Att hamna i sjönöd!

Liten som vill vara stor, simma ut till storebror på stenen. Fast det är djupt och fötterna inte når botten...



På god väg och ännu lyckligt ovetandes....

...om att allt inte är så roligt som man kan tro....



speciellt när man upptäcker att man måste simma tillbaka igen...


TUR att hon har en räddare i nöden!




Slutet gott...allting gott!!


Återkommer






Bara måste komma ihåg....

...att i båten har man två "roddare" som man tar sig fram med. "Pappa, flytta på den där roddaren!" - lilla loppan 5 år ute i roddbåten, irriterad på åran som låg i vägen...



Återkommer

Lite tankar bara

Semester är inte bara ledigt från jobbet. Det är ju tid som ska fyllas med olika aktiviteter. För oss har det varit många olika sorters tidsfördriv. En del svindyra, andra alldeles gratis. Nära hemmet och längre bort. Stora saker och små händelser. Lite av det skriver jag om här och kanske det kommer en sammanfattning om nån vecka. Just nu tänker jag på de många barn som inte har de ekonomiska förutsättningarna att alls "göra något" på semestern och skollovet. Det är många barn, alldeles för många i detta välfärdsland. Tänker på hur hemskt det är nu när skolorna börjar snart igen. Det ska skrivas och berättas om vad man gjort på sommarlovet. I varje klassrum sitter det flera barn som undrar varför inte de har varit på Astrid Lindgrens sommarland, en vecka på Gotland, Liseberg, spanska solkusten, plockat snäckor i Danmark och sett Legoland, trätt smultron på strån i Stockholms skärgård. De undrar, de tänker och de förstår! De förstår att de är "fattiga". Det är hemskt och jag vet att det är förknippat med skam, även hos våra yngsta medborgare. Därför att alla vill vara som "alla andra". Så även jag, tyvärr (?).

För mig är det viktigt att lära mina barn att se det lilla som värdefullt. Att det är lika mycket värt att cykla till konsum i Norrsundet med 40:- på fickan som det är att åka till Gröna Lund. Att de ska kunna värdera händelser likvärdigt oavsett vad de kostar.  Beviset för att jag är på rätt väg får jag ibland. Att de tycker att det är lika "lyxigt" att få bada i farmors pool som att åka vattenrutchkana i småstaden. En dag på stranden hemma i byn med kalla pannkakor i kylväskan är precis lika mysigt som att plocka snäckor på en strand långt långt bort.  Jag vill också göra dem medvetna om att det finns barn som aldrig får åka bort på sina lov. Utan att det ger dem dåligt samvete för att de får möjlighet att göra det. En balansgång där kan man säga.

Hur som helst. Dubbelmoralen skriker i detta inlägg, jag vet. Kanske kan det sätta fart på dina tankar också? Vi gör vårt bästa för att blanda vår ledighet med stora och små saker. Nästa steg är att få med sig ett av alla de tusentals barn som inte har samma förutsättningar som mina.

Återkommer


2010-07-25

Ute blåser det kallt, regn som far mer eller mindre hela tiden. Lerpölar som växer utanför plastlådan som tills vidare är vårt hem. Barnen sov gott hela natten fast det regnade så man trodde att taket skulle fara in när som helst. Blåsten som gungade vagnen, den står tydligen stabilt, även om jag tvivlade inatt!
Börjar bli dax för lunch här, värdarna är borta på diverse uppdrag och kvar är vi och barnen. Avkopplande men lite stressande att inte ha något att göra. Om solen sken kunde man ju solat och badat nu blir det mest målarbok, kortspel och filmtittande. Trist i längden! Men att det är ruskväder är ju ingen nackdel för vissa av oss. Lilla loppan lyckades skära upp ett fult sår på benet igår. Nån spik eller vass sten i vattnet som hon lyckades gå en närkamp med. Fem cm långt, inte särskilt djupt men ont. Man riktigt ser hur ont det gör/gjorde. Så för infektionsrisken, rötmånad, gör det inget alls med lite svalare temp och badförbud!

Kanske tar tag i nån städtrasa här på eftermiddan, kommer antagligen inte synas om man går ett varv men att det skulle bli sämre är högst otroligt! Svårt att vara rastlös och inte ha nåt att göra. Men, men, det är ju semester. Då ska man mellan varven ha lite tråkigt!

Imorgon bär det av längre norrut, utan husvagnen. Skönt att komma till rinnande vatten, toalett och dusch! Vi ska underhållas av musik och nån sorts grill-kväll. Vet inte riktigt vad vi ska göra egentligen, men skoj blir det alldeles säkert!

Näpp, nu e det dags att fixa lite lunch!

Återkommer


Nedkopplad, avkopplad, urkopplad!

Semester mina vänner! Senaste veckan har innefattat lite av det mesta! Sightseeing ut till Saltkråkan, Norröra. Vildsvinssafari där vi inte såg ett endaste litet tryne...om vi inte tittade på varann då förstås. Besök i en närliggande Vikingaby. Utvändigt synande av slott och kyrka, just där det begav sig för inte länge sen. Grönan Lund fick sig också ett besök. Och nu ska vi vidga våra vyer i en sex meter lång plast- och plåtlåda.

Den delen av huset som ska föreställa bilparkering under tak men som mest fungerar som möbler-ägda-av-andra-förvarings-hus har blivit "städat". Tvättstugan är baske mig tom nu. Gräset är vidbränt av gassande sol. Axlar och ben är pepparkaksbruna på vissa av oss, lagomt sommarsverige-bruna på andra.

Ja, det är väl som det ska vara då det är ledigt och lugnt? Till och med vårt bredbandsuppkopplande har tagit sig en nedkopplande semster. Skit-Telia...skicka mig en ny Gateway!!! Min är trasig och mobilpinnen suger!!

Återkommer


En lista...

Dagens bästa-lista:

1. Att vara barnslig och sommartokig och hoppa bomben i varmt och lerigt sjövatten med systrar, juveler och juvelkusin!!

2. Sjuåringens kommentar: Mamma ska jag vara smart eller ska jag vara chef?

3. Samtal från min älskade som lider av svår hemlängtan!!

4. Sommarsolen börjar förvandla oss till pepparkaksgubbar, även om vissa av oss antagit en lätt rödaktig nyans...

Återkommer


Strandlivet bara fortsätter!

Vilade tre röda ryggar från solen idag. Planerade istället för en eftermiddag och kväll på stranden. Vet inte riktigt hur det gick till med tanke på att det är strängt eldningsförbud, men nygrillade hamburgare på stranden vart det iaf till middag. Gött!! Dryga fem timmar senare återvände hemåt. Då hade solen sjunkit ner bakom trädtopparna på andra sidan sjön. Trötta, blöta och nöjda barn fick tvätta av sig alla spår av blålera och strandliv innan det fullständigt däckade i varsitt hörn av soffan.
Planerar för en förmiddag på stranden imorn, nu vankas det ju komma in regn under eftermiddan så bäst att vara ute i tid imorn. Kalla pannkakor finns redan färdiga i kylen, bara packa om i kylväskan. Torka lite badkläder och ladda med renare handdukar så vi är startklara efter frukost!! Föreslår att vi ska prova någon annan strand än den vi ser från tomten...men icke. Varför liksom? Vi bara går 100 meter så är vi där.... Får vika mig där, kommer inte få med mig dom nån annanstans...inte värt fighten!? Eller?


Storkusin kom förbi på fika idag också. Barnens kusin alltså... Klok tjej som gav mig andra perspektiv på några av mina egna tankar. Tack! ;)

Nu ska jag slappa lite egen-tid.

Återkommer 


Bra start!

Första semesterdagen avklarad. Värmen har sitt fasta grepp om oss, liksom kylan hade för bara några månader sen. Vilket underbart land vi lever i ändå. Temperaturskillnader på ca 60 grader inom loppet av ett halvår. Snö i otroliga mängder och oro för vart allt skulle ta vägen vid smältning infann sig. Nu är det snarare avsaknad av vatten som oroar. Inte en droppe senaste två  veckorna har kommit uppifrån och vad jag kan se på väder-rapporter verkar det inte komma inatt heller...  Vattnar mina blommor och plantor, gräsmattan blir brunare och brunare. Hade jag haft eget vatten hade nog en vattenspridare gått nu, men jag känner inte att grönt gräs är så viktigt att jag slösar med allas vårt kommunala vatten. Hur gärna jag vill egentligen...nope, där går gränsen!

Haft bästa fyran här på besök ett dygn. Bad och sol, god mat och mysigt tjejsnack. Borde göras oftare, fast då kanske det inte blir samma sak?

Och som att det inte räckte med det, så fick jag ett till mycket efterlängtat besök av en arbetskamrat ikväll. Mys på den skuggiga altanen med kaffe och rabarberpaj. Dottern som adopterade henne till sin låtsasmamma... Hon är ju så rakt i genom go den kvinnan så jag förstår min dotter. M blir en bra extra-mamma, mammor kan man behöva många... ;) Bra val!

En vansinnigt nöjd son som utmanat sig själv i helgen. Varit på Gröna Lund minsann och roat sig med mostrarna.
Underbart att få ha ett sånt stort nätverk runt sig som mina barn har. Tänk när de inser att alla inte har det så bra som de har det? När man är liten tror man ju att alla har det lika och gör lika som en själv och ens familj. Så är det ju inte, på gott och ont.

Ja, det känns som att semester 2010 inletts på allra bästa sätt! Laddar för en ny mysdag imorgon. Med sol och bad och avkoppling!

Återkommer




Så är det

31 grader i skuggan, vill inte ens veta vad det är i solen. Varmt är det hur som helst.
Ligger på soffan, orkar inte gå ut.

Mannen ringde och berättade att de haft frost inatt (!)
Längtar inte efter frost alls, längtar bara efter en sval dusch och en kebab!

Storkatten är borta sen flera dygn.
Sonen är i stora staden.
Dottern är på lilla ön. Gosar med efterlängtad faster.
Lilla Bus flämtar och jagar flugor.

Högsommar!

Återkommer


Lägesrapport

Snart semester. Bara tre nätter kvar sen blir det drygt tre härliga veckor med sambon och juvelerna. Eller en vecka träffar vi ju inte herrn i huset etersom han åker till fjälls och fiskar, men ändå...

På planeringen finns:
Campingmys i lekstugan.
Stockholmsturné med Värmlandsbor
Sol och mys på Tyvö
Avkoppling i Norrsundet

Borde kunna hinna med allt på tre veckor utan att få semesterstress, eller vad tror ni?

Just nu går tvättmaskinen varm. Dammsugaren får veta att den finns och resultatet ska bli ett någorlunda avstädat hus, med renbäddade sängar. Avlivade dammelefanter. Rena dukar här och där och allmänt avskrapande av det ena och det andra som släpas in under soliga dagar!

Har jag ork kvar i slutet på semestern, eller nån av dagarna iaf så ska jag försöka komma iväg på nån loppis och kränga lite prylar. Har så vansinnigt med grejer överallt och behöver rensa ut lite.

Så det var min semester-rapport.

Återkommer


??

Jippie! Flerbarnstillägget ska höjas med...håll i er nu.... 50:- från och med 1 juli!  Känns som ett hån...vaddå 50:- spänn?? Höjer men ngt kan man väl göra det ordentligt eller fullständigt skita i att göra ngt alls!

Återkommer

Sommarlov

Verkar som att det blivit sommarlov från bloggandet... såg att det var två veckor sen jag klickade ner bokstäver här. kanske dax nu?

Har en kycklingpaj i ugnen som ska få följa med till parken i lilla staden. Det är tänkt att vi ska ha picknick och mys innan barnen ska springa "Flygfyren-loppet".

Igår var det cirkus med moster E.

Kort sagt. Sommaren rullar på. Vi fyller all vår tid med sol, bad, mys och lekstugerenovering. Lilla T sa just att hennes pappa är bäst i världen på att snickra....gulle!
Idag regnar det dock så det blir inte så mycket målning idag. Även om jag är bra sugen på att kladda lite ;)

Återkommer 


RSS 2.0