge!

Nej, kommer det en goja på en födelsedag i december...Då får jag VINGSLAG!!!  (citat-kråkan i mamma mu)

Återkommer

Retur-papper

Det blir inte så mycket skrivet här har jag insett. Fast egentligen så gör det väl inget, för jag antar att det inte är så många som läser iaf...

Vill bara säga att jag ALDRIG NÅNSIN mer kommer slänga ett endaste papper med personlig info på i pappersinsamlingen. Alltså jag hade ingen aaning om att det var nån som stod och sorterade alltihop.  Jag fick den insikten igår då det var dags för fotbollslagets mammor/pappor att hjälpa till med just sortering av returpapper... Måste säga att det var lite kasst att det bara var fem stycken som ställde upp... Måste ju va typ 10 ungar i laget minst och det innebär ju 20 föräldrar? Men som vanligt när det gäller att jobba lite så drar folk öronen åt sig!  Samuel var dock stolt att han hjälpt till, han fattade direkt att det var för att få ihop pengar till match-tröjor och sånt som  man jobbar åt laget. Gulliga unge! Så han tyckte nog att han borde få en extra fin tröja..hehe  Men iaf, när det då var dags för mitt pass att sortera, det sista mellan 13-15, så var det ju såklart ingen som kunde.... Så jag stod där ensam i en container och undrade vad fan folk har för sig egentligen? Så jädrans mycket papper...En familj, hittade nog alla deras 10 påsar, de hade typ en hel kasse med bara inkasso och kronofogde brev. undrar varför man slänger det i pappersinsamlingen? Fast å andra sidan jag hade ju inte heller en aning om att det fanns nån som sorterade. En annan tant hade typ 500 000 på sitt konto...
Nej jag lovar nu att aldrig mer kasta i ett endaste kuvert eller tom toarulle. Det är AS-tråkigt att stå i en container och sortera returpapper!!!!!!!

Ensam i en container.... tar det en annan gång!

Återkommer


Oj, nu har jag haft annat å göra...

Här har jag verkligen inte haft tid att sitta de senaste dagarna. Jag har såklart jobbat heela långa påskhelgen. Idag har vi bara städat på tomten och faktiskt så är det snart dags att sätta potatisen i vårt nygrävda potatisland!  Känns som att det tråkiga utav trädgårds arbetet är gjort nu när vi städat, krattat, klippt, sågat och grävt, rensat, plockat. Nu är det istället dags för plantering, sådd och odling! HURRA!

Är faktiskt skittrött efter en låång och jobbig helg. Det får bli denna korta uppdatering, kanske får till nåt mer utvecklat imorn...

Återkommer

En trasig sax, sten, påse....

Fick ett härligt besök av lillasyster idag. Hon bjöd spontant in sig på middag och det var mycket uppskattat av alla i huset. Jag provade ett nytt recept jag hittade på nätet för ett tag sen, man stekte kött och wokgrönsaker, sen fick det puttra i Keldas "Spicy thai"-soppa. Blev riktigt gott och ett gäng matlådor till på köpet som fick plats i frysen.


T och moster E leker sten sax påse. Efter flera omgångar när det börjar bli lite tjatigt med en kör av "sten, sax, påse, sten, sax, påse..."  då håller T upp endast ett finger och moster E frågar: "Mäh, vad är det där då?"
Blixtsnabbt svar från T : "En trasig sax..."   

Ibland blir det så underbara kommentarer! Jag kan börja fnissa varsom helst när jag tänker på dem.

Återkommer

Det kan bli försent för att städa!

Idag är det lite ruggigt väder ute igen. Ingen sol och ingen värme, men inte heller nåt regn ännu, så det får duga. T och jag har handlat idag. Vi fick ihop en hel full vagn på Willys, det här blir dyrt tänkte jag när jag närmade mig kassorna... Men just i den affärn så brukar det bli en lite lättare prislapp än i andra, så även idag. Mycket mat i kassarna och en mycket nöjd mamma for hem igen.
Hade tänkt fortsätta idag med städningen på tomten, hann ju bara med en av häckarna igår, och det finns mycket kvar på listan! Men som sagt idag är det lite ruggigt och det finns en låång lista på städning inomhus också så... Jag blir nog inte sysslolös? Tror att jag ska röja av det värsta inne nu och sen vara ute på eftermiddan. Kan ju alltid fortsätta städa inne ikväll? Jo, som att jag skulle göra det? Just efter middan är det ju så skönt att bara sjunka ner i soffan med kidsen och kolla bolli, med en kaffekopp såklart. Sen är det ju läggdags, vilket innebär VUXENTID. Det liksom bär emot att städa efter klockan sju på kvällen. Det är som när man ska ringa nån och kommer på det försent, men det är viktigt så man ringer ändå : "Ursäkta, att jag ringer så sent..." Känns som lika med snabeldraken : " Oj, förlåt, orkar du dansa med mig en stund, nehe, nej okej, vi tar det imorn då?"

Nu ska vi se om jag kan få nåt gjort!

Återkommer

"______" en liten lista....


  1. Barn som snusar sött i sina sängar    "rogivande"
  2. Våren som kryper intill oss, närmare och närmare    "energigivande"
  3. tjuvlyssnat.se    "Skrattvarning"
  4. Dottern som plockat påskgris med kusinen    "påskpyntat"
  5. Renbäddad säng    "sömnvarning"




Trött efter en jobbhelg. Pigg efter en vårhelg.

Återkommer


Det kliar i mina gröna fingrar...

Lördagkväll och alldeles solkvist!  Barnen är hos mormor och moster och ska väl sova över vad jag förstått... Typiskt att de fick med sig Guitar Hero!! Hallå?? Vad ska jag göra hela kvällen då? Att dom inte tänkte på det? Hehe. Nejdå, roar mig säkert med nåt. Sitter här tex. inte särskilt kul egentligen men orkar nog inte hitt på nåt annat.

Satt På jobbet och planerade idag och insåg då att jag är ledig både måndag OCH tisdag! Hurra, hoppas nu bara att det fina vädret stannar kvar så jag kan njuta lite i trädgården och vårpyssla om mina buskar och blommor. Har inte ens hälften av allt jag skulle vilja ha på dessa ynka kvadratmeter till tomt! Det fattas mig massor av grönskande, det var just därför det slank ner några frö-påsar i korgen på Coop idag. Hittade kaktusfrön? Det stod på påsen att det skulle ta flera år innan de nådde "blombar" storlek.... Tur att jag har tålamod då, tänkte jag och slängde ner påsen i varukorgen.
Sen fanns det en sorts slingerkrasse som blir som en buske, den ska jag ha i olika krukor på trappen. Ingen sommar utan luktärtor! Två STOORA påsar blev det av den sorten. Sen insåg jag att jag nog måste införskaffa mig lite planteringskrukor till de små plantor jag redan fått fart på. Solrosorna, tomaterna, paprikan och lavendeln.
Haha, kom just på hur jag gjorde med tomaterna för två år sen... Sådde några frön och planterade om och hade mig, men sen liksom föll de i glömska...men jag hittade nya fina plantor på Blomsterlandet...hehe. Minns inte om det blev några tomater, men lite klurigt var det väl ändå? Som att stanna på affärn och köpa med sig fisk hem från fisketuren....
Tomater ja, ÅÅH vad jag verkligen vill ha ett växthus! Det liksom funkar inte så himla bra att odla tomater utan ett sånt. Gurka funkar inte alls, provade förra året och det gick inte någe vidare! 
Tror att det är bonnungen i mig som får utlopp av allt odlande och påtande.
 Det är så mysigt och häftigt att se när saker börja växa och för mig är det en utmaning att hålla liv i de små rackarna... Har en blomma här hemma som min farfar hade när han levde, den är skitgammal för han har tyvärr varit borta i många år nu. Lyckades t.o.m. dela den så jag har nu två fina exemplar. Fråga mig nu inte vad den heter men den ser ut som nån sorts superkort svärmorstunga.... Tänkte att jag ska ge den ena till pappa.  
Mina orkideér ska få flytta till mamma. Förstår mig inte på de där konstiga blommorna så hon ska med varm hand få ta över dem åt mig!  Oj, nu käner jag mig som Bosse Rappne när jag pratar blommor och trädgård... Gräva potatisland måste jag också göra... Köpa sättpotatis.  Längtar tills jag kan handla alla fina plantor till lådor och krukor och amplar. ÄLSKAR sommaren och alla blommor. Vill ha så mycket av allt! 

Nej det är faktiskt lördagskväll och jag är barn- och gubbfri. Så inte ska jag väl sitta här och uggla? Nej, känner mig inspirerad nu så det blir en sväng på tomten innan det blir kyligt.

Återkommer

Vad hände?

Vaknade vid sextiden, olidligt trött efter vår sena Guitar Hero kväll...   hahaha.
N blir ju så sur när han förlorar, jag gillar att vinna! Och han som spelat gitarr i hela sitt liv typ?  Jag borde ju ha underläge, men det går riktigt bra faktiskt.  Jo, jag vaknade iaf imorse, snoozade alldeles för länge men kom iväg till slut och trodde att det skulle bli ganska lugnt på jobbet idag...Tills jag kom dit... Jodå, bara två sjuka idag och hur lätt är det att få tag på nån vikarie kl 7 på morron? Bara att bita ihop och ladda för ett tufft race...  Sen var det verkligen fullt ös hela dan och sen plötsligt dax att gå hem??? Fattar ingenting! Klockan bara sa poff och sen var den fyra på eftermiddan...  Järnet in på Willys för att få med mig nån sorts födointag och lite onyttigheter hem, det är ju ändå fredag. Så nu är tacosen avklarad och jag kommer snart att somna i soffan? Ska väl försöka få in mina barn först som drabbats av "vår-sting"

Orkar verkligen inte skriva mer!

Återkommer

Känns som vår....

Känns som att det skulle kunna vara på riktigt nu? Äntligen vårvärme och sol! Tänkte inte riktigt imorse att det skulle bli 15 grader varmt, så jag har svettats runt i en TJOCK vinterjacka, vilt trampandes på en cykel... Så jag är i behov av en skön dusch vid det här laget ;) 
Barnen har varit ute och cyklat och lekt med kompisarna på gatan i väntan på middag. Det är ju så härligt här på våren och sommaren när alla barnen är ute och det fikas kaffe här och där. Vi har haft tur som hamnat med så bra och trevliga grannar måste jag säga. 
Här inne har doften av sura stövlar börjat sprida sig... S har tre par som står på tork och jag lär väl aldrig få dem att lukta "gott" igen? Bara få dem torra verkar vara ett omöjligt projekt och det lutar åt en sväng till skokanonen....
Har inte bara njutit av vårsolens värme idag...det finns ett ljud som skulle kunna reta gallfeber på en om det inte var just den här tiden man hörde det. Bruset från de som går och blåser bort allt grus. Aah, finns det nåt bättre vårtecken? Klart det finns ;) Men iaf, det låter alldeles förskräckligt och förskräckligt underbart!!

Imorn sticker gubben iväg på jakt i Värmlands sköna skogar... Kusinen J har lovat att vara barnis på lördag så det känns ju skönt att iaf hälften är ordnat nu... Lockade henne med en ekonomisk ersättning och det gick hem, hehe. Sen får vi se vars de hamnar på söndag, ingen panik nu...det är ju...få se...två dagar kvar...Löser sig nog!

Återkommer

Blää vilken dag!

Nja, jag vet inte jag? Hur har det egentligen gått idag, egentligen?  Förändringar på jobbet nu igen och mycket trist stämning... Fan, ibland känns det som att man skulle få det bättre nån annanstans, fast jag provade ju för inte så länge sen och gräset var precis lika visset där! För visst fasen känns det visset just nu... Men, nya tag! Igår var jag ledig och tillbringade min dag på...jobbet! Hade föreläsning mellan 13-16,30 och fixade med planeringen både före och efter det, var inte hemma förrän vid halv sju. Så visst fan kändes det kul att få klagomål och synpunkter på hur "illa" det var planerat... Jo men visst?  Tycks inte spela nån roll, det bara MÅSTE gnällas. Fast idag var det en sån dag.. en gnäll-dag. Hoppas på nåt bättre till imorn!  Har suttit vid kaffekoppen och tittat på tulpanerna jag fick av mina arbetskamrater idag. En födelsedagspresent. Jag är liksom ingen sån som säger: "Hej och god morgon! Jag fyller år idag!"  Så, idag fick jag en fin uppvaktning från dem, dock två månader efterskott, men vad? Med vår arbetsbelastning... Själv har jag dessutom ingen AANING om när nån på jobbet fyller år, så förståelse har jag! Det bästa av allt!!! Fick ett fint litet guldigt kuvert... Så nu ska jag boka tid för lite vardagslyx! En ansiktsbehandling. Det är inget som jag unnar mig annars, och nåt som jag verkligen blev så glad för!  Så när jag tänker på mitt kuvert och tittar på mina fina tulpaner så gror det lite och känns inte riktigt lika visset... Nä, det var en sån dag idag bara. Gnällde ju lika mycket jag så...vad gnäller jag för...hehe.
Mina tankar finns dock främst hos en person. Hoppas att du känner dom! Tror iofs inte att du läser detta men iaf, tänker på dig!

Jaa, vad har mer hänt som är värt att babbla om? Ja kylskåpet fick en ny termostat idag så det fungerar igen!! JIPPIE och tack grannen...  Jagar förtvivlat barnvakt till helgen. Tvärtyst på mailen, ingen av min kära klan som vill maila mig just nu... Förstår dem, alla har ju mycket med sitt och barnvakt en hel helg...njae? Kankse man kan ha roligare? 

Under dan så tänker jag ofta "Det här kan jag ju skriva om i bloggen" Men nu när jag ändå sitter här och knappar så är det förbannat tomt på upplägg...

Så det blir nog inge mer för ikväll...

...Återkommer

RSS 2.0