På TV just nu

Återkommer

Mmmmmm

Lördagsfikat kirrat! Lär räcka till söndagskaffet också!!

Återkommer

Halloween

Ikväll provas det en Scarecrow, bara för att det är Halloween!!
Återkommer

Svårt val va?


Återkommer

Kärlek är styrka

Återkommer

2

Idag vill jag vara två.
Jag vill vara på två olika platser på exakt samma tid.
Jag vill låta mina två ögon se lyckan i fyra andra ögon.

Återkommer

GÖÖÖSTA!!!!!

Buss tur och retur småstaden. Intressant. Vägen dit gick mest som den brukar skulle jag tro. Tyst mumlande från enstaka säten, vänninor som skrattar, tonåringar som sms:ar och tjattrar, överförfriskad man på väg mot påfyllning av helgskåpet.
Klarade av mitt ärende, gjorde ett kort stopp för att inhandla diverse frdagsmys-titta-på-idol-attiraljer. För att återigen bege mig mot hemmet.
Snöslask, vattensjöar och frusna fingertoppar.
Snabb koll på tidtabellen i mobilen, flera bussar att välja på, fem minuter mellan avgångarna. Många av bussarna har samma resväg men olika slutdestinationer.
Kommer fram till den första kuren där på busstorget och det är där det utspelar sig. Mycket intressant som åskådare. Bussen som kommer fram ska avgå 13.40, nästa buss ska avgå 13.45 från samma kur och har samma resrutt men fortsätter en liten bit till norröver och således spelar det ingen som helst roll vilken av dessa bussar man tar.
Ca 35-45 personer står i och utanför kuren.
Kön ringlar från två håll.
Bussen har en högtalarfunktion som klart och tydligt talar om vilken linje den går och hur långt den tänker åka. Sånt fanns inte på min tid då jag var rutinerad bussåkare...då hade vi snöre i taket som vi drog i. Vilka har förväxlats med gardinsnören, men det är en annan historia...
I alla fall, med hjälp av denna högtalarfunktion är inte frågan till busschauffören befogad, den frågan som innehåller orden "Vart kör du?" Åker du hela vägen"

Jag som uppmärksammat högtalarens information, suckar lite lätt och tänker att för mig spelar det ingen roll, jag ska inte till någon slutstation ändå. Antar att de andra som hade fullt upp med att tränga sig i de båda köerna inte hörde den tydliga informationen.
Upp på bussen, tant efter tant frågar hur långt bussen går, efter svaret går en del av igen och en del fortsätter till en plats att sätta rumpan på.
Så kommer några tanter på att de visst glömt att fråga och viss panik utbryter. De måste genast tränga sig fram till chauffören och fråga, efter att svaret levererats inser de att de sitter på "fel" buss.... Tränger sig tillbaka för att hämta sina väskor. Ropar "VÄNTA!" stressat till chauffören, som svarar att han kan inte vänta, han måste åka om 15 sekunder så att nästa buss kan lasta sina resenärer. Men då kommer lilla fröken fräken med hela skolklassen i släptåg. Konversationen löd:

"Åker du 13:45?"
"Nej, jag åker nu"
"Vi ska åka en hel skolklass här och vi har faxat till SL om det"
"Jaha, det har jag inte hört något om"
"Får vi ingen egen buss nu då?"
"Det vet jag som sagt inget om, vad fick ni för svar från SL då"
"Vi fick ju aldrig något svar på faxet imorse, hur ska vi göra nu då?"
"Ja, ni får väl ta nästa buss då, den går samma väg, men det kommer säkert finnas mer plats på den"
"Jaha, så du tror inte vi får någon egen buss då? Åker du 13:45?"

....

Under tiden har fler medelålders damer insett att de sitter på "fel" buss. Ropat efter sin Gösta som minsann måste skynda sig att packa ihop alla kassar och påsar för att skynda av igen.

Jag bet hårt i läppen, gapskrattet var nära! Jag tänkte: Driver ni med mig?
Vad är problemet?

Ni stressar upp er och sliter med era kassar för att komma av bussen för att sen kliva på nästa som kommer köra exakt samma väg! Men fem minuter senare. Vilka reducerats till ca två eftersom ni tvunget måste hasta er av igen.
Alternativet kanske kunde ha varit att suttit kvar. Låtit chauffören komma iväg i tid.
Klivit av vid ändhållplatsen för att i lugn och ro kliva på den andra bussen som rullade fem minuter senare och fortsätta sin lilla bit man har kvar. Eller kanske ha koll från första början. Börjar undra om jag i min fantasi hörde den där högtalaren. Fyller sin funktion gör den uppenbarligen inte ia!
Summan av kardemumman är ju den samma. Byta buss här eller där?

En intressant upplevelse måste jag säga.

Önskar alla Göstor en trevlig helg!



Återkommer



Nattsvart

Jaha, då var det dax för denna vinters första dag. Även om jag inte tror på att hösten ännu gett med sig. brukar väl kunna vara så här denna tid, det är lite "hursomhelst"-väder.
På våren kallas det för april-väder, vad kallas det för nu?

Blankslitna sommardäck går inte särskilt väl ihop med vädret just nu iaf. Eller jag har ett fint dubbdäck på. Men bara ett lär ju inte kompensera upp de andra tre så, jag måste hitta någon bra lösning på dagens transporter helt enkelt.
Är inte direkt van vid att behöva styra upp och planera mitt resande efter fasta tider.
Dvs, jag gillar inte att det enda alternativet är buss....
Måste in till småstaden strax, för ett viktigt möte. Hade ju tänkt att jag skulle kika in på glasaffärn och få med mig nåt gott hem till kvällen.
Barnvakten och juvelerna kanske vill ha något gott till fredagsmyset.
Så att passa busstiden, springa på stan, gå på möte, handla lite till (BÄRA!), passa bussen hem, hämta på dagis och fritids, passa en buss tillbaka till småstaden för att jobba och hoppas vid gudarna att det inte blir minsta minut mer än planerat för då missar jag sista bussen hem....
känns lika jobbigt som att läsa långa meningar som aldrig kommer till punkt. :)
Hoppas att barnvakten har lite bättre däck än jag så kan jag ju kanske låna den t&r till jobbet iaf...

All skit löser sig! Så är det bara även om det många gånger känns fruktansvärt nattsvart....

Appropå nattsvart! Vi har haft lite skummisar här på vår gata, kanske jag berättat om förut. Var i polisförhör om det nu i veckan, eftersom jag min smartsak lyckades få dem på film... Ja iaf, så igår när vi bänkade oss för att kolla på "halv åtta hos mig" la jag märke till att det kom en bil till parkeringen på andra sidan vägen. Inget konstigt kanske och jag tänkte inte mer på det.
Såg under kvällen att den stod kvar men tänkte inte så mycket på det. Det brukar ofta stå bilar där.
Men så vid elva-tiden skulle jag bara gå ut och lufta mig lite (nikotinbehov) så inser jag att bilen som står där nersläckt och mörk, står på tomgång. Klart att man kanske vill ha lite värme om man ska sitta i en bil flera timmar sådär det är ju inget konstigt, men varför står bilen på tomgång just här?
Har det hänt ngt?
Ringde polisen iaf som kom efter ett tag, de kollade och pratade (väckte) honom. Sen ringde de upp mig och berättade att det var en kille som jobbade i Norrtälje som satt och sov i bilen, varför han satt där och sov ville de inte säga till mig. Men de hade bett honom att flytta på sig iaf och att det var inget som hade med oss eller de där skummisarna att göra.
Så jag drar min egna slutsats, stackarn är väl osams med tanten sin och fick tillbringa natten i sin kalla jobbarbil, på en parkering i obygden.
Önskar dig, vem du än är, en varm och mer bekväm fredagskväll. Och jag är ledsen att jag jagade polisen på dig, men jag vart så himla skrajsen!

Återkommer

Yeah

Fredag imorn. Jag ska ägna kvällen åt det jag gör bäst...jobba in lite kval.övertidspengar igen.... Schysst syrran att du fixar kidsen...du har ingen aning om vad som väntar...moahahaha!!
Återkommer

URK PÅ ER!!

Dödligt less på alla äckligt positiva FB-statusar som talar om hur lyckade och lyckliga och perfekta ni är.

Återkommer

20101019

Himlens hav

har ingen strand

bara ljus



återkommer

Biosällskap

Fredagens post kom in i dag först och gissa vad som gömde sig i lådan... Jodå, två fribiljetter till
Så nu jagar lillkillen biosällskap till "Dumma mig". Har även två stycken till "Hund och katt" om någon är sugen!
Återkommer

Lördag

Skulle väl kunna sammanfatta det som en lyckad dag!
Pokal till springkillen som rusade 800 meter i skogen. Jag och loppan fick ingen pokal, fast vi rusade på som sjutton ändå...
Efter det var det lyckliga ögon som tindrade från hästryggen. Total lycka!! Och totalt frusna tår på mamman som var förpassad till läktaren...
Så den här mamman har gjort sig förtjänt av ett glas rött, det är ett som är säkert!!
Återkommer

Lilla Bus

Kärlek, det är när katten kommer efter en och vill bli klappad, trots att man minuten innan tvättat den med tvål i huvet för att den lyckats kleta ner sig med bajs. Eller så är det vansinnigt taskigt minne....

Återkommer

Konstnär?

Har fått omdöme och kritik idag. Sånt är alltid tufft, på ett eller annat vis. Att se sig själv och sin roll i något. Att planera och önska för sin egna framtid. Våga begrunda och fatta beslut.

En sak som jag fick god kritik för var att jag kunde slappna av, att jag vågar göra ingenting. En sida hos mig kallar det att vara lat... Beror på var jag är då jag "gör ingenting". Hemma är jag definitivt lat om jag inget gör. På jobbet ser jag det som en uppgift, då gör jag ingenting, alltså gör jag något... Hänger ni med på att jag betonar olika?
Det var iaf positivt...hm...det var från chefen..som gav mig beröm för att inget gör...absurt! Fick även god kritik för det jag faktiskt gör. Vilket är mer självklart i min värld.
Summan av det hela är väl att det såklart finns saker att utveckla. Att det från ledningshåll fanns önskemål om att jag stannade kvar en tid till.
Att chefen tyckte jag var "Erfaren och kompetent, en tillgång i gruppen" Funderar varför jag hade så svårt att ta till mig det som en komplimang? Varför jag direkt misstror henne?
Tänker att det är något hon säger till alla som jobbat länge....vare sig det är sant eller inte... Jag håller väl med henne? Gör jag inte det? Jag inser väl att jag ändå har en kompetens i mitt yrke?
Trodde det, men det var svårt att säga tack och tro på det!

Jaja...programmet idag ser ut som följer...städa, fixa med tvätten. Skicka iväg gubben på jaktvecka. Mysa med barnen. Sitta uppe alldeles ensam alldeles för sent (halva natten). GREAT!

Att bara sitta still, vara tyst och tänka är också en konst!

Ska försöka vara konstnär nu en stund!

Återkommer

DD=dagens dinner

Idag blir det thai-gryta...en fuskig variant som är busenkel.
Strimlad kyckling-filé, wokgrönsaker som man fräser på lite och sen häller man över Keldas thai-soppa, serveras med nudlar, bröd och några färska grönsaker. Enkelt och supergott!
Är tveksam på om det gillas av barnens smaklökar, så potatisbullar står som B-plan....

Sen blir det lite möbelflytt och dagen avslutas med att fara till jobbet!

Återkommer

20101011

Insåg igår att jag och mannen i huset ses först om två veckor igen... Eller ses gör vi väl kanske ikväll och imorgon kväll...men det blir ju lite knas då jag jobbar natt/kväll och han jobbar dag och sen åker på älgjakt i en dryg vecka.
Så kan det bli.

Idag står det Tradera på schemat. Tänkt mig att fixa lite med nya auktioner och så, innan jag ska slumra en stund inför nattens jobb.!
Skönt att vara tillbaka på banan igen!

Återkommer


20101009

Även om jag inget hade att säga så är det ändå för alltid för sent.
För alltid, för sent!

Vinst

Glömde ju....ramlade hem en vinst idag (igen)...

Ett fint rosa armband och två fina örhängen.

Örhängena kommer med största sannolikhet hamna i en låda, fina men inte min stil när det blir stort och "hängigt". Armbandet är redan en favorit som kommer användas ofta och gärna!

Återkommer

Hoppas inte på oväntat besök!

Äckliga djur! Som vi tack och lov inte har i våra hår för tillfället, men man vet ju aldrig!
Återkommer

Idag

Dricka upp kaffet
Hämta posten
Stryka
Äta lunch
Dricka mer kaffe
Hämta i skolan
Mellis
Dricka påtår
Skjutsa till kören
Skjutsa hem från kören
Middag
Kaffe igen
Kolla Tv med kidsen
Natta kidsen
Ligga sömnlös av för mycket kaffe
Återkommer

Tristess alá Grande

Har så fruktansvärt tråkigt! Vill inte vara sjukskriven längre!! Vill börja jobba igen!

Har så förbannat tråkigt så jag gått lös på sängarna....nja kanske inte gått lös som i "Gått lös på..." men... Tvättar alla täcken och kuddar. Har man så tråkigt så man till och med startar ett sånt projekt....då måste man fasen få gå tillbaka till jobbet snart!!

Återkommer

Ändrade planer!

Det blir inte alltid som man tänkt sig....

Kvällens plan har definitivt gått om intet, surt!

Men jag får försöka se det positivt.

Kommer absolut vara körklar imorgon då det nalkas tidig samling på fotbollsplanen.
Jag får en myskväll med mina underbara juveler!
Plånboken slipper öppnas för älsklingens taxiresa hem.

Men att byta en vin-kväll med brudarna mot en cola-kväll för att kunna hämta hjärtat i småstaden mitt i natten.
Känns väl som ett nerköp ändå....suck!

Återkommer

Äckligt!

Skitäcklig info nu men....efter två veckor är operations-såret inte läkt...rinner lite fint grönt på sina ställen och att jobba på torsdag kanske jag får ta ett återkall på? Fan!  Kanske får göra sällskap med loppan till husläkarjouren imorgon...

Fan fan fan

Återkommer

Fredag

Tuff natt!
Tös med ont i örat!
Provade ringa barnläkare, eftersom det är inne på dygn tre och då rekommenderas man att låta någon titta i örat. En kvinna som smått hysteriskt deklarerade att de bara tog in små barn med akutare besvär. Jag kände att det inte alls var läge att be om en tid, stackars människa! Hon tyckte vi kunde ringa en husläkare, jag tänkte att vi avvaktar nog. Barnläkarna kanske inte är ensamma om att ha det grön jävligt idag? Ytterligare 40 minuter i telefon kö lockade inte heller. Finns ju husläkarjouren imorgon om det inte vänder åt rätt håll....
Så det var den förmiddagen det....i telefon kö....stressat samtal med en stackars sköterska. Bad henne att lugna sig, att inte stressa så hemskt och jag önskade henne en trevlig helg!  Hon lät gladare och kanske fick sig en tanke, hoppas jag iaf! Efter det tog loppan alvedon, maxdos och sen for vi till småstaden för ett annat hemskt projekt...Storhandling...
Som jag dragit på det. Vill inte! Iofs har vi väl hela frysen full med mat. Men, man ska ju kunna ha något till maten också? Stek blir ju godare om man har potatis till. mackan smakar godare med lite Bregott på... ja ni hajar! Det ekade i kylskåp och skafferi.
Dyrt vart det....och som kassörskan sa "Nu klarar du dig över helgen i af!" Hm...hoppas det! Tog dubbelt betalt f ör ciggen gjorde hon också. SKIT, tänkte jag då jag kom hem. Hur ska man kunna få det tillbaka då? Jag köpte två cigpaket och fyra snusdosor, hon slog in fyra av varje....Som att det inte är dyrt att röka ändå? Provade ändå att ringa, sa att jag inte förväntade mig att bli trodd, men ändå.
Jodå...jag skulle bara komma in så skulle jag få det ordnat. Great! Service, kallar vi det!
Annars då? Jo, som ni ser så har jag förbannat tråkigt! less på att gå hemma nu. Går ju hemma även när jag jobbar så att gå hemma utan att jobba är än värre! Men snart så...snart blir det ekorrhjulet igen!
äsch....det blir bara trist det här!
Så jag....
....Återkommer!

RSS 2.0