Söndagstankar

Ute just nu dalar snöflingor, blåser lite småkallt och kvicksilvret har fallit ner till -15,9 grader. I och för sig har jag ju en digital termometer, men det blev mer poetiskt med kvicksilver... Hur nu en dödlig tungmetall kan vara poetisk? Nja, gräver inte in mig djupare i det just nu tror jag.

Sonen som spelat match ikväll kom hem med två mål och skavsår på stortån...Kändes skönt att han fick utdelning för slitet med bollen. Man riktigt ser hur mycket han vill och försöker, men så ibland låser det sig i huvudet då motståndaren är lite (ibland mycket) större/snabbare/tuffare än min lillkille. Vilket säkert inte är så konstigt men vi försöker prata mycket om att man inte ska tro att någon är mycket bättre än en själv bara för att den spelaren är ett huvud längre. Vi brukar jämföra typ Messi och Zlatan...Vilket är ett lysande exempel eftersom Messi är den största fotbollsidolen hos sonen ;)
Jaja, nog om det, men som stolt mamma måste jag ju ändå, så klart, rapportera här att två mål blev det. Ett antal missade chanser, mer och mindre lyckade passningar/löpningar/finter och skott, precis som det ska vara!

Dottern kom hem från moster ikväll. Vi var bjudna på middag igår, jösses vilken mat. Ja, det var en trevlig kväll med mat och vin och Barcelona-matchen på TV. Lilla loppan passade på att bli kvar och med tanke på hur nöjd hon var nu ikväll så kan jag dra slutsatsen att även hennes helg varit superbra. Först en farmor-dag och sen en moster-dag.  Har funderat lite på det där. Som jag minns från när jag var liten och vi åkte till mormor, hade vi alltid övernattningsgrejor med oss. Men jag kan inte minnas att det var bestämt innan om vi skulle bli kvar? Antingen så hade de vuxna bestämt innan, eller så packade mamma med "ifall att". Vilket var just vad jag gjorde innan vi for till syrran igår, tog en blöja i farten, ifall hon skulle vilja och om det passade att hon stannade. Jo, hon har faktiskt nattblöja fortfarande, tyvärr!

Sambons helg har också den varit lyckad, det var jakt på programmet i lördags. Resultatet av det hoppas jag visar sig i min frys inom kort.

De två bästa med min helg: Att en sen fredagskväll sitta med sonen i soffan och med varsin sked äta direkt ur samma burk med "Texas pecan-glass" och kolla på Let's Dance. Att två kvällar i rad få sätta mig vid dukat bord med himmelskt god mat lagad av någon annan än mig själv.

Imorgon väntar ledig måndag....

...återkommer!


Match-dax!

Medan snön envist ramlar ner sticker sonen och jag till hemma-arenan för en träningsmatch. Synd att det inte finns plats för publik i hallen...så hejaklacken är antagligen starkt reducerad. Brukar ju vara stor uppslutning av mammor och pappor, syskon och släktingar annars. Hoppas på att de får komma hem med vinst!



Återkommer

2010-01-29

Just nu...-13,7 grader, snö som faller stundvis, verkar ha avtagit det där snöandet nu. Måste ju vara nästan 30cm som kommit ner senaste dygnen. Ingen som kan klaga på en vinter vädret nu ändå? Det är ju så här det ska vara om man ska kunna kalla det vinter. Inne sprakar brasan och dotran och jag kollar Let's Dance. Sonen är en "disco-daggare" och sambon är i småstaden med sin stora son.

Imorgon är det jobb som väntar och ett rejält pyssalande som vanligt för att kunna synka alla aktiviteter och hobby's som ska koordineras. Verkar återigen som att det kommer fungera, hur det går till har jag egentligen ingen koll på. Tänk sån tur det är att vi har familjen med alla syskon, föräldrar och syskonbarn  som ställer upp i tid och otid.
En annan sak som jag inte heller har en aning om hur det går till är följande.... Min sambo fixar i köket och plockar och putsar. Jag kommer så hem till ett skinande kök. Sen tar det max 15 minuter innan det är ett fullkomligt kaos där igen. Vill minnas att det varit tvärtom förut och jag minns frustrationen när man precis gjort fint och sen behöva göra om det igen för att en tankspridd människa stökat ner allt igen...Men jag fattar inte vad eller hur jag gör det?? För att det är jag som är boven till kaoset råder inget tvivel om! Hoppas detta kan gå över snart, gillar inte alls att vara såhär tankspridd, ofokuserad och rörig. Jag brukar ju alltid ha koll...koll på allt! Nu har jag ingen koll på någonting alls. Jobbigt!

Ska sällskapa med dotran nu, hjälpa henne att skräpa ned med popcorn i soffan... ;)

Återkommer


My snow-zone

Torsdag 28 Januari 2010. Snön vräker ner och temperaturen ligger på -4,8.
Ganska behagligt, blåser inte allt för mycket trots allt. Värre var det inatt.
Jobbade igår kväll och det gick, men inte mycket mer än så.


Försov oss imorse. Allihop. Grannens son var lovad skjuts till skolan så sambon tog med dom när han for till jobbet. Fick ju förstås ringa skolan först och tala om att barnen blev sena...tar ju en stund att skotta fram bilen ändå.
Nu är nästan hela garageuppfarten skottad och postlådorna går att nå från postbilen. Tidningsbuden åkte inte ut inatt så jag fick tidningen inlagd på köksbordet idag, i utbyte mot lite kaffe.

Nu är det inte mycket snö kvar att röja undan, men jag tog en kaffepaus. Och när man ser ut genom fönstret så är det garanterat snart dax igen. Men det skulle väl lugna sig under dan va? Hoppas på det!

Återkommer


Idag

Onsdag 27 Januari 2010. Ute just nu, blåsigt och -6,7. Rimfrost som biter i trädens grenar. Snöstorm från väster som närmar sig.

Vaknade imorse och dagens första tanke var: "Om jag skriver en bok om mitt liv kan titeln vara: Kvinnan med stenkoll-en livslögn eller en mammasanning?"
Tja, kanske beskriver mitt liv just nu?

Längtar efter våren. Läste i n tidning igår om att det är dags att börja tänka på blommor och fröer. Förodla och förbereda. Väntar nog ett par veckor till även om klådan i de gröna fingrarna börjar bli outhärdlig!

Återkommer


My warzone?

Sömnlösa nätter och dagar som inte räcker till. Det är väl så ekoorhjulet snurrar med mig nu. Tycker väl att jag i stridens hetta har koll på det mesta. Säkert tack vare denna stenkoll jag skickar med sonen matsäck och skridskor till skolan en vecka för tidigt...hm jo det är nästa vecka de ska åka griller med skolan. Det är också tack vare denna stenkoll jag sent en helgkväll sms:ar min kära kollega för att "dubbelkolla" om jag är ledig på måndag som det står i min almanacka eller om jag skrivit fel. Tack och lov så var jag ledig och gårdagen ägnades åt kvalitativt mys! Lilla loppan och jag tog en tur till morfar, med semlor och tulpaner. Nästa gång ska jag försöka komma ihåg det jag lovat att ta med mig också... Eller så kanske det är ett säkrare kort för honom att pallra sig hitåt om han ska få den utlovade leveransen. Men frysen hans fyllde jag iaf med diverse matlådor. Är det att skämma bort sin pappa eller? Jag gör det för att jag vill och för att jag vet att han blir så himla glad över lite hemlagad mat. Bara han slipper få fryst potatis så funkar det mesta! Lite bullar och hembakt knäckebröd åkte med också. Efter den utflykten tog vi sikte på sonen i skolan, hem för ett mellisstopp innan det skulle åkas skidor. Först provade vi här ute på gatan men barnen förklarade ivrigt att det minsann skulle vara lättare om de fick åka i ett spår....som att de skulle veta det? Ingen av dem ha ju åkt långfärdsskidor förr. Men med köttgrytan på långkok så var det bara att ge sig iväg. Sonen halkade fram 400 meter och dottern tog 200 meter. Många "halk-i-diket" men kul var det och nöjda kunde vi återvända till basen.
Nu väntar jag på att de skidor jag köpte på Tradera ska komma. Hittade ett par skidor med stavar till sonen. Nya dessutom som kostade oss ett par hundra men det är det värt....Blir ju roligare för dem att åka om de kan göra det samtidigt och inte behöva vänta på varanadra för att turas om med brädbitarna...

Så vad mer har hänt i mitt Warzone?

Helgen som gått inleddes med en 20-årfest för en hemvändade systerdotter. Trevligt och bra. Trist att man var för trött för att kunna ta in eller ens kunna umgås normalt. Är rädd att vissa tyckte jag uppträdde otrevligt och avvisande. Det gjorde jag säkert av den enkla anledning att arbetet slitit i mig tio timmar innan vi anälnde till partajet. Såå trist och jag hopps ju ingen tog illa vid sig? Tycker ju att det är roligt egentligen, men då kanske i lite piggare form än vad jag var då i fredags....

Jo, vi hade vuxentid också i helgen. Barnen hade övernattingen hos farmor och farfar. Vi gick på bio, åt middag och bara njöt av en stund på tu man hand. Filmen, Snabba cash, var superkass. Skumt filmad och alldeles för rå och otäck för min smak. Inte heller gubben gillade den då den var så himla skumt inspelad. Vi unnade oss en tvårätters på Gamla stans trädgård. Underbar mat måste jag säga. Jag åt en förrätt, råraka med löjrom. Kunde ha varit godare om inte potatisen varit så bränd...funderade ett tag på om jag skulle göra en "Hell's kitchen" och skicka tillbaka maten...men nej, jag e ju svensk. Dock så vägde varmrätten upp allt! Lammfilé med en potatisterrin fylld med chevré-ost. Herregud!! Säger inget mer än så...du får prova själv!  Mycket missnöjda med filmen åkte vi till Preem för att hyra "Sommaren med Göran" vilken såklart var uthyrd redan, så det fick bli en köpfilm istället. Den var väl sådär, men den funkar ju iaf.  Så slutade vår lördagskväll...med köpfilm hemma i soffan...inte illa va?

Helgen avslutades med mysmiddag hos mina svärföräldrar. Sonen skulle inte med hem på söndagsförmiddagen då lilla loppan hämtades för att gå på kalas. Nej så det blev snällt en tredje tur ut till ön på en och samma helg. Men å andra sidan, det är alltid värt en tur till ön. Tycker det är så mysigt och man blir ju sjukt ompysslad ,måste jag säga. Som fröken sa..."-Jag rullade och rullade tills jag låg brevid farmor, för hon e så gossig"

Nu har jag ett gäng arbetsdagar kvar denna vecka...verkar vara mycket omorganisationer på G igen. Hoppas att det inte "drabbar" mig på något sätt utan önskar att det gynnar mig istället. Tänker mest på att jag trots allt bara har 75% av en heltid som tills vidare tjänst. Risken finns ju nu att de 25% som jag har tidbegränsat, försvinner. Men det vore väl f*n rent ut sagt? Näe nu hoppas jag och vill tro att min tjänst kan göras om till en tillsvidare heltid. Hur det än är så har jag ju haft 100% i drygt två år nu, de där 25% har förlängts med ojämna mellanrum hela tiden så behovet finns ju helt klart!
Spännande med förändringar är det i alla fall!

Ska försöka bli bättre på att skriva oftare så ni slipper dessa långa och innehållslösa inlägg...

Återkommer



2010-01-15

Inte mycket skrivet här på sistone. Har inte haft nån lust att skriva av en speciell anledning, men jag gör väl ett försök ändå.
jag försöker att inte skriva allt för personligt. Tex om barnen och mannen i mitt liv. En balansgång som är svår ibland. Å andra sidan så är antalet läsare begränsat så om det skulle slippa ur mig nåt som är på gränsen så gör det säkert inget. Dock så vet jag att det finns en läsare som TROR att den läst min blogg...bara det att den läst någon annans ord...blev inte såå bra kan jag säga. Därav minskad skrivlust!

Jaha, vad har hänt då? Inge alls kanske? Känner mig på ett skumt humör idag...lite bitsk? Är i behov av socialt umgänge! Ser ut som att helgen är fullbokad nu ändå, men jag skulle vilja få till nån sorts social stimulans på lördag. Ser mörkt ut just nu. Dels för att jag inte kan bestämma mig för om jag verkligen orkar. dels för att jag inte kan bestämma mig för vem/vilka jag skulle vilja umgås med. Förutom mina juveler då förstås. Helgen ska dessutom fyllas av diverse träning för lillpojken, kalasande hos systerson som fyllt år. Leverans till pappa med diverse matlådor och strykbräda. Älgjakt och jobb hos chefen för sambon.

Joråsatte...
...återkommer!


Uppdatering

Hm, vad ska jag uppdatera er om idag då? Händer ju inte så särskilt mycket just nu. Livet har just återgått till det "normala". Det vill säga, ekorrhjulet är på snurr igen med jobb, skola och dagis. Nåja, skolan börjar på torsdag, men fritids vart det igår i alla fall för lille herrn. Store herrn är också tillbaka på jobbet nu och jag...ja jag jobber ju jämt känns det så mitt hjul snurrar på som vanligt kan man säga.

Har just haft storfight med juvelerna som bara vägrar lyssna utan istället ligger på golvet och sparkar på varann. Straffet blev att gå in på sina rum och lägga sig utan saga och mys. Absolut inget bra straff, men det biter iaf. Och så ett lagom bra hot som jag inte kan stå för alls...att det inte skulle bli väckta imorgon för att hinna till fotbollscup i Åkersberga och efter det Globen och Disney on Ice. Nej, det är inte särskilt sannolikt att jag skulle låta dem missa det...men ändå så for det ur mig i "stridens hetta" och jag avskyr när jag gör så. Hotar med nåt som jag vet, och barnen vet det också för all del, att jag inte står för. Och att ta ifrån dem sagan, hm, nej det är inte heller okej? Men jag är bara mamma så jag hoppas nån i föräldrahimlen kan titta ner på mig och förlåta mig för det. Antar att det kommer hända igen så de kan skicka fler förlåtelser på en gång så jag har några att ta av...
Inte för att mina föräldrar finns i himlen, tack och lov. Men jag menar alla föräldrar som finns där...de kan väl förlåta mig lite? snälla?

Jaja, ni märker, det är total hjärnkaos här och bara förvirrat pladder. Är sån just nu så det är bara att gilla läget.

Återkommer


RSS 2.0