Årets första

Återkommer

Nu blir det...

och efter det så pluggar jag in podradio i öronen...sen ser jag strax ut såhär:
Återkommer

Känner mig....

Återkommer

Fredagens middag

Kommer bestå av:
och
med
och såklart ett
Återkommer

Efter en...

....runda i småstaden är jag nu berikad med:
  • 2st koftor. Halva reapriset = 80kr/st. Perfa
  • Nytt batteri i klockan som jag hittade i städskåpet. Bortglömd men nu tickar den igen!
  • Ansiktsrengöring i form av skum. Kanoners!
  • Blomkruka och stenhjärta...hm...jaja..oplanerat men fint!
  • Ny rygga till sonen och småtjafs till dotran
  • Loppan fick hål i örona...japp...sex veckors tjat innan hon får byta..Oh My God!
  • Två strutar med pepparkakskola! GÖTTIGÖTTI!
Nu ställer vi klockan på 05.30 och hpppas på det bästa ;)
Återkommer

Bonnläpp!!

Surfat runt och kollat in odlingstips, frönyheter och massor av annat som har med "vårbruket" att göra... GAH! Jag vill ha VÅÅR NUUUU!!! Det bokstavligen kliar i fingrarna nu och jag längtar som aldrig förr till grönbetet!
Hittat tomater med mörk choklad? osäker på om de kommer smaka choklad om tomaterna eller om de är strimmiga i färgen och att det då ser ut som att de är chokladiga....antagligen smakar de choklad? Skumt! Måste ju provas va?
Efter att ha upptäckt en sån simpel sak som att det går att äta rödbetor så är det ett givet frö som ska ner i jorden....akta bara frosten!! Tålamod...fy! Uttrycket "frostkänslig" känns som ett hånskratt när snön fortfarande ligger decimeterdjup...BLÄ! Frost? Vaddå frost?? Det är ju månader kvar innan man kan säga att det är frost!!
Sockerärtor, japp såna kommer det att bli. Tomater, funderar på att köra lite ampel- och krukvarianter i år. Har ju typ ingen plats i växthuset eftersom det är såå pyttelitet. Tänkte nog köra hårt på gurka där och flytta ut tomaterna. Chili vill jag också testa.
Pelargonerna är toktorra och stendöda...fan! Antingen genomfrusna eller så har de gått mörkerdöden till mötes nere i källaren. SUCK! Men det finns visst såna som lever på att sälja plantor så det kanske löser sig?
Vår. Jag vill ha vår. Jag vill ha vår. VÅR sa jag! :D
Återkommer

Halvlek...

Halva veckan har gått och vi är redan helt slut...
Fullt program för alla i familjen resten av veckan.
Hoppas på att nästa vecka kan bli lite lugnare??

Loppan och jag har en hemlis som ska genomföras imorgon. Spännande!!
Mannen i huset lockar oss till skratt då han glider runt i de nyinförskaffade läsglasögonen... "Men oj vad gammal du ser ut pappa" Ja, haha, barn är ärliga sägs det?
Lillemannen har kört hårt med moster i traktens slalombacke. Lyckades på något vis få det till att hon är skyldig honom hundra pix, fast det var hon som stod för fiolerna hela kvällen som avslutades med en runda på donken...ekonomiskt geni kanske?
Återkommer

Rymmer...

...ett tag. Med glada steg mot trevlig destination!
Återkommer


En natt....

Var uppe inatt. Sömnlös. Vandrar. Vill hitta sömn och vila stilla ett par timmar. Istället infinner sig en krypande känsla i kroppen och chansen är väck.
Stod ute, tittade mot månen. Tyst. Kallt. Isen på sjön höll en nattlig konsert. Det sjöng, dånade, knakade, gnisslade. Trollbindande. Frös och skakade men stod kvar. Tyst och stilla, men ändå så många ljud. Naturens ljud.
Smög in igen och kröp ner under täcket. Skönt med värme! Bytte de verkliga och obeskrivbara ljuden i kalla vinternatten mot radio P1, havsbrus och vågskvalp. Gav mig ro, vågorna gungade mig in i drömmens land.
Återkommer

Läbbig....

.....huvudvärk som sitter från ena ögat och ner över kinden. Nope, ingen bihåleinflammation...känns inte alls som det. Nä, en läbbig värk helt enkelt. :(  Sömn- mat- och motionsbrist skyller vi den på!
Sista jobbnatten för denna helg. SKÖNT! Sen blir det endast 20 timmars jobb nästa vecka innan vi far iväg på minisemester norrut. LÄNGTAR! :D
Snart fotboll, sen mat, sen jobb....urk!
Återkommer

Hmpff ;)

Återkommer

Lyckas inte... :(

Hittat en layout som jag gillar men jag vill ha bloggens namn som header. Hur göre då? Fattar inte fast jag ägnat många sekunder åt att försöka iaf...suck!
Hjälp! Någon??
Återkommer

2011-01-14

Ser ut att bli en fin, kall vinterdag idag. Frostiga -14 då det var dags att ge sig iväg med barnen. Knirr och knarr under skorna och luften som fryser i näsan. Inne sprakar brasan, kaffebryggaren gurglar och det är bara jag och katten. På em står det skridskor på schemat. Inomhus, tack och lov.
Jobbhelg står framför mig. Har fina 30 timmar, drygt, kvar att göra innan det blir ledigt. Har inget emot att jobba helg, egentligen. Just nu är det tufft överlag bara. Har jag bestämt mig vill jag att det ska hända NU, inte om en månad, tre veckor eller ett halvår. NU. Otålig.
Vinsnubben på TV4, Bengt Frithiofsson, jag tror inte han är helt nykter i dagens sändning av nyhetsmorgon... Hm, han är ju lite märklig jämt, men idag vet han nog inte riktigt vad han snackar om. Och de är ganska snabb på att försöka få ngn annan att prata eller bryta till reklam. Jaja, fredag, klart killen får ta en sup! Eller?
Återkommer

Kommenterat

Ironi, absolut. Visst är jag ironisk här, men kan säga att jag ändå har lite koll. Även om jag inte är stans största konsument av skönhetsprodukter. Bristande intresse i kombination med lathet kanske? Vet inte. Det jag mest vill förmedla i detta inlägg är den i mina ögon hysteriska konsumtion av dessa produkter. Vi har dag- och nattvarianter för ansikte.  Där ögonen har sin egna tub. Händer har en, fötter har en, tuttar har en och resten av kroppen kan klara sig med att dela på en sort, kanske.... Nagelbanden kan inte dela med resten av handen och läppar har defenitivt sin egna.  Det är cremer med färg som ska täcka skavanker och som sedan måste tvättas bort med en alldeles speciellt framtagen produkt, gud förbjude att ta tex tvål... hugaligen! Nej, det ska vara finare än så. Ansiktsvatten som måste kombineras med rengöringslotion, inte tvål dumsnut....
Har vi egentligen, på riktigt, behov av alla dessa produkter? Gör dessa tuber och flaskor oss på riktigt fräschare och snyggare? Visst man vill känna sig fräsch och snygg och det är vi alla oavsett vilka kladdiga produkter vi smetar in oss i. Att känna sig snygg gör såklart att man även utstrålar en "snygghet". Därmed kan man ju undra om det inte ändå kommer inifrån eller om det kommer genom tuben? Vi känner oss snygga, mindre rynkiga, yngre, fräschare mer framgångsrika därför att de som säljer dessa produkter säger att vi ska göra det. Vi är så matade med det att vi faktiskt tror på det.
Den som kommer med cremen för det skitiga man har inombords, det som syns på utsidan men ingen tvål i världen kan tvätta bort.....  Kommer vattnet som tvättar bort sorgen i ögonvrån? Finns salvan som lindrar i nattens mörka ångest?
Har några svar faktiskt på det, men ger er chansen att fundera lite nu...så fortsätter vi en annan dag!

Anonym om Lustigt:

Ja fast skillnaden mellan en nattcreme och dagcreme vad jag hört är att nattcremen är fetare. Och dagcremen ska skydda mer mot yttrepåverkan som man utsetts för när man är ute... men jag förstår ironin ändå.. :)


Återkommer

 

 


Det är klart, bestämt och officiellt!

Alla hjärtansdag i år, då är det dax för en nystart! Omstart! Återstart! Ett steg bakåt och det känns bra! Åtta utvecklande månader har gått och jag tar ett steg tillbaka. Det bästa kommer bli att jag återigen får sova alla mina nätter till ljudet av mina älskades snusande andning!
Återkommer

Lustigt igen

Kom på en sak till som är lite lustigt....
Ögoncreme sån där anti-rynk, vet den att den sitter runt ögonen? Funkar den runt munnen också, eller är det bara ögonrynkor som försvinner? Tjejer/killar som jobbar på skönhetssalong (heter det så? låter gammalmodigt...) får de aldrig rynkiga händer? De jobbar ju med cremer och sånt dagarna i ända....
Den creme jag finner mest intressant är nog ändå nagelbandscreme....förbaskat svårt att få den endast på nagelbanden...för den gör väl ingen nytta om den hamnar lite längre upp på fingret?? Jag som inte har några nagelband...hur ska jag göra? Eller jag kanske inte har några för att jag slarvat med cremen? Antagligen så, fy skäms på mig!
Vem kommer på alla dessa krämer? Måste vara en sjuk människa? Eller smart...allt går ju tydligen att sälja...för vi behöver ju verkligen alla dessa sorter, eller hur!
Funderar även på alla dessa naturläkemedel, vitaminer och piller...men en annan gång....
Återkommer

Tänk att det kan hända så mycket på bara en förmiddag, allt som krävs är att man bestämt sig!
Nu väntar en ny sjudagarsjobbvecka....hm...nåja. Kanske inte så lockande just nu när allt är framför mig men snart har denna vecka också gått. Tiden går förbannat fort och det är bara att hänga med!
Dax att börja planera sommarsemester. Jo, det är faktiskt så. Kommer bli flera sköna veckor i vagnen. Hoppas jag iaf. Som det ser ut nu kommer vi få dela på oss i år igen för att barnen ska få så lång ledighet som möjligt och för att det ska stämma på jobben och allt. TUR för oss och för barnen att de har sina mostrar och far-&mor-föräldrar som vill hänga med barnen. Allt kommer lösa sig det vet jag! Bara solen och värmen behagar infinna sig så kommer det återigen bli en sommar att kalla underbar!
Detta var lite om allt och inget typ. Ska slappa nu och sen jobb 15-07. KATJINGHA!!!!
Återkommer

2011-01-07

JOBBA
ÅTERKOMMER

Sassa Brassa

Mandelmassa, vi fick höra näten rassla!!!!!!
Älskar att se sonen och hans vänner lira boll! Coola passningar som Zlatan skulle bli avundsjuk på...kämpaglöd och glädje, spänning och dramatik som får mammans puls att skena till oanade höjder!! Adrenalin ända upp på läktaren!
Besvikelsen efteråt som när den får sjunka undan på ett par timmar och kan bytas ut mot glädjen över allt bra och roligt man som åttaårig fotbollskille fått vara med om under ett par timmar i en stor idrottshall!
Återkommer

Lustigt

Nattcreme. Gör ditt och datt med din hud medan du SOVER. Vet inte hur lättlurad en nattcreme kan vara? Jag tog iaf på min igår kväll och var sen VAKEN hela natten. Funderade faktiskt på det där när jag smorde in plytet. Hur jag skulle göra för att lura cremen på enklaste vis. Om jag hade tagit den imorse istället, innan jag la mig för att sova, då hade den väl antagligen märkt att det var ljust ute och inte gått på det iaf... Fast det är klart, jag hade ju kunnat säga högt att det var midsommar och jag befann mig i kiruna där det väl är ljust även på nätterna? Men jag vet ju inte hur lättlurad en nattcreme är som sagt....
Samma funderingar infann sig nu på morgonen, kan dagcremen gå med på att jag sussilurar ett par timmar med den på? Den kanske bara tvärvägrar och säger "Stopp och belägg, här görs ingen nytta om du ska sova ditt spektakel!!!"
Det lustiga med allt var att en kär vän la upp EXAKT denna fundering i sin statusrad på FB idag. Lustigt, mycket lustigt!!
Återkommer

Vunnet....

Detta som jag inte har hört talas om förut...undrar om det är bra?
Och sen en flarra sånt här, som jag inte har ngt behov av egentligen men man kan väl använda sig av avmjällande skit ändå?
Återkommer

"De e mycke nu"

Kanske leder det någonstans, kanske inte. Hoppas innerligt på det ena eller det andra.
Några bra ord som får följa mig de närmaste dagarna får bli:
"Fortsätt simma, fortsätt simma..."
Gillar Doris och Nemo!

Fortsätt simma, fortsätt simma....



Återkommer

20110103

Vaknade i tid idag då...hahaha NOT!!! Klockan var liite över tio då vi slog upp våra blå/gröna/bruna. Funderade på hur man gör då man inte ätit frukost men det serveras lunch på dagis/fritids alldeles strax... De fick kasta i sig varsin rostad och sen for vi. Bilen som snällt stått still ett par dagar syntes knappt under täcket. Sopkvasta ligger någonstans ihop med ett par skidor och en stav under just nämnda täcke och kommer visa sig först om ett par månader.... Sicken tur att gubben fick rejäla vantar i julklapp...de funkade ypperligt bra som substitut för sopkvasta. Fattar inte hur det gått till men bensin har den iaf lyckats sluka fast den stått still, eller så var det ngn som lämnade den tom och det är därför den fått stå ensam och övergiven? Minns inte... ;)
Kör ett litet extrapass på jobbet innan jobbet. Glasklart.... yepp så får det bli! Och appropå jobbet så har jag ett mail att slänga iväg och ett samtal att ringa. Hoppas det klarnar efter det, på olika vis!
Nu...rodel i soffan!
Återkommer

Surt

Loppan är en sån surstrumpa!! Fy för sura femåringar....blä!!
Återkommer

RSS 2.0