Second hand?

Oj, vad blåser ute. Kalla, kalla nordliga vindar som går igenom både jackan och koftan! En snabb översikt i garderoben gav mig insikten att både barnen och föräldrarna i detta hus är i behov av vinterjackor och diverse annat som skyddar mot den nordliga kylan! Har hittat lite på Tradera, tänkte också pipa upp till Görla och kolla den nya Second hand butiken där. Har för mig att det var nån kyrka som öppnade där. Jag har inget emot att köpa begagnat och second hand. Vissa tycker kanske inte om det, men man väljer ju om och vad man vill köpa. Man måste ju inte köpa nåt som är halvtrasigt och slitet från början? Nä, jag gillar konceptet. Jag vet ju att det går åt minst två uppsättningar vinterkläder per barn. Och sen vill jag att de ska ha varsitt ställ med fleecefodrad galon. Ja, sen kanske även jag vill ha en jacka och jag vet att min kära sambo verkligen behöver en....Plånboken gillar inte just det behovet som ändå måste tillfredställas. Vinterstövlar, fodrade gummistövlar.... Vet ni, detta är en stoor anledning till att jag gillar sommaren bättre än vintern. Idag måste jag iaf sikta in mig på att hitta en varm jacka till lilla loppan. Hon har ingen och som sagt det börjar bli kallt.


Till helgen ska hon och hennes far åka till Faster Fia, jag och lillskrot blir ensamma hemma. Vi ska mysa och gosa, åka till uppsala på fotbollscup.

dax att göra lite oavlönat arbete innan jag måste fara till det lågavlönade...

återkommer

Vila vs Dans = Soffan

Kort inlägg...känner mig väldigt trött. Sambon föreslog att det var för att vi somnar så sent. Jag hävdar bestämt att det är för att jag måste vakna så tidigt... Borde just nu befinna mig på danskursen...fasen vad latmaskens kofta är skön ibland!! Ikväll känns den som en tvångströja, eller jag vill att den ska vara det så jag kan skylla på den och inte behöva åka...Nu är det iaf för sent så jag blir kvar här på soffan.

Har två långa kvällspass att se fram emot. 13-22 onsd och torsd. Funkar men inte så roligt. Fast jag slipper iaf stressa iväg på morgonen och det är värt jädrans mycket!

Nu ska sonen få liet hjälp att komma ner på kudden och få lte sömn i sina blå!

Återkommer

plantskola...

Antar att sonen behövde vila idag. Han har mest bara legat på soffan och kollat på Disneychannel, eller legat i sängen och spelat xbox. När han INTE går ut och spelar fotboll, ensam eller med kompis, ja då är det nåt som inte stämmer helt enkelt. Så att vara hemma från skolan kanske inte var en sån dum idé som den först verkade. Tycker inte att det räknas som skolk? Eller? Inte är han sjuk men kanske skulle ha blivit om han gått idag? En ladda-batteriet-dag helt enkelt. Så nu viftar jag bort det dåliga-mamma-samvetet...vift-vift-vift...

Jag har krattat, rensat ogräs, flyttat plantor, krattat och donat heela långa dagen! Släpat pinnar och ris till förbannelse. Men OJ så jäkla fint det blir!! Visste ni att det är väldans svårt att få bort kottar som sjunkit ner i mossan. Jag vet nu och mina stackars händer vet också. Blåsorna hindrar mig nu att fortsätta, vilket kanske iofs är bara bra? Fast jag vill ju bli färdig!!
Satte ner lite vårlökar som jag hade kvar. Flyttade mina smultronplantor som höll på att ta över hela gräsmattan. Det var inte smart att plantera såna där som sprider sig när det var tänkt att de skulle hålla sig på en liten yta... Nä men nu har de plats och får sprida sig nästan hur de vill. Känns så jäkla dumt att riva upp små plantor som kämpat sig fram för att bara kasta bort dem. Nån som vill ha en smultronplanta kanske?? Jag har MASSOR, och det blir bara fler....

Återkommer


Måndag morgon

Sonen är trött. Har ingen lust att gå till skolan. Har vart uppe inatt och vandrat. Vet inte riktigt vad han sysslade med men jag tror att det var ytterst nära att han använde sopskåpet som toalett... Lillskrutten. Vart tvungen att googla lite på "barn som går i sömnen". Hittade lite om sömnstörningar och det var inte ovanligt bland barn att de går i sömnen. Gör mig egentligen inget att han är uppe och struttar, det som oroade mig var att sömnbrist var en av de största utlösande faktorerna. Ja, sena kvällar kan det ju bli på helgerna. Men så hittade jag också ett kapitel om nattskräck. Det var som om de varit hemma hos oss nån av de nätter han fått sitt utbrott av skräck. Så ett skolboksexempel av nattskräck är vad som försegår här ibland. Även det var i första hand utlöst av sömnbrist... Vilket ju känns väldigt upplyftande att läsa...att sonen har sömnbrist...fast inte jämt då förstås. Men ändå.

Nattskräck
En mer dramatisk variant av sömnstörning är det som brukar kallas nattskräck. Barnet tycks fullständigt skräckslaget och kan skrika hysteriskt. Attackerna varar ofta mellan tre till tio minuter, men kan vara både längre och kortare. När det hela är över ser barnet plötsligt helt normalt ut igen. Det förstår sällan självt vad som hänt och somnar lugnt om. Nattskräck är inte lika vanligt som förvirrings­tillstånd, men ändå drabbas upp till vart femte barn. Allra vanligast är det i förskoleåldern men det förekommer i alla åldrar, från spädbarn till vuxna. För föräldrar kan det här vara en mycket obehaglig upplevelse, men det finns sällan någon anledning till oro, säger Berndt Eckerberg.

– Även om barnet beter sig som det vore skräckslaget så är det inte det. Det upplever egentligen ingenting och efteråt har det inget minne av vad som hänt. Attackerna är inte på något sätt skadliga för barnet, men det är naturligtvis bra om man är i närheten och ser till att det inte gör sig illa på något.  

Som förälder vill man försöka mildra attackerna genom att lugna och trösta. Men sådana närmanden får oftast motsatt effekt och experternas råd är att försöka motstå frestelsen att krama och smeka.
 
– Attackerna blir oftast bara värre och barnet värjer sig mot närmanden. Det är inte farligt att försöka väcka barnet men det är oftast väldigt svårt eftersom det sover djupt, säger Berndt Eckerberg


Skönt ändå att veta att det inte är någon exorcistfilm man är med i på nätterna, för så har det känts ibland!

Grannen och sambon har i helgen sågat ner tallar så nu finns inget mer att kapa. Skönt, men å andra sidan så måste vi nu kratta, släpa ris och göra fint innan vintern. De har släpat bort allt stort och tungt så nu är det finliret kvar till lilla mig, alla smågrenar och kottar, barr och annat småplock som inte alls är roligt...
Ska bege mig ut snart när kaffet är slut i muggen.

Det är så underbart dessa höstdagar då luften är hög och frisk. Vindarna på gränsen till kalla och färgerna sprakande fräscha. Längtar ut nu!!

Återkommer


Så gulligt

Kollade skolväskan idag, tänkte att om jag verkligen lägger fram böckerna så kanske jag kan komma ihåg att hjälpa S med läxorna. Vi har ju slarvat kan jag säga...men nu vill jag ändra på det!! Så upp med böckerna...och titta vad jag hittade...såå gulligt skrivet!! Killen har inte fyllt sju än...Stolt mamma!!!




Återkommer


Dagsprogram

  • Skafferi-fyllning
  • Hårklippning
  • Altanstädning
  • Tvätten
  • Småstäda
  • FREDAGSMYYYS!!!!

Jag älskar lediga fredagar!!!!

Återkommer


Nytt projekt



Känner mig lite mörbultad nu efter att ha släpat tallris...kåda, kottar och vassa barr. Undrar jag om vi kan få nån ordning på allt efter motorsågens framfart??

Har väl tänkt mig att det ska bli blommor och fina buskar... Lär ju ta ett tag att bara planera hur jag vill ha det... Men borstnejlika är helt enkelt solklart att det kommer bli, i alla färger som finns, bara älskar den blomman. Sen får vi väl se, ska försöka peta ner massor av lökar som kommer till våren så blir det ju nånting iaf...

Visst vi har haft bra insynsskydd av de där fula tallarna...men om ingen ser in ser inte vi ut...och jag föredrar faktiskt utsikten framför fula tallar!!



Återkommer

Idag

Idag blir det utflykt med dagis. Vi ska kolla in fontäner....



Återkommer

Igår var vi på premiär



Återkommer

Seven hours

Om sju timmar ska jag vara tillbaka här på jobbet. Känns som att jag lika gärna kan sitta kvar...men...nej nu åker jag hem!

Återkommer


Efterlyst

Ibland stannar livet upp. Luften tar slut och allt ljud försvinner. Jobbade igår, fick samtal hemifrån. En ordentligt skärrad sambo i andra änden.
"Vad heter S kompisar?"
Vad menar du?
"Ja, vart brukar han vara, jag hittar honom inte"
Vad menar du?
"Vi blev osams och han stack ut, nu hittar jag honom ingenstans...."

Det var nu ljudet försvann, luften stannade, antar att jorden fortsatte snurra, men jag blev helt iskall. Vaddå?? Är min ögonstenskille borta?? Va fan säger du?? Tusen tankar snurrar. Jag sitter fast på jobbet. Vem ska jag ringa som kan byta av mig en stund? Jag måste ju hitta honom. Säkert är han ledsen också? Rabblar alla grannar smått osammanhängande. Han har redan letat, letat i alla hus, varit ner till skolan...till sjön... till....Han är borta.
Vi kommer fram till att det är två hus till vi kan kolla, jag ringer det ena och han springer över till det andra. Han tar åter en tur till skolan och sjön. Jag ringer mamma, måste ju få nån som kan hjälpa till, nån som han kommer fram till även om han är arg och ledsen och osams med pappa.  Kollar klockan, hinner jag åka hem? Nästan en timme som han varit borta...när ska man ringa polisen?
Mamma försöker lugna, kan ordna så att hon kommer ut, trots att hon är billös för tillfället. Tack.
Så, det vibrerar i fickan, det är återigen hemifrån... "Han är hemma nu"   
Återigen kom syret ner i lungorna, adrenalinet pumpade vidare men en lyckokänsla ersatte den stigande paniken. Han var hemma... han var hemma igen...
Hade inte alls varit osams med pappa, han hade bara varit hos några grannkillar och spelat tv-spel. Dock var inte deras föräldrar hemma, därmed ingen bil och dörren låst...ingen öppnade när N letade så att anta att ingen var hemma där skulle jag också ha gjort...Klart dom inte öppnade när de var fullt upptagna med spelandet...  men nu var han hemma...

Kunde lugnt jobba vidare, mamma behövde inte fara iväg och lugnet la sig igen.

Återkommer

Biljett och sällskap ingår

Bokade ju biljetter till Sverige-Albanien på Råsunda den 14 oktober.... Ja men så jädra bra att jag kollade i almanackan innan jag tröck på boka-knappen. N befinner sig ju i de värmländska skogarna då och kommer inte åka 80 mil på en dag för att kolla fotboll.... Så nu återstår att se vem som S väljer att ta med sig... Tänkte på en viss Mr KL men vi får se vad sonen säger. Nån som vill göra sällskap med sonen kan ju slå en plingeling.

Återkommer


Lill-Zlatan

Min lilla Zlatan briljerade igår. Tillsammans med de andra killarna så gjorde de en alldeles lysande instats i avslutande poolspelet. helt otroligt! De har aldrig spelat så bra som igår och jag tror att alla föräldrar växte minst två meter av stolthet över våra underbara killar!! Så otroligt roligt att se dem. Hjälpa varandra, passa och dribbla, finta och skjuta. Och så snälla och schyssta mot varandra! Igår var det "den bästa av världar" på fotbollsplan i Lohärad. Saknar ord, men stolt som sjutton!!



En långhårig skrutt jag har... Just nu funderar jag på om det kan finnas nåt proffs som är rakad på skallen....skulle vilja kapa av det mesta på lillskrot.... Han är så jädra envis bara!! Å ja me ;)

Trodde i helgen att det var "väder-omslags-huvudvärk" jag hade. Kanske det var också, vem vet? Tänkte imorse att det kan vara för att jag jobbat mycket senste veckan som jag känner mig helt slut och har huvudvärk... Nu får jag nog ge mig och inse att det faktiskt är förkylningssymptom jag har.... Snorig och täppt. Ont i halsen och i alla leder. Feber och ett huvud fullt av sprängande värk.... Ja kan ju inte va så mycket annat än förkylning? Sambon ligger också...

Trots detta så har jag hunnit igenom fyra maskiner tvätt. Dock inte matchställen som ligger i bilen. Lär väl få ta dem imorn? Hoppas på att det inte regnar inatt för jag orkar baske mig inte gå ut och plocka ner alltihopa! Nej det får hänga kvar och så hoppas vi, *hoppas*

Nu ska jag vila på soffan och bli frisk tills på onsdag då det är dags att jobba igen!

Återkommer

Fotboll

Fredagkväll: Väddö tar emot tjejer från Roslagsbro. Vinst till Robro-tjejerna och kusin med 0-4

Lördageftermiddag: S tar med mormor till Sportcentrum för att kolla in BKV. Vinst till BKV med (?) 3-2.

Söndagförmiddag: Jag hoppas att helgens trend håller i sig och att killarna om ett par timmar också får fira seger.


Bild från i våras när lill-Messi satte en balja!

Återkommer

Idag

Idag är jag ledig, fast jag trott hela veckan att jag ska jobba, tror nog fortfarande det på nåt sätt så det känns helskumt alltihopa idag. Känslan av att jag måste iväg, fast jag egentligen kan ligga på soffan... Känslan av stress fast det är hur lugnt som helst...
Känslan av lycka när jag får en godmorgon-kram av en fredagstrött liten "Ibra" och ett smittande fnitter hörs från lilla loppan medan hon klär på sig. Världen blir ljusare och gladare, livet känns lättare med juvelerna i mitt liv!

Återkommer

Solen lyser ...

Solen lyser med sin frånvaro idag. Jag som hade laddat för städning i solskenet...typiskt! Det går ju så mycket lättare om solen skiner. Allt blir så mycket finare också. Men jag kommer inte undan städningen ändå kan jag tro. Det liksom verkligen behövs röjas lite här hemma. S är i skolan och T ligger på soffan. Hon ska snart bli skjutsad till dagis. Vet inte om jag ska hämta henne innan jag åker till jobbet eller om hon ska få va kvar tills N kommer? S hämtar jag nog efter skolan, fasen! Glömde att bestämma med honom hur han vill ha det... jaja, hämtar iaf, han kan behöva vila lite! Imorgon är det ju fotbollsträning och sen match på TV, fotboll för hela slanten alltså! Bra att det för en gångs skull är en tidig match så att de små kan kolla. Oftast börjar de ju så sent...

Jagar dessutom barnvakt till helgen... N ska iväg och fiska och jag jobbar kvällar. Lyckad kombination? Att det dessutom är Poolspel på söndan underlättar INTE kan jag säga. Men jag får hoppas på att underbara mamma kan ställa upp lite, ska kolla med barnens faster också. Ja, annars får de väl roa sig själva? Närå, men på nåt sätt MÅSTE jag lösa det hela!! Men hur?? Fast med tanke på att T börjar snora och snörvla så kanske vi ligger i Baconfeber till helgen? Å det är ju också en lösning om än en mindre bra lösning...

I söndags åkte hela stoora familjen till Åland. Pappas födelsedag skulle firas. När man äter smörgåsbord ska man bara äta det man tycker är gott eller hur? Det tog min dotter fasta på!!

Chokladmousse, tårtbit, glass och ädelost. "Mamma man får bara ta det man tycker är gott"

Nu dags att sätta fart med städet!

Återkommer

Lökarna...

Nu kan jag bara hoppas på att det blommar i vår. Har blivit lika ledsen varje vår när jag insett att jag återigen glömt bort att peta ner lite lökar i jorden. I år blev det ändring på det. Massor av lökar har nu åkt ner i den svarta myllan och som sagt, nu återstår att vänta och hoppas. Några hamnade i rabatterna, några mitt i gräsmattan. Andra framför buskar och under träd. Finns ju inget mer underbart än när vårsolen värmer och de första krokusarna börjar spira. Narcisser och tulpaner, krokusar i all världens färger. Underbart!

Återkommer

Regnet det bara öser ner

igår tänkte jag på en annan sångtext; Å fullmånen lyser som var den av glas.... Idag är det regntunga skyar som gäller. Egentligen kan man nog få ihop en hel text med bara sångtitlar?  Lite pyssligt men en vän av ord kan säkert få ihop det...

Ska jobba kvällspass idag. Hel lång dag från ett till tio ikväll. Ska bli intressant att jobba kväll igen. Nu är det ju i en annan form än vad jag tidigare gjort så upplägget är ju bra. Formen "Kvällspatrull" försvinner och det är nu samma personal som jobbar dag och kväll. Jag kan ju tycka att det är bättre för brukarna. Synd att det är så förbannat rörigt organiserat. Inget är färdigt och planerat. Som vanligt är det för många kockar...vilket i detta fall inte ens lett till att spisen är på... Ja typ så. Inget ovanligt kanske i offentlig sektor? Kommunalarbetare har ju sitt "rykte" och i många fall så stämmer det ju! Fast vi kanske inte ska kalla oss kommunalarbetare längre? Vad vet jag?

Ska fixa lite inför middan så den är klar när juvelerna kommer. Skönt att ha det förberett så allt går smidigare ikväll. Fotbollsträning är det också så stressigt blir det! jaja, de fixar det också, mina underbara!



Återkommer




Dagens roligaste!

http://www.youtube.com/watch?v=mOZYiEzlRr4

Japp det var det roligaste som hände idag. Om jag inte räknar med att jag vaknade brevid min underbara, väckte mina vackraste.



Återkommer

RSS 2.0