Innehållsförteckningen...

Jo det var ju det där med innehållet i lussebullemixen...Den skulle vara full med "E:n" befarade lillasyster...

Här är den:

Vetemjöl
socker
vegetabiliskt fett
Skummjölkspulver
Salt
Saffran
Mjölkbehandlingsmedel.askorbinsyra
Torrjäst


Det står ju inget om några E:n men jag är ingen expert på detta...kanske andra som vet vart E:na gömt sig??

Återkommer


Lite om allt

Börjar kännas i kroppen att det inte varit mycket ledig tid senaste veckorna. Tror jag jobbat konstant sen gud vet när... Hm, ja och den oavlönade tiden går ju åt till annat än det man kanske ibland önskar. Krafterna börjar sina om man säger så.
Igår hade vi iaf en mysdag. Började med en försovning och panik in till lekrymden där sonen var bjuden på kalas. FY så kallt de hade där, satt och frös i två och en halv timme. men barnen var varma och nöjda när vi nådde anhalt nummer två. Flygfyren för inköp av lunch och pepparkaksdeg. Vidare till lillasyster för att baka just pepparkakor och dricka glögg med mostrar och kusiner till barnen. Så bar det av hemåt, fotbollsträning för sonen och jag skulle mellanlanda för vidare färd till jobbet. Medan jag jobbade, eller jag jobbade kanske inte... vi har det så jädra lugnt nu men iaf, medan jag var till förfogande på min arbetsplats så hade grabbarna i huset Fotbollskväll med matchernas match El Classico.....Ibra nätade och allt var frid och fröjd..haha

Idag ska sonen ta med en kompis hem efter skolan. Jag tror jag nog ska uppbringa lite kraft till att slänga ihop de där lussebullarna jag köpte en mix för i fredags. Som lillasyster satte upp stora fingret för och varnade för alla E:n som finns i mixen...jaja...jo det är nog inte bra, det tror inte jag heller. Men jag orkar faktiskt inte bry mig. Jag menar, eller det spelar ingen roll vad jag menar. Det finns alltid bättre argument för att bry sig om vad man stoppar i sig än för att man inte ska bry sig. Men ja...ibland styr plånboken, oftast kanske... ibland styr tid och ork...lika ofta tror jag....
Tänkte på när vi pratade om hemgjord saft...att den skulle vara bättre än köpt eftersom köpt saft bara innehåller tillsatser och konstgjort. Jo jag håller med där. Har gjort egen saft jag...som jag tror är minst lika giftig och farlig med tanke på den högt trafikerade vägen som ligger ca 20 meter ifrån mina buskar med vinbär. Avgaser på flaska...kokt och sötad...ja, vad är värst egentligen?

Hm, vart var jag. Jo lekkompis...
Igår när vi var hos lillasyster så undrade såklart några vad lilla herrn önskar sig när han fyller år. "Jag vet inte" var svaret på det. Farmor skulle köpa strumpor åt han så han skulle få det han behövde...typ. Skönt egentligen att en sjuåring kan ha den känslan...att han har det han önskar sig. Att det inte finns nåt solklart sådär som han vill ha. Vet att han ser jättemycket fram emot sitt kalas och jag tror att det är det viktigaste, att många kommer på kalaset.
Samma till jul. Jag har försökt få han att skriva en liten önskelista till tomten. Inte att han gör det. Det viktigaste är att tomten får veta vart vi är nånstans så att han kommer. Förra året så hittade han inte hem till oss och sonen har förklarat att "Det var den värsta julen i hela mitt liv!!" Så i år, skiter han i paketen bara tomten kommer...ja, jag ska göra vad jag kan!

Nu måste juleljusen upp i trädet!!

Återkommer

Gardiner och fredagsmys

Nu är det sluut på veckan det är dax för Freeeedagsmyyyyys! ;) Haha, tror att varenda svensk har den där melodin i sitt huvud numer. Eller "melodi"?
Jag kommer få fredagsmysa på jobbet. tredje kvällen i rad, ganska skönt att jobba kväll. Jag är ju ingen morgonmänniska så att jobba kväll passar mig perfekt. Även om det ibland är väldigt skönt att få komma hem efter jobbet och äta mat med barnen, godnattsagan och det där vardagsmyset.

Ska börja julpyssla lite här hemma, lite ljusstakar och stjärnor kom fram igår. Ska väl stryka gardiner idag. fast jag skulle helst vilja ha nya fina gardiner i vardagsrummet. Bara det att vi har så skumma fönster. Två fönster som är av modell STORA och sen på kortväggen så är de små fönster. Vilket innebär att i de små fönsterna passar det bara med gardinkappa och i de stora fönsterna vill jag nog ha både kappa och längder. Ja, och gardinerna jag hittar är aldrig billiga...det är där skon klämmer...just precis där klämmer den.

Nu ska jag ta morgonkaffet och mysa med dotran.

Återkommer

Hmmm

Dagar av glädje och sorg har passerat. Livet tar sina vändningar och det är inte alltid man hinner med. Har efter en ledig dag nog landat lite nu så jag kan fortsätta att vara ett stöd till andra människor i livets stora karusell.

Ikväll har alla inbjudningar till sonens lilla kalas kommit till brevlådan...vet inte jag, men kanske att jag tagit i lite för mycket i år? Eller? Nej, han ser så mycket fram emot sitt kalas. Och jag tror att det kommer bli superbäst!

Har egentligen inget att skriva ikväll så jag gör som jag brukar...

...återkommer!


bara ändå

Söndag och noll inspiration. Skulle ju kunna ta itu med mycket men litet blir gjort. Sonen är hos kompis och leker. Det har verkligen tagit fart det där "lekandet" . Kul, minns ju själv hur det var. Lite bra att det var en fotbollskompis, han får skjuts av dem till träningen. Bra, så slipper jag jaga ut lillasyster på hämtning och skjutsning till träning. Inte för att hon inte skulle fixa det, men det blir ju lite enklare om jag slipper vägbeskrivningar till kompisar och...ja allt runt omkring...

Nu får lilla loppan full uppmärksamhet. Hon har planerat för muffinsbak och annat. De får det nog mysigt kan jag tro!

Ja så nu vet ni hur trist jag har det idag!

Återkommer

finns ingen bra överskrift idag!

Fredagskväll....haft en skitdag på jobbet. Flera sjuka och inga vikarier, typ. Har funderat på det där. När en personal är sjuk och ingen vikarie sätts in. Då spar ju faktiskt företaget in lönepengar den dagen med tanke på karensdagen. Mmm, okej? Men jobbet blir ju gjort ändå. Det enda rättvisa borde egentligen vara att de som jobbar får dela på "karensdagslönen" eller? Jo, jag tycker nog det. Som idag då, har ju jag iaf jobbat/stressat runt mer än vanligt för att det ska kunna funka någorlunda iaf. Jag menar, människor slutar inte äta och skita bara för att någon är sjuk...jobbet måste ju göras...  Jaja, jag lär ju inte kunna ändra någon arbetsmarknadspolitik här på min blogg? Men klaga lite, det får jag, det är ju ändå min blogg....  Ska tillägga att det inte bara var jag som jobbade halvt ihjäl mig idag för att det skulle fungera. Nejdå, men lite av äran tänker jag fasen ge mig, och en klapp på axeln ger jag mig också. ;)

Ikväll finns mina tankar hos mycket speciella människor.

Jag blev kall...jag blev varm...jag grät en skvätt...jag tänker på er! Stora kramar!!

Återkommer

Dotterns brev till framtiden

Hon älskar ju att rita och måla min lilla tös. Skrivbordet är den mest uppskattade möblen i huset och många timmar spenaderas där med pennor och kritor och okänt antal kilo papper. Igår producerades första sagan. Den handlade om ett spöke som gick ner i en trappa. Det var mörker och en trappa och ett litet spöke längst ner på pappret. Kan ladda upp en bild senare. Jag tänkte att första sagan måste jag ju bara spara. Frågade om vi kunde skriva lite om sagan så att vi kom ihåg vad den handlar om när hon blir stor. Detta ville hon att vi skulle skriva:

T's - sagan om spöket Laban från T till mina barn när jag blir stor. Mina barn, ni ska va borta först å sen kommer ni i min mage. God jul och grattis barn.

Smågulligt tycker jag!

Återkommer


blandar och kuperar...

...har klurat på den där Hannah Montana tävlingen...hm det finns ju ingen musikal med Hannah Montana...det är ju High Shcool Musical jag tänker på... Och PSP står väl för nåt med PlayStationPortable...eller nåt sånt...hm ja eller så är det en handduk...jajaja...musikal är jag nu säker på att det inte är iaf!!

Nu ska jag sova

Återkommer

Fick mail...

Kidsen i detta hus är smått galna i tv och speciellt sina Disney-kanaler. De såg att man kunde tävla om saker och såklart ville dom det. Så vi öppnade ett konto på Disney.tv och började tävla. Olika priser som filmer och handdukar typ..och biljetter till nån musikal också. Så fick jag detta mail idag och nu är jag ju sjukt nyfiken på om det skulle kunna vara biljetter till Hannah Montana musikalen?? Skrev som motivering att sonen så gärna skulle vilja bjuda mormor och lillasyster på musikal...typ nåt sånt var det...minns inte ordagrant...
Säger inget till kidsen och förväntar mig ett tröstpris som mest...så blir ingen besviken...
Så här stod det:

Hej!
Din dotter/son (eller barn som du är målsman till) har deltagit i Hanna Montana PSP tävlingen på disneychannel.se och vunnit ett pris.

Vi dubbelkollar alltid med målsman till prisvinnare att det är okej att vi skickar ut priset. Om ni INTE vill att ert barn ska mottaga priset ber vi er att vänligen meddela oss om detta så snart som möjligt, eller inom 5 dagar.
Annars behöver ni inte göra någonting, då kommer priset till er med posten inom 2-4 veckor.
En vinnarlista med placering i tävlingen kommer att läggas ut på hemsidan senast den 25 november.

Med vänliga hälsningar,
Disney Channel
Hanna





Jaja, nu återgår vi till ögonbaddning och mellisfikat.

Återkommer


Vigil...

...är det latinska ordet för vaken, och det är just vad jag är nu. Månen är halv och börjar sin vandring ned igen, brukar oftast innebära att sömnen återvänder i samma takt. Nu verkar den ha försvunnit helt...sömnen alltså.
Jobbat ikväll, ett kort pass igen och det har inneburit att jag fått lite gjort här hemma. Löven är inte längre utspridda över hela tomten utan snyggt ihopkrattade i en hög. Vårt lilla snickarrum är också fint och städat, vilket mest är mannens förtjänst. Han har länge sagt att han vill ha ordning där...så i farsdagspresent fick han lite hjälp av mig och barnen att komma igång...Mycket snällt av oss tycker jag!
Själv får jag väl ta tag i garaget för vilken gång i ordningen vet jag inte...Hua! Där ute kan man städa och röja och det blir superfint. Sen så tar det ett par veckor i bästa fall innan det ser för jävligt ut igen. Säkerligen ett par hundra spänn i pantburkar där ute...hm... Ja, så det är morgondagens projekt...att städa garaget och panta burkar, lämna returpapper och lämna soporna som sorterats men inte kommit längre än till garaget.

Nu ska jag kolla på reprisen av efterlyst och dricka upp mitt the som förhoppningsvis inte kallnat för mycket!

Återkommer

 


Feber

Jobbat kort förmiddag idag. Känns helt okej, fast det är nästan bättre att jobba långpass. Jag får ju fler arbetstimmar gjorde då, när jag ändå är iväg... men det är skönt med ledig lördagseftermiddag också. Ska inte klaga! Sonen låg utslagen på soffan när jag kom hem. Verkar som att han fått reaktion på vaccinet igår. Med 39 graders feber åker man inte till Råsunda med fotbollskompisarna. Många tårar som runnit kan jag lova. Stackarn, när han sett fram emot det så mycket och så slutar det med att han inte får åka... Men det kommer fler gånger, vilket inte är nån tröst alls...

Så våra planer är smått korrigerade kan jag säga. Lilla loppan och jag skulle ju ha tjejmys, hon skulle få ta hit en kompis. Nu blir det inget av med det. N har iaf åkt iväg på sin klassfest så vi får ha lördagsmys här bäst vi kan. Just tänt en brasa och värmeljusen tänder jag om en stund. Irriterande att de där billiga värmljusen slocknar så fort....men är man sniksnål som jag så...


Nu tänker jag förbereda middagsmaten. Det blir lasagne på vinbärsvägen idag, tror jag...orken tryter lite. Eller det känns som att det inte är nån idé att laga mat när en har feber och en matvägrar vad jag än serverar...korv och pommes funkar ju det med...eller så har vi ju pizzeria i byn...

Återkommer


Har jag gjort rätt??

Jag var så säker. Jag hade fattat ett beslut och även om det inte kändes helt hundra okej så var det ändå ett beslut. Men tvivlade om det var rätt. Nu idag så har jag i alla fall vaccinerat mina barn mot svininfluensan. År inte emot de andra vaccinationera som barnen får men just denna känns så osäker.
Vet man verkligen att det inte ger men längre fram i livet? Tänker exempelvis på "neurosedyn-barnen". Kan det hända nåt med mina barn som ger skador i deras vuxna liv?
Om man nu vaccinerar sig och viruset muterar...klarar sig bara de som haft influensan då?
Har sökt massor om vaccinet men inte hittat något om detta. Egentligen finns det inte så mycket som talar emot vaccineringen, inte nåt som känns trovärdigt. Bryr mig inte om nån forskare som finns upplagd på Youtube tex. Nej jag vill ha information från forskare och läkare som jag hoppas vet vad som gäller.
Lite känns det som stor propaganda om att alla måste vaccinera sig. Å andra sidan, det som fått mig att ändå ändra mitt beslut. En nation skulle inte köpa in vaccin till hela befolkningen om det inte behövdes? En nation skulle inte ge det gratis till alla invånare om det var farligt? Eller? Hm, ååå beslutsångest. Men om det skulle hända mina barn något så skulle jag aldrig kunna förlåta mig själv. Nu har jag ändå sökt massor av information och tagit det beslut som känns minst fel, om än inte helt rätt.
 Hur som helst så är barnen i alla fall vaccinerade nu. Nästa spruta ska i om tre veckor och då kan jag ta min första. Tog ju en annan vaccinspruta i onsdags och det måste gå två veckor emellan så...annars hade jag också tagit idag!

Hur gör ni andra? 

Återkommer


Ostkrokar

Ostkrokar och sourcream-chip står inte högst på småfåglarnas favoritmatlista.
Så nu vet ni det!

Återkommer


Dolor

Fortsätter med mina latinska rubriker...

Just så är det! En hemsk värk som började i huvudet igår förmiddag. Trodde att det berodde på avsaknad av kaffe. Men trots stora muggar så hjälpte det inte ett dugg. Under kvällen kände jag hur nacken drog ihop sig, nackspaärr alá grande... När jag till slut fick åka hem från jobbet så satt den bekanta värken i bröstryggen som en smäck! Precis lika som jag hade efter olyckan. Nu har huvudvärken tonats ner med hjälp av tabletter och nacken känns okej. Bara den sjuka värken i ryggen kvar. Känns som en kniv mellan skulderbladen. Inte kul att behöva ta en karensdag men att jobba var det värsta alternativet så, en hemmadag får det bli.

Sonen är i skolan och dottern på dagis. Måste försöka släpa in oss till BVC på em. Har en fyraårskontroll som inte blivit gjord. Kanske bra å ta den innan hon fyller fem...

Nu intar jag soffläge med kaffe och Ipren.

Återkommer


Nix

Nåt vitt som faller ner. Fy fasen! Om jag visste att det skulle få ligga kvar. Att det nu skulle få vara snö och vinter fram till mars. ja då skulle det väl vara okej. Men som alla vet så kommer detta att försvinna och tiden med slask och ishalka här nu. Snövintrarna är väl ett minne blott och jag ska helt ärligt säga att slaksvinter är inget jag gillar! Var tvungen att kolla upp det latinska ordet för snö...därav rubriken. Snö på latin är "Nix" och ja, det håller jag med om! Nix och nope till snö!

Vad tycker ni förresten om min nya design? Jag som inte fattar nåt om alla koder och sånt men jag lyckades iaf. Efter MYCKET trixande så...

Nu vill loppan Larsson gå ut i "Nixet". Jag kan ju försöka kratta lite för att sällskapa henne lite.

Återkommer


Drömmar

Förtvivlad dotter kom nyss upp ur sängvärmen. "Mamma, jag såg att S har svarta tänder" Stackars liten, det är ju bara en dröm. Kom så får de se att både du och jag har vita tänder. Imorgon ska vi se att S har sina vita kvar han med. Nu ligger hon i min säng och trängs med sin far...
Minns när S drömde och inte riktigt kunde skilja på dröm och verklighet. Han hade ju varit med om det som hänt i drömmen...men hur går det egentligen till? Hur kan man vara på badstranden och sola och bada för att sen vakna i snöstorm och minusgrader? För visst är det märkligt? Att man kan vara på flera ställen samtidigt...

Återkommer


Pyrrhula pyrrhula

Hängde ut lite fågelmat igår. Kan nu se de små liven från köksfönstret. Antar att det indirekt är att mata katten... den lilla rackaren kommer säkert att plocka några inte ont anande småfåglar. Men det är väl naturens gång, eller? Hur som helst så önskar jag att få besök av domherren i vinter. Vi får väl se?



Återkommer


Ett ljus

Stora "tända-ljus" helgen är över. Många som far iväg till kyrkogårdarna och tänder ljus på sina anhörigas gravar. Gör fint med några blommor och brinnande lågor. Jag brukar tänka varje år att jag ska ta mig iväg jag också. Blir aldrig som jag tänkt, men jag tänder alltid ljus hemma både inne och ute. Visst är alla ljus på kyrkogårdarna vackra tillsammans. Vackert i mörka höstnatten med tindrande ljus i mängder.

I år såg jag det finaste ljuset. Någon som tänt ett ljus nere på bryggan, som vi ser från vårt hus. Mitt i allt det stora svarta så brann en vacker låga alldeles ensam.
Det fick mig att stanna till, tänka den där tanken, fälla den där tåren.

Nu har jag inget dåligt samvete för att jag inte farit iväg till nån grav. Det är inte platsen i sig som är viktig. Det är inte alla lågor tillsammans som gör ljuset. Även en ensam låga kan lysa upp mer än jag någonsin trott.

Återkommer

Två röda...

...sönderbitna tår plågar mig enormt. Myggor...blodsugande...elaka...moskito-stora...äckelmyggor...

Nu ikväll har svullnaden lagt sig liite och jag har räknat till tre stycken ilskna bett i nagelbandskanten på stortån, två stycken på baksidan av "pek-tån" i leden där liksom. Fyra stycken på ovansidan av "pektån" och så ett till som sitter liksom emellan "pektån" och "mittentån".... Zylocain...mmm....visste inte att man kan ta bort nagellack med Zylocain-salva...nu vet jag att man kan det...Bra att den fyller nån funktion i alla fall...synd att den inte funkar till det som den är tänkt att fungera till...

Återkommer

RSS 2.0