Idag är jag tuff, tuffare än tuffast!!

Idag är det hårda bud som gäller! Kommer bli konflikt efter konflikt efter konflikt! Men jag är tuff, riktigt stenhårt tuff! Bland annat är det detta som gäller:
  • Vill man gå till stranden ska man städa sitt rum.
  • Äter man ingen frukost får man vara hungrig till lunch. Slut på skåpätandet!
  • Plockar man inte undan sin disk från köksbordet, får man äta på smutsig tallrik.
  • Lägger man smutstvätt någon annanstans än i tvättkorgen, får man gå med rumpan bar.
  • Skriker man att mamma är "Ett jävla pucko" får man utegångsförbud.
  • osv
  • osv
  • osv
Kan ju tyckas vara självklara saker som ska fungera i alla familjer. Men si så är det inte hemma hos oss... Det ska nu ändras!! Från och med idag tänker mamman säga upp sig från pigjobbet och delegera de flesta uppgifter i huset! Det får vara nog nu med björntjänster! De är stora, stora! :D De kan faktiskt plocka i sin disk i diskmaskinen. De kan faktiskt till och med plocka ur den rena disken... Det är på tiden att deras piga hajar det, faktiskt!! ;) Pigan (mamman) måste inte hämta smutstvätten, barnen måste lära sig att tvätt inte går själv förbi tvättmaskinen, för att sen lägga sig snyggt strukna och vikta i garderoben någon dag senare... :D Busenkla saker kan tyckas. Kommer bli en låång process det här. Mycket obekvämt för de små liven, men som sagt...nu är det slut på björntjänster... :D
Återkommer

Juli 30, 2011

Ont i ryggen av kånkande på prylar. Dåligt samvete för att barnen bara fått höra att de står i vägen. Kan man verkligen bara stå i vägen en hel dag? Troligen inte. Kass morsa som inte sysselsätter dem och gör dem delaktiga i besväret. Men ibland bara måste man få dona i fred. En liten pool från Rusta lyckades iaf roa dem en stund, men såklart vart de osams till slut och det roliga var över. Eller det roliga var över då grannbarnet gjorde illa sig...och sen började bråket.... ;)
Imorgon ska de få vara delaktiga i alla fall...fast det vore rätt åt mig om jag vart ensam då med. Då när jag liksom räknar med hjälpen borde jag inte få den, eftersom jag fräst åt dem hela dan, fast de bara varit omtänksamma och villiga att hjälpa. Det vore rätt åt mig, fast jag håller inne på den sanningen ett tag och hoppas på det bästa.
Hur som haver, en tanke slog mig när jag kånkade som mest:
"Nu släpar jag upp så mycket skit och bökar ut i hela garaget. Om det nu inte skulle komma en kotte och jag inte skulle få en enda pinal såld imorgon. Då står jag med ett helt garage fullt av prylar som jag inte vill ha...."
Så kan det ju bli. You never know.... :S
Nä nu äre gonatt som gäller!!
Återkommer

FREDAG!!

Japp, idag är det fredag. Känns som att det kvittar då man har semester. Lördag hela veckan tycker jag passar som bättre då.
Just nu tar jag en kaffepaus från loppis-redandet. Kommer få slita hela natta tror jag minsann.... Kanske skulle vart bra å haft den igång idag då så många åker norröver till Elmstas "lilla" happening ;)...fast nja.... Måste få lite reda först som sagt...
Planerar för att barnen får sälja glass och kaffe. De lär ju bli skitglada om de inte får så mycket sålt....iaf om det råkar bli glass "över" hahahaha.
Grabben hamnade på minigolf efter tandis-besöket. Allt såg så fint ut på röntgen. Såå skönt! Han ska tillbaka om en månad typ. För att liksom dubbelkolla en sista gång. Förhoppningsvis en sista gång. Men man vet ju aldrig hur det blir i framtiden.
Dotran ska på kalas. Party. Fredagskvällsparty. Mysigt! Sjukt irriterad på att jag inte kom ihåg att köpa present när jag var in i byn tidigare idag. Men...måste ändå in till mamsen en stund och hämta sonen så, det kvittar väl antar jag?

Roslagen, I am a taxidriver in

Roslagen, I drive my little taxi in

Roslagen, taxi taxi taxi in

Roslagen, I am a taxidriverwoman :D

Återkommer

Hemma igen

Leksand Sommarland. Rekommenderas till barnfamiljer, absolut! MEN se till att vara där i tid. De åtta timmar de håller öppet behövs verkligen för att hinna med allt man vill göra! Alternativt ta det i två dagar! Fint boende finns alldlels nära, både för rullande boenden och hyrbara stationära...  Men soom sagt, åtta timmar är minimum för ett besök.
Nu blir det middag på stranden. Pastasallad och grillad kyckling. Sen ska vi fixa i ordning för vår loppis vi ska ha i helgen. Garageloppis. Bara hoppas att det kan bli lite försäljning så man får mera luft i huset. Finns så galet mycket grejer och prylar som inte vi behöver!
Men...först sand, sol och mys!
Återkommer

Tjolahopp!

Man får omplanera och ombestämma sig precis hur mycket man vill!
Återkommer

Så där ja!

Inte mindre än 2,5 mil på cykel avverkades igår. Tufft gjort tycker jag! :D Killen hojade som bara tusan! Min cykel rullade mest, så ingen träningsvärk i benen idag inte. Däremot en lätt värk i sittknölarna, förbannade cyklar som har så obekväma sadlar. Sista kilometrarna var bara en enda stor plåga för my pretty behind, men det var det värt! Fram till 1,5 mil ungefär ville killen cykla hem också...Jag lät honom hållas. När vi närmade oss 2 mil ville han INTE cykla hem igen. Jag var lättad. Men hur som helst måste jag säga, partisk jag vet, att det är sjukt duktigt att orka cykla såå långt när man inte ens är nio år fyllda! Faktiskt. Jätteduktigt! Lite läbbigt när det var mycket trafik. Men sjukt mysigt när det inte var det!
Just nu pågår planeringen för sommarlovets resa för fullt. Ca 80 mil med vagnen ska avklaras. Bad och sol. Mys och ledigt. Så får de något extra att minnas från denna sommar också. Även om jag tror att en autograf från Svennis plus en låång cykeltur, är något som kommer etsa sig fast i minnet och finnas kvar länge, länge! Loppan då? Klart hon har minnen hon också! Och autografer. Sara Varga, går inte av för hackor ;)  Bara det att den fröken har så mycket på gång hela tiden och så lite som fastnar i minnet. Det är som full speed från morgon till kväll. Jag börjar mer och mer förstå att det kanske är någon form av ADHD vi har att laja med där. Ett sjukt utbrott i husvagnen här om dagen fick mig på allvar att förstå att det inte är ett vanligt humör vi handskas med. Men jag tror och hoppas på att medvetenhet kan göra mig lite mer förberedd på dessa toppar. Att hon allt som oftast är väldigt glad gör ju livet lättare att leva. Min lilla loppa. Börjar skolan om ett par veckor. Stor tjej. :)
Återkommer

En timme sena till start

Men nu drar vi!
Återkommer

Gissa om....

...jag ångrar mig stenhårt när jag lovade killen att cykla tillsammans till farmor och farfar....

http://kartor.eniro.se/m/afMeB
Min ända är inte gjord för att cykla... Jag vet det redan nu...ändå så ger jag mig in i detta.
Kaffekorg, mjukglass-stopp i Nysättra och löfte om att slippa cykla hem får ändå mitt veka modershjärta att säga ja till den lilla parveln...
Återkommer (hoppas jag) ;)

Semester

Solsken, och bad. Härligt!! Ikväll väntar kräftor och rosé. Underbart!
Återkommer

Osis

Tack för att killen är sen med att tappa sina tänder, endast tre av mjölkisarna har ramlat ut...så vad är oddset på att det skulle vara just en av de tre som fick ta smällen och dessutom gå sönder...JÄVLA SKIT kan man säga och det var just vad jag sa tyst inom mig... Nu blir det tandis....
Återkommer

Shoppat

Det stod varken, Barcelona, Intersport, Adidas eller Milan på tyget. Det var inte ens de "rätta" färgerna.... MEN killen kunde välja ändå, två fina skjortor, en snygg tröja och lite coola kallingar. Mamman fick glatt skutta fram med kortet.... Att loppan fick ett par nya skor är väl inget som kan förvåna någon??
Återkommer

Joråsatte, semestertider va?

-Mamma!! Jag kan inte SOOOVA!!!! Ett frekvent klagande från barnens sängar..... Börjar på allvar inse att vi ska vrida tillbaka dygnsrytmen litegrann nu. Klockan blir lååångt över tio innan vi vaknar på morgonen, vilket innebär att kvällen blir alltför sen.
Ogillar av princip rutiner, MEN nånstans måste även jag dra gränsen...inser det faktiskt! Så om jag bara orkar kliva upp före halv nio imorn så kommer jag absolut väcka de små raringarna efter en stärkande kopp kaffe. That's my plan!
Men, allt hänger förstås på om jag orkar vakna. Suck! Ställa klockan på semestern...känns ofint på någe vis ;)
Återkommer

Idag får vi finbesök!

Återkommer

Rädsla....

...kan visa sig på många sätt. Svårtolkade beteenden som lätt leder till missförstånd. Försöker att inte analysera för mycket. Men ibland är det svårt! Väntar och avvaktar ett tag till så får vi se hur landet lägger sig. För...även strutsen måste dra upp huvudet ur sanden förr eller senare och se sig omkring i världen.
Återkommer

Tjuvlyssnat!

Mamman i vattenbrynet till sin badande dotter i femårsåldern:
-Kom. Upp. NU. Annars. Åker. Vi. Inte. Hit. Någon. Mer. Gång. På. HELA. Sommaren.
Dottern hör ingenting. Fullt upptagen med att bada så där innerligt som bara barn kan!
Mamman som vet att hon är iaktagen av ca 50 personer på stranden, går till filten. Ilskan ryker ur öronen och sonen som uppmärksammat det hela kommer rusande.
-Förlåt mamma att jag inte kom på en gång du sa till men jag....
Mamman avbryter och fräser ilsket:
-Gjorde du väl? Du står ju här!!
Sonen utbrister lyckligt!
-Gjorde jag? Kom jag på en gång?! Jaha, men jag kan berätta varför jag inte gick upp på en gång....
Mamman lyssnar inte alls
-Klä på dig nu, jag vill hem. Vi har faktiskt varit här i en och en halv timme nu!!
Dottern badar obekymrat vidare.
-Oj, mamma. Så länge? Redan? Tiden går så fort ibland!, han försöker verkligen låta så glad och positiv, tacksam eller vad fasen som helst, "bara du blir gladare nu mamma"! Hans bedjande röst bara låter falsk och hemsk, rädd(?) där jag sitter ett par meter bort.
Mamman muttrar något ohörbart.
Jag slutar nu lyssna och tänker för mig själv....Hur hade mamman agerat om det inte varit 50 pers runtomkring? Mammor är också bara människor och inga perfekta varelser. Jag kanske analyserar allt för lång? Men killen där lät liksom liite för van vid att ha en vansinnig, arg och skitförbannad mamma tjatande omkring sig.
Dottern? Ja hon hörde väl bara orden "Vi åker inte hit någon mer gång" Och tänkte att då sjutton är det bäst att passa på att bada så det räcker till augusti....
Jag skulle vilja tipsa dig "arga mamman". Investera 99 bagis i tre pocketböcker. Finns på typ alla affärer... Begrav det ena ögat i boken och håll mamma-ögat på strandkanten. En, två och till och med många timmar förflyter. Först när regndropparna börjar väta upp sidorna...kommer barnen tjata om att få gå hem... :D
Återkommer

RSS 2.0