Åke Vilse och Tage Fel

Haft en varm men underbar dag med lillasyster i Stora staden. Efter en varm bussresa och en osäker tripp med jordtåg kom vi fram till Fridhemsplan. Bara ett barn att hålla reda på som tur var. Dottern var ju redan på plats, efter en övernattning hos moster.  Hittar ju verkligen inte bland alla "linjer" och blir lika osäker varje gång jag närmar mig Östra Station... 
Men med god guidning av lillasyter turistade vi runt och kollade in slottet och åt glass vid Muren. Varmt men så himla mysigt. Avslappnande och avsvalkande fika hemma hos syrran fick avsluta den perfekta dagen som redan hunnit bli kväll. Vi pratade om att tiden går så fort och det gör den ju när man är med barn. Sonen min flikade in så fint : "Den går ju fort när man har roligt"  Vilket ju är så sant så sant.  
Osäkra lantisar fick sen sällskap tillbaka till tunnelbane-stationen. En liten hjälp med hur vi skulle ta oss hem, bara ett byte vid centralen... Mmm, jo då detta går nog bra, intalade jag mig själv.. Usch, jag gillar ju inte detta! Väl hemma så skrev jag ett fint mail till syster-yster. Kan tänka mig att hon fick ett gott skratt! Och det bjuder jag även er på:

Det gick hyfsat att komma hem. Tog nog fel tåg vid centralen...tänkte...hm...Karlaplan? Näe, det stämmer väl inte va? Undrar vad som kommer sen...hm...Gärdet...okej barn nästa ska vi av och byta...vi måste nog åka tillbaka tror jag... Samuel: "Mamma, så här mycket bytte vi inte förut! Då bytte vi bara en gång och sen kom vi ju till fridhemsplan"  Shit vilken koll ungen har! Mmm, men jag tänkte ju att ni skulle få lära er att åka fel också..   Samuel igen : "Jag sa ju att du skulle behöva en GPS i skorna..."  Jaja, vi kom iaf till Östra så smånigom och efter ett besök på en skitäcklig toa med fröken så kom vi på en buss mot roslagen...

Imorgon blir det trygga stranden här hemma i byn igen. Med ett avbrott för en tripp till lokala rökeriet. 

Men snart, snart igen så bär det av till Storstan, för vi hade det så himla mysigt! Jag vet att det kommer bli resor både med och utan barnen.  Och...Larz Kristerz kommer ju till Skansen den 14:e juli.

Återkommer




Fem veckor kvar

Så var helgen över (?) 
Goda vänner från Värmland som gästat vår "ö", vi har haft trevligt med god mat och dryck, fiske, bad, shopping och ännu mera mat! Åt igår så jag trodde jag skulle spricka, då vi blev bjudna på Vildsvins-kebab... Så väldigt gott och hade jag bara kunnat så hade en kall öl varit perfekt till. Sonen skulle dock upp tidigt imorse för fotbollsspel så den kalla ölen står fortfarande på kylning. Otroligt varmt idag på planen på Rådmansö, men det var duktiga killar och tjejer som ställde upp. Det blev en vinst, en oavgjord och en förlust. Vi avslutade det hela med en härlig lunch på Kvarnuddens Kafé. Något som jag kan rekommendera alla. Väldigt härligt ställe. Kändes som att sitta i sin egen trädgård, förutom att jag inte har nån som kommer ut med god mat på en bricka... Hehehe, den får jag allt hämta själv här hemma. Men gott och mysigt det var det!

Dottern har farit iväg till Storstaden med moster M. Så sonen står i fokus här med oss ikväll. Vi ska ta en tur till Donken och sen strosa i Socitetsparken. Bara han kan komma in i duschen nån gång? Han är dock inte på sitt bästa humör. Det har varit alldeles för lite sömn och alldeles för lite mat de senaste dagarna/nätterna. Vilket helt klart påverkar humöret hos llle herrn. Tror inte han ätit nåt annat än glass idag, vilket iofs är gott men man orkar inte så mycket...

Första semesterveckan 2009 går nu mot sitt absoluta slut. Tur att vi har fem kvar! Känns som att vi lagt ribban på en bra nivå, och nu fortsätter vi! Härligt!

Återkommer

En liten uppdatering?

Sommar och sol, semster och slappa dagar. Har inte haft nån lust att sitta här vid burken. För er nyfikna själar kommer det i alla fall nu en liten uppdatering.

Vår lilla fina honkatt Kajsa-Maja har farit vidare till Nangijala. Hon blev överkörd i förrgår och det känns så trist. Hon var ju så gosig och kelig den lilla rackaren! Kvar har vi nu vår Wille, eller Wilma som vi döpt om honom till eftersom han började löpa för ett tag sen och ja... Kanske blir en liten ökning i kattbeståndet inom kort! Vet inte men detta med könsbyte på katter känns bekant på nåt vis. Vi har väl varit med om det förut i vår familj? Torsten...hum hum hum...

Sambon är mest ute och fiskar, eller är på jobbet. Blir lite ensamma oc långa dagar faktiskt. Inga barn i sikte heller, eller så är det väldigt många barn i sikte! Killarna på gatan har lekt krig i ja 72 timmar de senaste tre dygnen... Bara "snipers" och bomber överallt... Men de har roligt tror jag? Lilla T leker doktor med grannpöjken. Inte så roligt det heller. Igår kom jag på dom med att ligga nakna i hennes säng och leka "Disco". Jaha, vad säger och gör jag nu då? Hennes far lär ju få ladda bössan inom kort? Men de är ju bara fyra och vi tog ett snack med dom igår om att de kan ha sina underkläder på sig när de leker. Och jag var bara tvungen att flika in att de inte ska klämma och känna på varandra... hur jag nu lyckades med det? Gah, jobbigt sånt här tycker jag. Sonen som alltid varit så pryd och blyg av sig, är det fortfarande faktiskt. Idag kunde han inte byta om till badbrallor på stranden, för någon "kunde ju se".... Så lika men så olika dom här två juvelerna!

Strax dags för lite Allsångs-premiär! S och jag bestämde att vi ska åka in till Skansen den 14/7, Larz Kristerz mina damer och herrar Larz Kristerz.... Eller Larz KLister som vi kallar dom... Hahaha, pinsamt!

Må så gott i sommarsolen.

återkommer

Okej...en recept-terror!

Detta blev en favorit då jag bakade till en midsommarbuffé för ett par år sen. Nu bakar jag det inte så ofta men alltid till jul och midsommar, kanske nån gång där emellan också. Om andan faller på. I buffén som det ingår i är det tänkt att man ska servera det med en ginspetsad löjromsröra. Något jag verkilgen kan rekommendera! Annars funkar det bra som det är med lite smör på.

Okej vi kör!

Till 24 kakor behöver du ha:

25 gram jäst
2 dl 37-gradigt vatten
0,5 dl olja utan smak
0,5 tsk salt
1-2 msk hel fänkål
3 dl grovt rågmjöl
3 dl siktat dinkelmjöl

Ugnen på 250 grader. Smula jästen och blanda med vatten och olja. 
I med salt, fänkål och rågmjöl, blanda om. Nu får du vara försiktig med dinkelmjölet, det mesta ska i och resten behöver du till utbakningen. Kanske två dl i degen ungefär, prova dig fram. Degen ska inte jäsa utan nu är det fram med kaveln som gäller. Man kan använda kruskavel om man har, jag kör med en vanlig. Forma degen till två längder och dela varje längd till 12 bitar. Nu ska varje bit kavlas ut till supertunna små kakor. Känns i armarna innan man är klar! Lägg kakorna på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, ca fem minuter tills de fått lite färg i kanterna. Ibland går det ruskigt fort så passa nu så du inte bränner nåt! När de är klara ska de kallna på galler utan bakduk!

Super enkelt och jädrans lyxigt med hembakat knäckebröd!

Ni får recptet på löjromsröran också!

200 gram philadelphiaost
0,5 dl gräddfil
4 msk finhackad rödlök
100 gram löjrom
1,5 msk gin
Nymalen vitpeppar

Blanda ihop alltihopa till en röra och låt den sen "mogna" i kylen minst en timme. KLART!!

Taskigt att komma med mattips så här kvällen före. men jag själv är alltid ute i sista minuten så...

Återkommer

Första dagen!

Idag är första dagen på sommarlovet, semestern. Började fint med lite sol som sipprade in genom persiennerna och maken som undrade om jag vill ha kaffe. Nja? Inte just idag, inte just nu. klockan var ju bara halv sju på morgonen och jag ville nog helst ligga kvar och bara slumra! Vid åtta ringde han och undrade nåt, minns inte vad. Men antagligen var han mest avundsjuk för att vi är lediga nu och inte han. Men det kändes skönt att komma upp. Tidningen hade han slängt in i hallen och nu kunde jag knäppa på bryggaren och sätta mig med tidningen och njuta av lugnet som råder innan barnen slår upp sina blå. Strax efter nio kom "Lilla loppan Larson" upp. Glad som en lärka är hon ju alltid på morgonen men jag tror att hon kände av mitt goda semesterhumör, och kvittrade lite extra. Sonen vaknade vid halv tio. Åskmoln som alltid på mornarna, och lite extra idag eftersom han upptäckte att han var sist upp... Tävlar om allt min lilla kille och att förlora är det värsta som finns. Därför drog han till en nödlögn om att han minsann varit uppe innan pappan gick till jobbet, men somnat om. Jomen visst?? Svårt att överbevisa eftersom jag själv sov då... 

Imorgon är det redan midsommar. Vi har nu bestämt oss för att fira hos farmor och farfar. Enkelt och bra. Slipper att handla och stressa med att fixa all mat. Mat som ändå hamnar i soporna eftersom man aldrig kan äta så mycket som jag har en tendens att laga. Fattar inte att jag aldrig lär mig? Just vid dessa helger får jag en sorts "Mat till hela världen" ångest.  Oftast finns det mat till hela gatan, och hur skulle vi kunna få i oss allt det är en ständigt återkommande fundering. Nu behöver jag iaf inte tänka på det och det känns helt okej. Sonen ville ha Laxost så det har jag fixat och så ska vi baka knäckebröd. Kan ge er receptet senare. Så enkelt att baka och så himla gott, som det är med lite smör eller att doppa i olika "såser". Mums. Julen 2007 bakade jag en dubbel sats. Gömde lite för att vi skulla ta med till farmor. Men mina små luringar hittade min gömma och det fanns inte mycket kvar när vi skulle åka... Därför bakar jag numer i sista stund och då gärna en fyrdubbel stats så det verkilgen räcker! 
Plocka lite blommor till våra huvudkransar måste vi också hinna med innan regnet kommer. Bävar för att ge mig ut bara då vi återigen är invaderade av myggor. Försökte för en stund sen att gå ut med grästrimmern... ångrade mig ganska snart. Säkert 40 bett på fem minuter.... Mardröm!! Hoppas det är mindre mygg ute på ön. Och så hoppas jag att det blir fint med sol och värme imorgon. Bäst chanser var ju vid kusten och jag tror vi valt rätt ställe för firandet.

Glad Midsommar till er alla!

Återkommer

Sjuk nu igen

Usch, det verkar aldrig ta slut detta. Trodde ett tag i  helgen att det faktiskt hade vänt och att det var på väg åt bätringshållet. men ack vad jag bedrog mig. Har sovit non stop sen i söndags och endast vaknat till när barnen krävt lite mat och uppmärksamhet. Fast de har inte krävt så mycket de heller, mest varit avslagna och hostat och snörvlat. Känns som en perfekt inledning på sommar, semester och sommarlov. 
Midsommar på fredag, stora frågan är väl vädret som vanligt. Sol eller regn? Är ju alltid trevligt med sol och värme. Men just det kan man ju aldrig råda över och det får bli som det blir. Vi kommer att fira hemma i huset och antagligen gå iväg till ängen där byalaget fixar traditionellt firande. Och jag har ju lovat fixa lite lekar... jag som gillar lekar så jädrans mycket är ju verkligen rätt person...NOT! men det är ju för barnens skull, och för barnen kan jag ju göra vad som helst nästan varkar det som? jaja, lite stövelkstaning, säckhoppning, och nåt annat som jag hittade på nätet när jag surfade runt. Helt otroligt vad man kan hitta mycket på detta internet. Hur gjorde man förr egentligen? hehe.

Återkommer

Idag

Idag är det bröllop. Dock ej vårt egna... Det ska bli fantastiskt roligt och vi ser fram emot dagen. Synd att det regnar och är lite aningens kallt. 

Återkommer

Needels and pins

En gammal hederlig Smokie låt for genom mitt huvud. I saw her today...nanana....  Kan bero på att jag just kommit hem från min första akupunktur. ( Hrm långsökt?) Har haft grymt ont nu i två veckor och känner mig matt och slut i ryggen. Musklerna är på helspänn och krampar av och till för att de är så ansträngda av smärtan. Så idag hos sjukgymnasten kände jag bara "NEJ" ingen massage tack. Har alltid tyckt att det varit skönt förut och njutit av det. Men senaste tiden så har det bara gjort grymt ont och blivit värre efteråt så jag avböjde det vänligt men bestämt. Kvar hade vi avslappningsövningar eller akupunktur. Valet föll på akupunktur. Först kändes väl inget speciellt. Åkte och hämtade sonen för en mamma-son middag på donken. Men så, på vägen hem, typ en timme efter att nålarna drogs kände jag hur det liksom bara "rann mjukt" genom musklerna. Avslappning! GUD så skönt efter att i många veckors tid varit på helspänn! Fick lite energi också så jag passade på att torka av köksgolven, men BARA dom. Vill inte dra på mig spänningar igen så jag hejdar mig där ;)

Sonen, ja... Verkar som att han fått förkylningen av mig... Hostar så han får andnöd men ingen feber ännu, tack och lov. Avvaktar natten så får vi se hur kraken mår imorgon. Kan ju vara kul att ringa in en VAB imorgon bitti efter att jag varit borta i en vecka... Men är dom sjuka så är dom, inget att göra åt liksom.

Nu ska jag njuta av att vara nästintill smärtfri!!

Återkommer

Midsommarnatts mardröm...

Traditionsenligt så firas det midsommar för byns alla invånare, med sång och musik, godispåsar till alla bran och danslekar runt stången på ängen mitt i byn. Brukar vara mysigt men långdraget, bara vädret är fint så står man ut. brukar vara roligt att träffa grannar och bekanta under glada och trevliga former. Dock har jag lyckats me dnågot som jag egentligen inte är så glad över. Att säga nej är svårt, att säga nej till argumentet "För barnens skull" är ännu svårare. Så visst, därför sa jag i ett obevakat ögonblick ja till att styra upp danslekarna runt midsommarstången. Jag gillar ju inte ens att dansa och leka små grodorna o ch prästens kråka. Jag tycker att det är såå förnedrande och pinsamt. varför vet jag inte, måste bero på nåt tragiskt barndomsminne jag förträngt.  Hoppas nu på att de andra två tjejerna som också är tillfrågade säger ja, så kanske jag kan gömma mig bakom dem. Fast å andra sidan har vi inte ännu bestämt ifall vi kanske ska åka norrut och fira...så det kanske löser sig?

Återkommer

Livets vändning

Ibland tar livet en oanad vändning. 
Livet tar slut. 
Tragiskt. 
Ledsamt. 
Oåterkalleligt. 

Allt det som var tänkt och planerat finns inte mer.
Minnen och saknad är vad som återstår.

Idag tänker jag på er.
Ni som saknar och minns.
Livet försvann, det rycktes bort.

Envishet och kämparglöd räckte inte till.
Det fanns någonting starkare som vann.

Hälsa till Nangijala

Intelligensbefriad öl?

Nu har norrlands guld kommit ut med en nyhet på sina burkar. "När älgen blir blå är ölen kall"  Kan ju inte bli mer korkat, eller? Kan man inte själv känna efter om ölen är kall så bör man nog inte dricka mer hur som helst och då spelar det ju ingen roll om ölen är kall eller inte?? Varför blir samhället så här egentligen? Mer och mer onödiga saker som man egentligen inte alls har någon nytta av, men som liksom prackas på oss vare sig vi vill eller inte.  
Jag menar om vi behöver en ring på ölburken som talar om för oss om den är kall eller inte, hur kan då någon ens våga sälja alkohol till oss? Kan vi människor verkligen vara kapabla till att göra några medvetna val överhuvud taget i vardagen? Klarar människan idag att tänka själva, har vi sunt förnuft kvar och törs vi lita till vår magkänsla? 
Visst, en lampa på ett strykjärn som talar om för oss att det är varmt, jo då slipper jag ju bränna mig om jag nu nödvändigtvis måste lägga fingrarna på. Minns ni "klarknappen" i julskinkorna? Den som poppar upp när skinkan nått lagom temperatur. Vad är det för fel på vanlig stektermometer? Vissa år blir skinkan perfekt andra inte fullt så bra, precis som det ska vara?? Vi blir ifråntagna vår egen handlingskraft och förmåga att få tänka!  Törs man dricka den där ölen om den är kall men älgfan röd?  Tänker också på hur sårbara vi är i vår datoriserade värld. Senaste nytt är väl att köra allt via bredbandet, alltså telefon-tv-dator-tv-spel och gud vet vad. Jo men vad händer om någon lyckas gräva av en kabel eller hälla kaffe i "modemet". Ja inte kan du ringa och knappast maila heller för att få felanmäla det hela. Och till råga på allt så försvann tv också.
 Fil nummer: 8138Filnamn: Norrlands_Kall_3,5_33RB.epsStorlek (kbytes): 1984
Nä, teknik i all ära, visst är det mycket som är bra och som underlättar vår vardag. Men oj så mycket onödigt skit som det hittas på bara för att vi konumenster ska göra av med våra pengar!

Återkommer

Nu fick jag skämmas!

Eftersom bilen är kvar i Norrtälje så blev det till att cykla till skolan och dagis med kidsen idag. Såklart står det typ tre skolklasser där och gör sig redo för en cykeltur... Alla barn med fina hjälmar och såklart alla vuxna också. Det brukar kännas så dumt och pinsamt i vanliga fall att komma cyklande till skolan utan hjälm, idag var det mycket värre kan jag lova! Tre små tjejer viskade också lite fint bakom ryggen på mig, tillräckligt högt för att jag skulle kunna höra: "Titta, mamman har ingen hjälm"   I KNOW!!  In med sonen till skolan bara lite försenad idag.  Ut igen till cykeln för att komma vidare till dagis. Då får jag se en pappa som ska med på cykelturen som också är utan hjälm. Så jag säger till honom att idag är det vi två som få skämmas... "Vaddå, skämmas" utbrister han. "Ja, vi har ju inga hjälmar" svarar jag och undrar om jag måste be om ursäkt för han verkade ta mycket illa upp. Ett fnys tillbaka får jag och sen vänder han sig för att knäppa på nåt barn en hjälm med en predikan om att den minsann måste sitta ordentligt nnars gör den ingen nytta... Sen cyklar han iväg UTAN hjälm...(!) Då skämdes jag ännu mer, för hans skull... Fast han verkade ju inte ha mycket att skydda ändå?

Nästa gång jag är i småstaden ska jag köpa mig en cykelhjälm, så jag inte behöver skämmas mera!

Återkommer

Fotbollskillen...

 
Moster M tillbringade halva helgen med oss, fick se denna bild på hennes blogg och var ju såklart tvungen att sno den! Så fint med solsken och svettig panna. Hur det gick i matchen? Ja, min kille kan ju förvandla vilken förlust som helst till vinst så jag antar att han vann hur det än slutade...

http://malisens.blogg.se/  här är länken till systeryster.

återkommer

Väntar

Väntar på skatteåterbäringen, hoppas att det blir som jag tänkt med några pengar till godo på kontot... 
Ska förstås betala det sista på resan och sen ska jag unna mig en sodastream. Har önskat mig en sån länge nu och känner att det är en fin present till familjen och speciellt till mina armar som slipper bära hem bubbelvatten och läskeblask. 
Sen funderar jag på ett rejält ångstrykjärn, men jag vet inte, så jädrans mycket stryker jag väl inte, fast jag kanske skulle börja om jag hade ett ordentligt järn? 
Mmm, sen står väl en laptop på önskelistan också, men nu börjar jag bli snål och såå mycket pengar kan jag bara inte unna mig att lägga på mig själv, även om jag hemskt mycket önskar det....att jag kunde....  Nej det ska fyllas på lite på våra tomma konton minsann och senare i vinter så är det väl tänkt att det ska tapetseras i husets sovrum. Det känns mycket viktigare än en dator!
Ååh, det finns så mycket man vill ha här i världen, både onödiga saker och "nödiga", det mesta klarar man sig väl utan och just nu är det nog inget livsviktigt jag känner att jag saknar. Kanske kanske kan jag övertyga sambon om att det får bli ett datorinköp när vi sålt den ena bilen? fast det lär jag ju få jobba på... Inte på att sälja bilen, dt är vi överens om. Så dyrt med två bilar. Också åker vi typ samma tider till och från jobbet. Räknade lite på tiden härom dagen och det är barnen som vissa dagar får en timme längre i barnomsorg. Fast om de ändå ska gå 10 timmar spelar väl den elfte ingen roll? Nä eller hur? Mitt samvete då bara som gnager... Vi ska ju börja jobba kvällar igen på mitt schema, vilket passar mig perfekt! Då kan vi samåka då jag jobbar dag och jag kan ta bussen då jag jobbar kväll. Visst vi är ju vana vid varsin bil men det måste ju gå att lära om sig igen? Lite annan planering bara. Sen blir det ju lite mindre utgifter och det passar en snåljåp som mig bra! Hehehe

Dags att börja med middag nu tror jag. VAD ska man laga då ingen är sugen på någonting. Även barnen börjar nu hosta och snora...inte bra! Fotboll imorgon och skolavslutning på onsdag, matcher igen pålördag. Mycket illa tajmat med total utslagning av familjen...

Återkommer

Hårfön

Borde egentligen ta min febertrötta kropp till sängen och vila en natt. Hostar så förskräckligt så jag lär ju väcka alla andra. Så jag sitter uppe här och håller igen på hostan lite, lättare att kontrollera när man är vaken. Har letat efter statistik för trafiken på vägen som går utanför huset. verkar väldigt hemligt då jag inte hitat nåt specifikt. Men typ 20000 bilar per dygn har jag fått fram iaf och det låter ju sjukt mycket! Anledningen till att jag sökt på det är att jag är så superless på att behöva vara räd för trafiken när man ska till och från skolan och badplatsen med barnen. Vi måste ju korsa vägen och när jag tog körkort så lärde jag mig att vid ett övergångsställe har gångtarfikanter företräde. Nåt som absolut inte gäller för övergångstället här i Svanberga... Ibland kan man få vänta medans 10-20 bilar dundrar förbi i 50-80 kilometer i timmen. Hastighetsbegränsningen är 50 men få som fattar vad som står på skylten även där.. 
USCH, jag blir så trött på att det. 
Vi funderade ett tag på att sätta ossi en svart bil med tonade rutor och rikta en hårfön mot bilarna som kom körande. Med hopp om att de skulle tro att det var en civilpolis med fartkamera, kanske kan funka?  

Läste i tidningen om nån 20 åring som blivit misshandlad av en 50 åring. 20 åringen hade tydligen gjort en galen omkörning och när han sen stannat för att släppa av sin flickvän hade mannen kommit ikapp och spöat upp killen... Om det är smma galning som körde förbi oss, vilket stämmer i både dag och tid så kan jag berätta att det var två bilar med ynglingar. De hade kappkörning och körde om bilar kors och tvärs. Skulle tippa på att de hade 150-160 km/h när de körde förbi oss. Antar även att det var mannen som spöade upp dem som tutade så det skar i öronen. Mötande trafik fick släga sig i diket och undkom i blotta förskräckelsen. Jag var just då på väg ner till stranden med tre barn på varsin cykel.... Man kan ju få slag för mindre.  Många tankar med "om"....om vi hade....om vi inte... En kappkörning med polaren och tre barn på cykel. Hårresande!

Men nu vet ni att om det står nån med en hårfön vid vägkanten så kan det vara lilla jag...

Återkommer

Feber och hosta...

inget vidare här på vinbärsvägen idag heller. Vaknade alldeles för sent igår morse med riktig feberyra och taggtråd i halsen. Snor och slem och sådär äckligt som det kan vara ibland när man dragit på sig en förkylning av modell större.. Inte roligt att ringa sig sjuk en lördagsmorgon klockan sju så jag släpade mig iväg i förhoppning om att det kanske på nåt mirakulöst sätt skulle gå över. Silly me? Inte går det över på ett par timmar, och inte känns det bättre att gå till jobbet...  Kämpade i alla fall på under förmiddan för att sen somna i soffan i lunchrummet. TOTALT slut, matt och trött. Efter ca en timmes sömn så tog jag mig i kragen och började ringa efter vikarie till söndan. 
Inte kan man jobba när man mår så här, det går faktiskt inte. Lillasyster som lovat att vara barnvakt på söndan var så gullig och kom ut ändå. 
Kändes skönt att veta att det skulle finnas nån mer i huset än jag när barnen skulle vakna imorse. Vi åt lite mat och mycket godis framför fotbollen och sen somnade vi alla gott före klockan tio. Kan säga att om jag inte haft barn så hade jag lagt mig när jag kom hem vid sex igår och troligen inte stigit upp ännu. 
Fast jag är mycket glad att jag fick sova till nio imorse och sen bli bjuden på frukost i ett soligt kök! Barnen hade mysig förmiddag med moster och sen sprungit lösa ute. Orkade inte direkt passa dom, men de klarar sig ju bra ändå. Stackarna, fick middag nu vid halv sju på kvällen... de var utsvultna! De fick inte i sig nån lunch så nu var de verkligen i behov av MAT! 

Nu sover dotter och sonen är på god väg till sängs han med. Mamman ska såklart bädda ner sig och försöka sova mellan hostattackerna. Tänk om det är svininfluensa jag dragit på mig? Huva, om jag smittat alla gamlingar med det?? Det blir inte roligt nu i semestertider med massa sjuka sjuklingar? Kanske ska ringa sjukvårdsupplysningen och kolla om man ska lämna prover nånstans? 

Hoppas er helg varit friskare och roligare än min!

Återkommer

Hankatt som blev honkatt...

Sonens födelsedagspresent, två kattungar, en liten söt hona som döptes till Kajsa-Maja och en fin hane som fick namnet Wille. Nu har de underbara små varelserna börjat uppnå könsmogen ålder och vi har varit lite oroliga för att det ska bli inavel... Nu har vår fina lilla hankatt börjat LÖPA!! Så risken för inavel är nu med helt över och vi istället ökat chansen/risken för kattungar med 100%

Tycker mig ha varit med om detta förut...

Återkommer

Sjukgymnasten...

Mhm, har varit iväg till sjukgymnasten igen då. Har en ordentlig inflammation i "revbensfästena" som sitter mot ryggraden.  Detta gör såklart asont och leder till att axlarna åker upp (jodå!) vilket gör det hela bara ännu värre och så har jag hamnat i den "onda cirkeln" Så nu gäller smärtstillande IGEN antiinflammatorikst, vila och sen stretchövningar för skuldrorna, men det får vänta tills smärtan har lagt sig. Känner mig helt mörbultad av denna omgång! Huvudvärk, fryser och smärtan på det. HÄRLIGT!

Snart ska jag hämta mina juveler från skolan och dagis, eller snart? Om typ två timmar få de små liven komma hem. De får suga ur det sista nu ur barnomsorgen innan det är dags för sommarlov. Kan tänka mig att det kommer bli tjat om att få gå till dagis och fritids om sommaren hade tänkt fortsätta på detta vis, med nordanvind, småregn och 10-12 grader ute. Men det får vi väl verkligen hoppas att det inte blir! Vill ha värme och sol, bad och kalla drinkar på altanen. Myggbett och flugsurr, jordgubbar och fiskmåsskrän. Sommar kom, kom, vi är redo NU!

Återkommer

Blev hemma idag... :(

Trist, men det gick inte. Har så jädrans ont just nu så det finns inget som fungerar! Har fått lite nya konstiga "symptom" jag antar att det är nån eller några nerver som "Skämtar med mig aprillo". Hoppas på akupunktur hos sjukgymnasten nästa gång. Har fått för mig att det kanske skulle kunna hjälpa? Massage fungerar i alla fall inte, får bara mer ont och nya konstiga saker händer. Som tex att det rinner varmt vatten över foten... Kan komma när som helst, när jag sitter står eller ligger, det börjar strax under knät och det känns som att det rinner ner över foten. vet inte hur många gånger jag kollat om jag kissar på  mig... för det är så det känns, fast på underbenet. Riktigt äcklig känsla!

Ska försöka skicka in lite papper till försäkringsbolaget idag. De ersätter fortfarande inkomstbortfall och utlägg för sjukgymnast och läkarbesök. Och jag har inte skickat in nåt på länge så där har jag nåra tusen att hämta.. Liten tröst iaf att jag inte behöver förlora pengar på den här skiten. Fast å andra sidan så gjorde jag gärna det om jag bara slapp värken!!!

Återkommer

Underbart!


När vi flyttade in i det här huset så tänkte vi "Det där gamla trädet tar vi och sågar ner, knotigt och fult med supervassa taggar" Men av nån anöedning vart det inte av och tur är väl det! Titta bara vilka underbara blommor! Hela trädet blir alldeles rosa i kronan nu så här på försommaren. Kan sitta och titta i timmar. Superfint att ta in några kvistar blndat med vita syrener... Åhh, sommaren är underbar! Sambon fick en planta (säger man så om träd också, planta?)    hm, nåja, han fick i alla fall en likadan, den planterades på framsidan av huset. Nu måste jag verkligen plugga på om just denna sort. Om hur man får den att bli ett vackert träd. kanske jag inte behöver göra någonting alls, eller så måste jag göra massor. hur som helst så är allt arbete värt det om resultatet blir det samma som med trädet vi redan har!  Det enda trista är väl att katterna sticker sig på taggarna och blir sjuka... Rosen hagtorn, heter det och har ni nåt tips kan ni väl höra av er.

Återkommer

RSS 2.0