Änglar finns!

Det finns människor som gör mig så glad och tacksam. Fick först ett samtal från fritids om dotter'n som hade magont. Vilket är typ katastrof just nu, med sjuka barn... Kunde inte komma loss på en gång så efter en stund ringde det igen, dock inte från fritids, utan från en pappa på fritids som ville meddela att min dotter skulle följa med hem till kompisen och leka lite... -"Jo men är hon inte sjuk?" var jag ju tvungen att fråga... -"Tror inte att det är så farligt" svarade pappan.  Om han bara visste hur mycket han gjorde för mig just då...
GULDSTJÄRNA tametusan!! :D
Återkommer

2011-11-28

Men visst är det underbart. Tänkte först ta 6:04-bussen till jobbet. Besinnade mig och låg kvar, väl på 7:09-bussen börjar jobbtelefonen ringa. Lovely!! ;) Dagen har flugit fram och jag telefonen har gått varm, liksom jag. :O Väl hemma så inser jag att jobbmobilen går att stänga av....iaf när batteriet tar slut. TUR att chefen har min privata mail... hahahah!! :D
Imorn ska vi på't igen!! Och det bästa av allt! Jag har bokat frissan efter jobbet! :D LYX!
Mer lyx är att få söndagsmiddag hos mamma, packa ner resterna till matlåda. Underbara fantastiska mamma! TACK för god middag och god matlåda.
Ännu mer lyx. Dusch och en varm säng i huset som är uppvärmt av en sprakande brasa.
är så galet trött så jag vet inte vad jag tänker...ännu mindre vad jag skriver...
Återkommer

Row, Row, Row Your Boat

Den där jävla båten....som jag ska ro iland...med fan och hans moster i.... Känns som att jag har en halv åra och ett hål i botten på ekan...så jädrar i min lilla låda vad jag kommer få ro...
återkommer

Vet inte!

Vart ska jag börja. Hur ska jag göra? Kommer det någonsin att fungera? Tvivlar på min egen förmåga just nu. Så oklara besked och instruktioner. Höga förväntningar men jag vet inte riktigt hur jag ska ro det iland...eller rättare sagt...vad jag ska ro i land... Men jag har väl tagit fan i båten så han ska åtminstone i land så får vi se hur mycket bagage det ryms i båten...
The death in The Seventh Seal
Återkommer

En liten tävlingslänk till....

En länk till en tävling igen. Förra gången kunde jag säga att jag aldrig brukar länka och tävla i andras bloggar...hm...får nog ta och revidera den sanningen en smula ;)
Länken
Återkommer

Lite skrytsam får man vara!

Trött...tröttare...Ingis. Typ så. Två sjukt intensiva dagar, precis som det ska vara när man startar nytt jobb. Fantastiskt mycket att ta in. Komma ihåg och lära. Underbart att ha sin rutin att luta sig mot. För är det något jag insett under dessa två korta dagar så är det att jag är en människa som faktiskt skaffat sig kompetens och rutin. Vilket är en bra sak med att åren går, även om jag många gånger känner mig som en rookie, så inser jag att tid ger kunskap. Samtidigt som det kanske är lite ovant att tänka sig som "erfaren", men jag unnar mig det nu. Ja, jag unnar mig faktiskt att säga till mig själv att "-Jag är bra!" ;)
Dagens tips!
Säg till dig själv 10 gånger att du är bra! Det känns faktiskt skönt och några steg blir lättare att ta på livets promenad! :D Och den leriga stigen känns lite kortare för en stund... ;)
Återkommer

Nya användningsområden?

Står i tvättstugan och hänger, viker och sorterar om vartannat. Dottern svischar förbi, hon och brorsan och pappan stökar i snickarrummet. Hon är på jakt efter skydd till öronen, kåpor och proppar.
Kommer strax tillbaka:
-Mamma, är det här öronproppar?
-Nej lilla gumman, det där är tamponger.... LOL :D
Hon hade dock både öronproppar och kåpor med sig och fortsatte nöjd som attans vidare till snickeriet...
Återkommer

Shoppat lite

Gillar julen. Det blir så mysigt med pynt och ljus och allt. Bara en vecka kvar till advent.
Hittade på Rusta några fina glittrande rosor
ROSOR 6-p
Kommer få pryda vita hissgardiner i köket. Ska göra dom själv. Kanske inte blir så fint som jag tänker mig, men jag ska iaf försöka.
Hittade också batteridriven ljusslinga med små hjärtan på.
LJUSSLINGA FIGUR
Tanken är loppans julgardiner. Vi får väl se... ;)
Pyssel pyssel.
Man vill så mycket och får så lite gjort. Finns liksom ingen initiativförmåga....why?
Återkommer

Gissa om du kan!

Det är brunt. Gjort av trä och så är det lite garn på.  / LillaLoppan 6år
Barn Alias
Återkommer

Både dag och natt!

Kaffe, en cig, en varm dusch och sen iväg igen. Ska nog klara av den här dagen också, trots endast 3 timmars slumrande sen igår morse.
Återkommer

Hur tänker vi?

Funderar på en sak. Kanske fördomsfullt av mig men ändå... Man får lite snurr på tankarna när man åker buss...hehe.
Hur som helst, två unga tjejer kliver på bussen. Kan tänka mig kanske 20-25 år kanske?
Tillsammans har de en kroppsvikt som garanterat är mer än vår familj (2vuxna 2barn) har tillsammans.
Dom brudarna var enorma...
Nej, än har inte fördomarna börjat krypa under skinnet mitt... ;)
Det är inte förrän den ena tar upp en kexchoklad modell störst och den andra tar fram en marabou 200gram... Kan tillägga att de var slut innan jag klev av, och jag åkte en mil med bussen...
NU började de fördomsfulla tankarna spinna som tusan...
Att man samtidigt är skiträdd för att det vikbara sätet vid barnvagnarna ska braka ihop under ens egna kroppsvikt när man sätter sig,
att man är skiträdd för det samtidigt som man vräker i sig massor av tomma kalorier i from av choklad.
Antar att de valde just de sätena för att de inte skulle få plats i de "vanliga"...
(tur att de vikbara höll)
Men iaf, jag kan inte rå för att tankarna blir fördomsfyllda, dömande och förutfattade... faktiskt.
Det spelar ingen roll hur man ser ut eller varför.. det spelar ingen roll att det var den enda gången på en hel månad de unnade sig choklad (vilket fördomsfulla jag inte tror att det var)
Att man ser ut på ett visst sätt av genetiska/psykiska/fysiska orsaker, fine! Det hajar jag absolut!
Är sjukt förvirrad just nu, var det fel av mig att tänka "Ska du som är så tjock äta choklad? ta en banan!" Eller var det fel av brudarna som "de facto" absolut inte behövde få i sig de tomma kalorierna i from av choklad...
Ja jag vet inte jag...
Jag anser inte att de är sämre människor, jag anser inte att de är lata, okunniga eller "lägre" än jag. Absolut inte. Det är inte så tankarna snurrar. Jag vill visst att alla ska få se ut hur de vill och äta som de vill. Men jag kan inte tro att man på allvar vill väga 170 kilo. Jag kan inte tro att någon säger till sig själv...mitt mål är att komma över 150kg. Man kan inte vilja det??
Är jag fördomsfull?
Hur tänker du?
Återkommer

Gaddar

Gaddar ska sitta fast. de ska inte göra ont och man ska inte hoppa studsmatta med dom! Kan bli en tur till St Erik's, vi får se...
Återkommer

Hur berättar man?

Hur berättar man för små barn att någon som de tycker mycket om har gjort hemska saker och kommer bli bestraffad för det?

Klurigt!
Återkommer

Status:

Trött
Huvudvärk
Återkommer

Nåt jag inte brukar göra

Brukar sällan, eller aldrig faktiskt länka till någon Tävling som en annan bloggare har. Men denna kunde jag inte motstå. ;) Har ju en plan, som Sickan, hrm, Charles Ingvar brukar säga. En gigantisk plan och det är tur för mig att jag har en underbar snickare i huset.
I vår källare, som jag ibland känner att jag skulle kunna fylla igen med ett par (miljoner) kubik cement, finns det ett utrymme som jag skulle vilja göra om till sovrum. Det lilla projektet innebär att en betongvägg ska rivas, en vägg ska sättas upp fast inte på samma ställe såklart. Golv ska läggas och det ska målas väggar och tak. Tänker mig en liten walk-in-closet, mjuka fotöljer i en myshörna, varma mattor på golven och så där "inredningstidnings-vackert". Problemet med att få verkligheten i källaren att stämma med verkligheten i en tidning är nog kanske just ljuset? Alltså, det är baske mig inte ljus, inte dagsljust i en källare i alla fall. Men så såg jag ju den där bloggen, att man kan vina vit färg som reflekterar ljus. Tjolaho!! Det måste ju vara perfekt till min "lilla" plan? Eller vad tror ni?
Visst är det vackert med vitt!? :D
Återkommer

Att lägga pussel? Eller bara hänga med?

Kan vara svårare än det låter. Att bara hänga med. Måste hitta fler verktyg. Hitta struktur, styra impulser, se tecken och hinna före.
Just nu är det kanske mest "den andra" eller "den första" rättare sagt, som oroar mig. Sömntrubbel. Vakna, sena kvällar. Ilsket humör och antydan till attityd. Kanske normalt? Vad f*n som nu är normalt? Men ändå? Visst man kan prata om förpubertet, hormoner och skit. Visst absolut. men det är något. Något som gnager. Jag får små hintar men inte är det någon stor pusselbit jag bjuds på... Samtidigt som jag börjar förstå att det handlar inte ett skit om det vi pratar om, nope! Det är nog det vi inte pratar om, han är ju lovad ett möte. Ett möte med en människa han är nyfiken på. Fasen när man funderar och funderar, lägger bit efter bit, inser man att pusslet är fasen så mycket större än man först trodde. Och alla bitar kommer jag aldrig kunna lägga, hur gärna jag än vill.
Återkommer

Metaforernas afton?

Ynka två veckor kvar av det gamla. Sen börjar det nya på riktigt! Spännande som tusan! Och fantastiskt sorgligt! Jag har av någon anledning svårt med separationer. Alltså jag har inga problem med att byta från Gevalia till Löfbergs lila. Inte heller Skogaholms till Pågen är något som bekymrar mig det minsta. Men börjar vi snacka stora saker, som att flytta, byta jobb, byta bil osv. Ja, då gnager det mig lite mer och jag vill helst stå kvar på perrongen och se tåget åka. Fast, jag är så sjukt rädd för att komma försent till nästa station, så jag hoppar på ändå. Just nu känns det som att jag skulle vilja ta bussen som går före tåget, för att få en glimt av vad som väntar där på nästa station. Men det går kanske inte? Antagligen lika bra det?
Återkommer

Funderingar

Torsdagar är städdagar. Städar man sitt rum får man veckopeng. Enkel sak kan tyckas? En mycket stolt Loppa som faktiskt lyckades. Obeskrivligt omänskligt av mamman att begära detta efter en heldag på Fyrishov badhus, men det gick. Stolt, oh så stolt när det var klart. Senaste veckornas städningar har inneburit en salig röra under sängen/i byrålådor, alla saker gömda, glömda, intryckta precis vart som helst bara de inte syns. Fullständigt omöjligt att leka i sånt kaos. Loppan som så väl behöver reda för att få hjärnan att fungera. Hjälpte henne med strukturen, stoppa impulser och hålla fokus. Hjälp med att börja i ett hörn, göra klart, fortsätta i nästa hög, göra klart osv. Hela tiden ligga steget före, innan hon spårar in på annat. Och tametusan att det fungerade. Faktiskt. Alla såna här små "projekt" får mig mer och mer införstådd i hennes "problematik". Vi reder sakta ut vart behovet ligger, vad som sätter käppar i hjulen och vad som absolut måste tränas på. Sen kan man sätta vilken diagnos man vill OM man vill. Käpparna får man lära sig att samarbeta med, de kommer alltid vilja hoppa in i hjulet, behov har man livet ut, verktygen får man ibland uppfinna själv.
Jag ser på nära och långt håll fina människor som lider av både brist på diagnos och fastställd diagnos. Jag kan inte säga vad eller hur andra ska göra. Jag kan inte och ibland vill jag inte ens tänka på vad som händer bakom andras stängda dörrar. Jag har nog med mitt. Vi har egna verktyg att slipa. Vi har egna käppar som djävlas. Det kan ingen annan hjälpa oss med heller. Så bara är det.
Flera saker som fallit på plats senaste halvåret. Som faktiskt gjort käpparna färre och verktygen fler. Jag är glad för det lilla. Vi kommer behöva många, många verktyg. Vissa kan kallas engångs och andra livslånga.
Inget av ovanstående oroar mig så mycket som oron för den andra älskade juvelen. Av många olika anledningar. Ovanstående bekymmer kan man få hjälp med, av proffessionella. Syskon? Vilken hjälp får dom?
Återkommer

Vad har nyrakade ben för inverkan på livet? Egentligen?

-"Men mamma, om du ska bada i badhuset så måste du ju duscha igen!" konstaterar min kloka lilla Loppa.
-"Jaa, du. Men eftersom mamma nu ska utstå ett antal timmar av fysisk nakenhet och bikini-förnedring i badhuset vill hon faktiskt raka både benen, bikinilinjen och lurvet under armarna ska också väck. För det får henne att känna sig något mindre vintersaggig och någon har inbillat henne att självförtroende växer om man hyvlar sig på vaderna." säger jag inte...
-"Men ojdå, det tänkte jag inte på" svarar jag istället. Och varför säger jag så? Ja, inte kan man väl som mamma säga att det är snyggare med blekfeta rakade ben än blekfeta håriga? Kanske, kanske att man kan skjuta kraven på att uppnå skönhetsidealet en stund framåt för Loppan's del om man ljuger om en sån sak? Vilket inte alls är särskilt troligt, lika otroligt som att nyrakade ben automatiskt ger mindre saggig mage och mer sommarfräsch hud.
Återkommer

1:a November

Städar och fixar lite. Sånt där tråkigt vardagsfix som aldrig tar slut. Imorn tror jag att vi ska hitt på nå't kul. Det är ju ändå höstlov ju!
Återkommer

RSS 2.0