2011-12-28

Förbannat trött må jag säga. Efter en låång jobbdag som fortsatte med Fifa-spel på esplanaden har jag nu kraschat i soffan. Mätt på hemgjorda hamburgers. Zzzzz
Återkommer

Rodd

Vet inte vad jag ska säga. Känner mig typ lost i det hela stora nu! Ett par veckor till sen får vi se vart det slutar. kanske här och kanske där. Vi får väl se!
Återkommer

Förbannade tomten!

Förbannar den här ruskiga trenden med teletubbiesdräkter varenda unge springer runt i numer.... Förbannar allra helst dom i flickmodell i storlek 122 som är SLUT överallt!!  Dottern kommer förbanna tomten imorgon...suck!
Återkommer

2012-12-21

Dan före dan före dan före dopparedagen...å int en endaste ynka julklapp har jag klar. Jo, iofs, två har jag klara och sen är det alla andra kvar! Stess? Nja inte så mycket för klapphistorien utan mer för köttbullarna och julstädet.
Återkommer

Ovilja eller inkompetens?

Ringer barnläkarna kl 9:00...får en röst i örat som talar om att: "Barn över två år hänvisas till vårdcentralen"  Tänker: "Varför kalla sig barnläkarmottagning när man inte tar emot sjuka barn över två år?" Ringer vårdcentralen, får förklara läget: Feber i fem dagar, hosta och snorigt, innan det en antibiotikabehnadling av örininflammation.  Goa sköterskan förklarar att vi nog borde kommit in redan i igår, om inte redan i helgen... får en tid klockan 13. Great!
Jag bär in feberloppan invidar i en filt, nyss väckt från feberslummer på soffan.
Läkaren: "Hur mår du?"
Loppan: "Bra" hostattack, snörvel
Läkaren: "Va skönt att du mår bra, har du haft feber?"
Loppan: "Ja" host. host
Läkaren tittar på mig: "Hur länge har hon haft feber?"
Jag: förklarar läget på samma vis osm jag tidigare på morgonen förklarat för sköterskan.
Läkaren: "Måste ha varit en elak öroninflammation då? Man ska ju inte behandla dom annars?"
Jag. förklarar läget ang öronen. Att hon haft uppemot tio inflammationer senaste året och alla har lett till att det gått hål och att vi sista gången i oktober fick förmanning från husläkaren att söka vård direkt...
Läkaren: "Fast man ska inte behandla"
Loppan: hosthost
Läkaren tar fram stetoskop, lyssnar på hjärtat, kollar i öronen. "Hon ser ju pigg ut"
Jag: "Fast hon är inte pigg"
Läkaren: "hjärtat slår, hon har vax i örat, det är onödigt att ta en sänka eftersom den antagligen är förhöjd på  grund av feber"
Jag: Hur länge kan man ha feber då? Har läst om att man ska söka vård om det går mer än fem dagar?
Läkaren: det kan gå sju till tio dagar
Jag: Jaha, när ska jag söka vård då?
Läkaren: Ja, om det går sju dagar kan man ju söka igen.
Jag: Så då ska vi höra av oss på fredag då om hon inte piggnat till?
Läkaren: Men hon äter, sover, kissar och bajsar, så jag tror inte det är någon fara.
Jag tänker: Hur fan vet du om hon äter och bajsar??
Jag: Så då ska vi höra av oss på fredag då om hon inte piggnat till?
Läkaren: nej det behöver ni inte. Hon ser ju pigg ut.
Just nu sover min lilla loppa igen...på soffan...med 39,1 graders feber...suck! Kul att hon ser pigg ut iaf...
Återkommer


Dumsnut på mig!

Vi fortsätter med feber. Farbror doktorn ska få ett besök av feberloppan idag, snart. Men hon vägrar klä på sig för den här lilla mamman råkade säga att hon kanske får ett stick i fingret :( Dumsnut på mamman...fram med mutor och glass! ;)
Återkommer

Så här är läget just nu....

Knäcken är slut...kvar återstår feber och hosta. Fan. Det är jul snart. Har inte bassiluskerna också jullov? Vansinnigt jävla irriterande, faktiskt. Kan säga så här... febertermometer är överflödigt här i vår sjukstuga...om det knappt går ner glass i sjuklingarna...då är det illa. Sen som alla barn har de tre pigga minuter varje halvtimme...då slåss de så toverna yr för att sen däcka i varsitt soffhörn igen.
Får försöka se nåt positivt i detta iaf. Att jag får tid hemma för att julstäda kanske? Eftersom jag jobbat i helgen så vart det inte mycket av den aktiviteten här...jo iofs, garaget vart urplockat så grannen får plats med bilen över vintern. Vi kan ju duka långbord på mustangen? Why not? ;)
Nä, jag är inte så sur och ilsk som man kanske kan tro. Bara stressad över att inte kunna vara på jobbet och göra klart det jag har hängande över mig...
Återkommer

Statusen är knäck!

Gjort mig till och kokat knäck till jul. :D Och med facit i hand ( munnen ) så kommer det inte finnas mycket kvar till jul...hoppas att det finns någon ynka liten lakritzknäck kvar till farfar som väntas på besök imorgon. och om jag har riktig tur kan jag kanske ta med en liten polkaknäck till mormor på söndag. Nu ska jag inte hoppas för mycket till turen kanske, men jag tror nog ändå att jag kommer ha sån tur så att det finns mer grädde och sirap att köpa på h'andlaffärn innan jul så att det kokas ett par satser till med godaste knäcken ever! :D
Status på Loppan är ... sänkt. Däckad. Tvärslut. Avslutade sin penicillinkur igår och jag tror inte att den räckte till denna gång. Önskar att det är vanlig fredagströtta som infunnit sig. men ögonen är oroväckande glansiga och pannan är lite aningens för varm... Vi får väl se? Kanske att det blir en ny vända till farbror doktorn helt enkelt. Suck, jul å allt. Men, vi har god knäck iaf ;)
Status på lillMessi är helt ok. Där pratar vi bara fredagströtta och inget annat. Tackar för det!
Status för övrigt är... soffhäng, fredagsslapp i soffan och jobbhelg. Kan bli kanoners de'ju! :D
Återkommer

Det gnager och gnager....

Ja herregud! Om man nu får säga så? Det är som mycket nu och jag känner att jag har mindre och mindre koll på någonting överhuvudtaget.... Att bemanningen inte är klar till imorgon ger mig en viss klump i magen. JAG tänker banne mig vara ledig. I need it soooo very much!! Badly!! Men vem sjutton ska jobba då? Känner att jag borde ha löst det, men hur?
Imorgon är det Lucia i skolan, en speciell människa fyller år och jag vill faktiskt vara ledig. Även om det dåliga samvetet gnager... vet ju hur hårt jag blir tvingad att pressa personalen. Och de kämpar, fantastiska människor. Sen att jag på två dagar denna vecka fått ihop 5 timmar övertid räknas inte för samvetet...det gnager lite hur som helst ändå. ;)
Nu får det bli ett glas rött. Bastu med hjärtat. Somna på soffan med juvelerna och imorgon får en av husets VIP:are frukost på sängen och skönsång ;)
Återkommer

Söndagkväll

Kåvepenin åt den lilla. Tjyvstart på födelsedagsfirande åt den stora. En härlig dag med mormor-fika och sen spel på kinect med "Enik" ;)
Grabbkväll igår med massor av mys. Imponerad av att sex killar kan ha så roligt och ändå ta det så lugnt. Fina vänner min son har!!
Nu suger jag ur det sista ur den lediga helgen. Träligt tråkig Beck-film på tv. Borde sova men vill bara njuta av ledigheten en liten stund till!! :D En sammanfattningsvis bra helg. Bra när en tuff vecka väntar! Vab-träsket ropar åt oss, men vi gör allt för att hålla oss torra om fötterna.
Återkommer

Sjukstuga....

Då kör vi en ny Kåvepenin-kur. Akut otit som tycks påverka balansen negativt.
Lilla skruttan!
Återkommer

8:e december..

Fan va skumt...kollade här i bloggen vad jag gjorde detta datum år 2009... verkar inte haft någon bra dag då, tur att detta års 8.e december var bättre. Det lustiga var hur som helst att jag även 2009 hade en Intro med mig å jobbet, vilket jag hade idag med! Lite skumt ju! ;)
Återkommer

Zzzzzznark!!!

Vill så mycket. Har inte tillräckligt med tid. orkar inte jobba hårdare, för ingen kan säga att jag inte jobbar hårdare än de flesta! Men jag ska ro det iland, det bara ska jag! Envis som få, mycket god egenskap just nu! Förbannat trött iaf, nu snart julkalender och sen ska jag sova så det så!!
Återkommer

Tantvarning på riktigt!! :D

Ledig dag och då står städning av loppans rum på agendan. Lite jobb också, såklart! Ett litet möte på em ;) och sen är det väl träning ikväll för den stora och liten får leka med kompisen.  Först av allt ska jag sticka en liten stund... :D Känner mig så sjukt tantig när jag stickar julklappar... ;)
Återkommer

Jag kände mig som Stig-Helmer

Satt på bussen hem från kvällspasset. Fick en kall känsla i hela kroppen av att jag lyckats blanda ihop tiderna för mina vikarier. En kylig känsla av att det skulle fattas en person imorgonbitti och istället vara en för mycket till kvällen... Rotar i väskan, hittar ett schema... Ny fin buss, hur fan tänder man lampan då? trycker på nåt som skulle kunna vara en lampa...inser att det är en luftventil... Snabbar mig och kisar i skenet från gatlyktornas svaga sken.  Förbannar mig själv för att jag är så lat att jag inte orkar fixa glasögon... På sätet på andra sidan gången sitter bussens två andra resenärer, de har precis avslutat en diskussion om hur mycket pengar man får om man säljer ett kilo hasch. ;) De är på väg hem till ett av kommunens mer kända ungdomshem.
När jag konstaterat att jag inte dubbelbokat vikarierna hör jag en skrovlig tonårspojksröst:
-"Öh, du bruden, skulle du av?"
-"Va? Nej?!"
-"Nähä, det såg ut som att du leta efter stopknappen"
-"Jaha, hahaha, näej, jag skulle bara tända en lampa. Men tack för omtanken"
-"Ah, visst" Säger grabbarna och börjar själva undersöka luftventiler och ev lampknappar utan att hitta någon lampa de heller.
Kände mig precis som Stig Helmer när han på planet tröck på knappen för att få juice... Skrattet bubblade i halsen hela långa milen hem...hahahaha...killar som knappt fått fjun på hakan kallar mig "Öh, du bruden" när jag trycker på luftventilen för att tända lampan...hahahaha
Återkommer

Katt och råtta lek!

Vaknade inatt, tror klockan var strax efter ett. Katten hade race. For som en galning runt i huset. Tyckte mig kunna höra ett desperat pip, som inte var ett uppenbart kattljud... Insåg efter en stund att det var en gnagare hon lekte med. Fy fan. Bara hon drar ut ur vårt sovrum så går jag upp och stänger dörren, om jag törs. Så löd den yrvakna och icke genomtänkta planen. Vips, så var hon ute, vips så var hon inne igen, under sängen och gnagaren hade kommit loss ur kattans klor. Låg och funderade på hur lätt en halvdö mus kan ta sig upp i sängen och gömma sig. Funderade på vilket som var värst. Att vi har en mus i huset? Eller kunde det vara hamstern som råkat i trubbel? Hade jag inte hört ett konstigt ljud för en stund sen? Ett ljud som skulle kunna varit ett bur-lock som fallit åt sidan? Vad ska jag nu hitta på för plan? Att rackaren levde var uppenbart, det hördes tydligt på det knaprande ljudet som blir då gnagartänder desperat ger sig på tidningspapper under en säng....  Inbillar jag mig? Drömmer jag? Måste vara stensäker innan jag vågar väcka snusmumriken vid min sida...   Inser dock att jag är stensäker! Det är ett gnagardjur och en katt under vår säng. Snusmumriken får göra en insats, så får det bli!
Gnagaren åkte ut med buller och brak. Hamstern konstaterades vara oskadd, tack och lov! :D Alla kunde återgå till skönhetssömnen. Kattan var dock lite konfunderad över vars hennes nattmål tagit vägen, men hon kröp sen ner i täcket hon också och nattfriden var återställd. ;)

2011-12-05

Tror att jag börjar få båten att sluta ta in vatten. Det känns som att jag kommit en bit in mot land. Inte alls strandkänning ännu, men det är inte något vidöppet hav jag guppar runt på längre.
Det är givetvis det där'a jobbet jag svamlar om igen...  inte konstigt, det upptar en stor del av mitt liv just nu!
Fan jag är bra på det här! Utan karta och kompass, med en halvgisten eka och trasig åra så får jag nog iland båten ändå. Känns underbart!! :D och det bästa är att ju närmare land, desto finare båt får jag med mig! Ser fram emot att likt min lilla syster få segla en fin skuta i framtiden, landkrabba som jag är ;)
Återkommer

Andra advent minsann!

En ny dag. Solen kämpar för att komma över trädtopparna. Tror banne mig att vi får vinter snart, fast jag gillar att hösten håller hårt i landskapet. Vinter är inte min grej. Får kalla fingrar bara jag tänker på snö och is.
Just nyss har vi haft mysfrukost och det andra ljuset fick tändas. Snart är det jul. Galet! ;)
Idag står bio på schemat för LillMessi och skyltsöndag och stanpromenad för mig och loppan. MYS! Kanske vi slår på stort och fikar lussekatt och varm choklad någonstans.
Återkommer

Med en tår i ögonvrån

Känner mig inte direkt utvald. Känner mig faktiskt jävligt ensam!! Så, bitterf***an har talat. Nu slipper ni mer gnäll, jag går och lägger mig.

Återkommer väl...

Bruden med koll!?

-"Mamma, på Intersport kostar Onepiece bara etthundra...hm..ett kronor. Men på öh, i Stockholm kostar dom typ etthundra...asså...tusen...ett. Fatta va billigt! Ja på intersport alltså"
Hahahahaha...ja fatta det lixom ;) OCH jag tror jag hajar vinken...att det är något som står på önskelistan just nu...en onepiece från intersport som bara kostar etthundraett.... :D
Återkommer

RSS 2.0