Uppmuntrande ord från älskade syster!!

När ditt jobb känns tungt och tråkigt, och du är på gränsen till
depression och inget går som det borde, gör då detta:

När du åker ifrån jobbet, stanna till vid ett apotek och köp en
stjärttermometer av märket Johnson & Johnson. Öppna förpackn......ingen och
läs bruksanvisningen.

Där kommer du att finna meningen: " varje termometer har testats
personligen i vår fabrik."

Blunda sen och upprepa med hög röst minst 5 gånger: "Jag är glad över
att inte jobba på kvalitetskontrollen på Johnson & Johnson, jag är glad
över att inte jobba på kvalitetskontrollen på Johnson & Johnson..."


Återkommer

Frustrerad!!

Över människor som inte inser sitt eget ansvar i att söka information. Ovilja till att sköta sitt arbete på ett rätt och kompetent vis. Låta det pågå i flertal år utan att lyssna på sin magkänsla över att det man gör faktiskt inte är riktigt. Att dessutom skylla sin okunskap på att ingen sagt något.
Över att sonen inte kommer iväg till träningen. Finns ingen vilja, motivation eller jävlaranamma. Bara en massa olika koonstiga symptom som leder till sängläga med muttrande, diffusa anledningar till att stanna hemma.
Vill rensa hjärnan på skit...en promenad är vad denna frustrerade själ skulle behöva!
Återkommer

2011-02-24

Vart tog veckan vägen? Jag skulle ju vara ledig i fyra dagar?? Hm? det är helt klart ngt fel här!! jag dumsnut som planerat att fixa en massa imorgon på förmiddagen...japp...jobb var det inbokat visst.... Ångrar mig inte bara så lite just nu! Men jag kanske hinner på...hm...få se nu...lördag nästa vecka? Att almanackan ska vara så fullplanerad hela tiden?? Å minsta lucka ser jag till att fylla ut i sista stund... Jag behöver hinna handla, städa, tvätta, fixa, dona, ordna, pyssla, slappa....and on and on... ;)
Jaja..jag har mig själv att skylla. Klart det inte är BARA jobb inbokat. Nädå, en hel del trevligheter finns det med såklart! Vi ska ÄNTLIGEN å träffa lillkillen. Vi ska åka till åland på dagskryssning. Vi ska kolla på tennisturnering och kanske hinna med en tripp till goda vänner. Det är ju sportlov tametusan! :D
Nu säger jag Tjing och fortsätter slappa lite innan jag ska jobba MÅNGA, MÅNGA timmar....kliver av söndag em....känns långt dit just nu... ;)
Återkommer

Tisdag

Ledig. Skönt! Eller?
Loppan ska skjutsas runt i halva roslagen. Sonen har lekkompis på em. Jag fixar logistiken.
Trött!
Orka lyssna på loppans tjat? Förvisso söt loppa, men alla dagar orkar man inte lyssna. Så är det! man ska lyssna, titta och vara med henne  24-7. "Mamma, vet du en sak...." inleder varje mening. Omöjliga frågor utan något som helst spår av sammanhang.... "Vad kostar en gitarr?" "När ska jag åka" "Varför skiner solen" "Hur långt är två timmar" "Kan jag få glass"   ANDAS UNGE!! ;)
Vi har varit vakna i ca 3 timmar och hon har varit tyst MAX 10 minuter....de 10 minuter hon lyckats andas utan att få ut ljud...
Längtar efter vår och sommar. Vara ute, utan strumpor och skor. Svettas och slappa. Komsi komsi våren! Jag är redo nu! Kom bara, kom!!
Återkommer

Hur gör du?

Erbjöd mig för 11 dagar sen att jag kunde jobba ikväll. Fick till svar att ansvarig skulle återkomma med besked i slutet på förra veckan. Blev uppringd iofs av ansvarig, men i en annan fråga...om jobb natten till idag. Nyss ringde det... "Ska inte du vara här nu?"  Hm, jag vet inte jag...men hur skulle du gjort? Jag tolkade inte frågan om jobb söndagnatt som en bekräftelse på att jag skulle jobba måndagkväll.... Men jag kanske är lite korkad jag? TUR att jag har en förstående underbar sambo som fixar och ordnar för våra underbara och fantastiska barn. TUR för chefer och ansvariga... Att han liksom jag kan ta ändringar och omstruktureringar av dagliga planeringen med KORT varsel.... Så vad tror ni? Är det jag eller "Den mänskliga faktorn" som trasslat (återigen) och därmed fått information och viktiga detaljer att försvinna i den allmänna förvirringen?
Återkommer

Second hand

Ja, jag tog mig iväg. Loppan fick följa med. Oftast vet man ju vad man vill handla. Oftast handlare det om mjöllk... Men att kliva in i en lokal, överfylld med saker. Saker som faktiskt redan är använda av någon annan. Prylar och grejer som är ullt funktionsdugliga och bara väntar på att få bli använda åetrigen. Det är en annan grej. Hittar saker jag aldrig trott att jag skulle vilja ha, eller behövt. Konstigt! Hur som helst. Tänkte mig kanske lite prylar till vagnen som vi ska trängas i i sommar. Kanske lite saker till hemmet, renoveringsobjekt.
Men, jag tog Loppan med mig... ;)
Det tog exakt 3 minuter och 36 sekunder innan hon hittade en gunghäst.... Jag insåg att vårt första fynd var gjort, men jag tänkte inte släpa runt på en gunghäst bland glas och porslin... Till kassan blev det och sen ut i bilen..
In igen för att "Nu ska mamma få titta lite också"
18 minuter senare satt vi återigen i bilen. Loppan skulle hem med sin nyfunna vän!
Mamman fick med sig två gardinkappor, en blomkorg och ett gäng meter spetsar till hennes projekt "Sy egna hissgardiner"
Nästa gång får loppan stanna hemma....
Återkommer

2011-02-19

Idag står det några saker på programmet. Barnens aktiviteter såklart och Melodikrysset som alltid inleder lördagarna.
Kallt som fan ute, -25 och gnistrande vitt! Vore det inte för kylan skulle det lätt bli uteaktiviteter hela dagen lång... Härligt att få ladda med solsken!
Återkommer

2011-02-17

Sjukt trött! Skulle lätt kunna lägga mig nu och somna på tre röda. Dagarna börjar tidigt numera och allt känns nytt på jobbet. Nygammalt kan man säga...ovant. Det är som lite tempo igen och det tar på krafterna. Har iaf fixat lite här hemma under veckan. Vi har lekt "Halv åtta hos mig"...barnen vann... Jag har bakat limpa som snart är slut :( Idag vart det tre små Janson's som kommer mätta gott till lunch imorgon. Varför just tre? Ja, det undrar jag med... Varsin till lunchmat för mig och gubben...vem ska få den tredje liksom? Jaja, funkar väl som lunch på lördag åt mig, om inte farsgubben dyker upp...då får han den med sig hem... Har lite matlådor "på lut" i frysen nu igen....måste ta mig i kragen och leverera bara ;)
Ja, sen vart det nog inte så möe mera idag...Janson's och torsk (inte torsk som i torsk...utan torsk som i torsk ;) ) i Mattävlingen.... fast kanske man inte kan se det som förlust ändå? Har ju vunnit mycket genom att få barnen att laga varsin egen middag...Underbart!
En kall men fantastisk skön promenad vart det ikväll!! Såklart glömde smart-jag mössan. I skogen gick det väl bra, där vart det till och med varmt! Men kinderna och öronen fick stoppas in i jackluvan så gott som det bara gick!
Nu är kvällsmackan ätuppen och jag ska sussa gott till morgonen!
Återkommer

Valentine

Kan säga att jag inte alls är sugen på någon prommis ikväll..visst finns det gott om kall och frisk luft ute...men nja...kanske lite väl kall va?
Får bli en annan dag minsann!
Rosor och choklad till man och barn. Lammrygg med tzatsiki till mamman.
God kladdkaka till efterrätt och Alla hjärtans dag är fulländad!!
Återkommer

Grisar ska inte ha roligt?

Letar efter något kul att göra. Funderar på att bjuda familjen till Wasa-museet nästa helg. Har kollat runt på olika museér i storstaden, kanske det tekniska skulle vara skoj också? Tänkte kanske någon föreställning, teater. Men då passar det inte att vara spontan och ute i sista minuten....iaf inte om man vill ha biljetter utan "skymd sikt".
Har ni något riktigt roligt som ni vill tipsa om? Som är lika kul för en liten brutta som en karl i sina bästa år? Svårt att få till det där ju...att det ska passa alla... Hur som helst vet jag att ett restaurangbesök passar alla... Det är så det får bli helt enkelt. Något skoj och ett matstop... Kan bli donken men jag  hoppas på ngt annat... Vi får väl an si!
Håller inte med Emil's pappa jämt.... Grisar ska ha roligt...iaf ibland! :)
Återkommer

Läget i sjukstugan....

  • Feber 1 x 38,8   1x38,4
  • Hosta 2 x hemsk

Återkommer

2011-02-10

Seg dag detta. Att det skulle dra in ett snöoväder har gått mig helt och fullt förbi. hur man nu kan missa sånt? Men å andra sidan så är ju tidningsrubrikerna såhär års fyllda med ord som "Snökanon" Snökaos" "Trafikkaos" "Chockkyla" "Ryssvinter" "Istid" osv osv. man reagerar väl inte till slut? hur som helst så dalar snön i sakta mak ner här utanför huset och det är som det är...vinter!
Sjukläget börjar väl ordna upp sig? Loppan som visade feber igår kväll har inga tendenser alls nu...vilket inte alls innebär faran över, men hopp finns ju iaf! Sonen har nu vart feberfri i ett dygn...WOW! Hosta from hell, men ingen feber.
Klassen ska åka till Storstaden imorgon, vilket han inte orkar. Ingen diskussion ens, vilket jag befarat. Men nej, han orkar inte sitta hostande på buss och allt för ett par timmar på konserthuset. Jag hade som B-plan att vi skulle kunna åka bara vi i familjen. Men som sagt, han känner sig inte pigg så vi var ense där... Skönt!
Loppan och jag är inte lika ense...hon tycker minsann att hon ska kunna gå till dagis imorn...jag är inte lika sugen på det eftersom det går magsjuka (igen). Kanske lika bra att hon håller sig därifrån.
Fick just ett mail från skolan om ett extra-insatt föräldramöte. Akut. Bråttom. Viktigt. "Om allt från huvudlöss till magsjuka" Verkar som att det är svårt att bli av med på skolan. Vet iaf att mina inte har, löss alltså. Men man får gå dit ändå, tillhör väl jobbet som supermorsa helt enkelt? För superfarsan får jag inte till att gå på F-möte.
Alla är vi bra på olika saker! :D
Och en sak av alla många som han är super på hade jag tänkt att utnyttja...hm... Snickarn har fått jobb...hehehe. Bara allt lugnar sig runt omkring så kanske jag får in en modell. Gah. Gillar den som fasen och den är användbar och skitsnygg och och och....ni får se när den är klar! Kanske till och med att vi kan ta en beställning på den nån gång...fast jag vet...han har mycket ändå...ska inte lova något. Men jag hoppas iaf att vi kan få till den. Just nu hänger det väl mest på honom. Men man ska inte stressa...oh nej! ;)
Pladder utan vett och struktur...
...återkommer

Sådärja!

Före:
Efter:
Vad jag ska ha den till? Ingen aning...bröd? Frukt? Vantar? Blommor? Inget?
Återkommer

Synsk?

Pratade med lillasyster-yster. Det kom ju en liten till slut och herrejösses så söt! Vill helst av allt åka dit nu på en gång och snuffa bebis. Men med sjukor i huset går det fetbort... Buhu! Igår kväll satt vi (jag, mannen och barnen) och pratade om vad bebben skulle kunna få för namn. Alla var rörande överens om att det inte skulle bli ngn Gösta, inget fel på Gösta men... Ingen av oss trodde på ett "modernt" namn och inte heller något "gammeldags". Så idag när jag äntligen får tag på lillstrumpan så frågade jag om de hade något namn... Sonen som kommer ut från sitt rum säger... "Jag tror han får heta Simon" EXAKT samtidigt som jag hör systers röst i luren... "Vi tror han får heta Simon"
Jag menar...vad är oddset på det? Hur många namn finns det? Hur troligt är det att de två ska säga exakt samma namn samtidigt??
Creepy!
Återkommer

En dagens

Dagens humör: Gott. Solen visar sig, fast det känns kallt som sjutton. 
Dagens mående: Skulle nog behöva komma i balans med mitt blodsocker. Vilket betyder, bättre matvanor... ;)
Dagens borde: Ringa ett samtal. Fixa med tvätten och gå ut i solen på långprommis! :D
Dagens frisyr: Oh no! Den gömmer jag väl under mössan! 
Dagens smink: Går kanske inte å gömma facet under mössan? Noll fake-make än så länge.
Dagens kläder: Jeans och en alldeles för stor fleecetröja. 
Dagens planer: Måla färdigt lådan och fatet. 
Dagens vill ha: Vår, värme och friska barn vore fint!
Dagens längtan: Våren såklart! Få börja påta med blommor och fröer och gräva och fixa. Gah! :D
Dagens fundering: Löser sig allt, eller är det bara en klysha?
Dagens beroende: kaffe och cig som alla andra dagar!
Dagens tråkigaste: Den kanske man kan få återkomma på? Dagen har ju knappt börjat!
Dagens musik: En salig blandning från SR-P4.
Återkommer

2011-02-08

i sökandet efter dekorplast eller liknande för att renovera ett litet bord med fula kakelplattor på, fann jag detta. Järnspikar så coolt!
[NewKitchenJ.DesignOrnament[2].jpg]
[NewKitchenJ.DesignMagnolia[2].jpg]
Återkommer

Det blev....

....sovmorgon minsann. Lediga tjejor och febrig lillkille. Då gör vi det som vi är bäst på.... och med tanke på vädret utanför fönstret så gör det inget alls att vi kurat länge under täcket. Fy fasen!! Blåser så det tjuter i fönstren. Blötsnö som landat i ett centimeter-tjockt lager.
Jag som satt i natt och drömde om sommar och vår. Längtade efter vårstädning på altanen. Planerade, kollade och fann inspiration.
Återkommer

Vab-träsk

Är det så detta kallas? Lillkillen kvickande till ett tag mitt på dan för att ligga med feber lagom till eftermiddan.... så det blir hemmadag imorgon igen.
Återkommer

2011-02-07

Hemma med sjuk son. Börjar själv återigen få svid i halsen. Hoppas det lugnar sig utan att bryta ut! Nu är det sista veckan innan nystart! Ser fram emot att få leka med tjejerna igen! Roliga underbara duktiga tjejer som alla (nästan iaf) jobbar åt samma håll och hjälper varandra! Ska bli så kul att få jobba med dessa brudar igen!
Återkommer

Lax på löken?

Är på superpissigt humör. Sonen har feber. Loppan är som femåringar är mest. Gubben ligger på soffan och potatisen blev torr... kan det bli värre? Jodå, jobbnatt som lök på laxen. Har absolut INGEN lust att jobba när jag är på detta humör!
Urk, blä, fy, tvi, usch!
Så, nu är det bara å bita ihop!
Återkommer

American Pancakes

Amerikanska pannkakor.
2 ägg
5dl fil
5dl mjöl
1 rågad msk bakpulver
lite salt
Klicka i smeten i plättlagg.
Serveras med lönnsirap och färska/frysta bär
Återkommer

Pyssel

Är pyssel-sugen. Skulle vilja sy upp fina hissgardiner till köket! Ser enkelt ut på de beskrivningar jag hittat. Så enkelt så ;)
Bilden har jag snott från en säljare på Tradera. Smart idé måste jag säga...att sy av gamla lakan! Fast jag tror att jag vill måla ngt fint på mina. Nåt litet tänkvärt ordspråk eller så.
Tror att det skulle kunna bli några såna till altanen också. Fast inte vita då...lär ju bli avgasgrå på ett litet kick.... :( Men det skulle absolut bli finare än de (olika) persiennerna som sitter där nu...hua!
Även kökshandukarna som inhandlades på IKEA för 2:- styck kan få sig en magisk omvandling. Tänkta som söta gardiner till lilla lekstugan... Låter helt sjukt kanske...men kan bli fint tror jag!
*Ljuvlig Hissgardin, Underbar Spets, Monogram Shabby Chic*
Får väl lägga in någon bild sen om/när det blir klart! :)
Återkommer

Hoppas

Bakar man inga pepparkakor till jul...kan man ju alltid göra det en trist hemmadag i februari! Kidsen står på varsin stol vid köksbänken. Kavlar och mjölar. Samarbetsövar. Funkar än så länge väldigt bra! Lovade att få lägga på glasyr på kakorna om de lyckas hålla sams mer än de lyckas hålla sig osams...
Jag själv har fått sova nån timme på soffan. Insåg att det var omöjligt att ligga kvar då det började kastas stolar i köket. Hemskt. Klart! Måste ju vara världens tråkigaste om mamman ligger på soffan och sover....
Lurade till på jobbet imorse. Så förfärligt trött. Visserligen inte mer än ca 25 minuter men ändå. Inte ok!!
Mannen ligger med något som skulle kunna kallas magsjuka eller kanske matförgiftning eller nåt sånt. Vet inte alls jag. Vi andra är ändå pigga än så länge. Hoppas på att det håller i sig. Men så länge vi inte vet om det smittar sig eller hur det är så får barnen snällt stanna hemma... Hade jag bara kunnat sjukanmäla mig igår så hade jag faktiskt stannat hemma från jobbet. Men får man inte tag på någon som kan ta emot sjukanmälan...ja, hur gör man då? Hoppas så innerligt för allas skull att detta inte är något som smittar!! En sak att ha kräkande ungar hemma...men på jobbet? Fy fan. Näe, dit vill man bara inte släpa kräkor, punkt!
Så nu hoppas vi på det. Att kidsen håller sig sams, aningens mer än vad de håller sig osams. Att jag håller mig vaken ända till kvällen. Att jag absolut INTE tagit med mig kräksjuka till jobbet!
Återkommer

RSS 2.0