Det värsta som kan hända är??

Idag har jag fixat ett problem. Ett big time problem som gett mig ont i magen. Eftersom att det har med jobbet att göra så har det varit extra svårt. Svårt att erkänna att jag inte klarar det. Men så är det, jag fixar det inte. Hur som helst så har jag iaf fått hjälp och det magonda försvann lite grann. Även om jag inte är helt befriad från uppgiften.... Det bästa med allt är att det inte känns så hemskt att "ge upp" som jag först trodde. Jag skäms inte som jag trodde att jag skulle göra. Jag dog definitivt inte. Jag känner mig inte sämre än någon annan, lite tvärtom kanske? Jag känner mig bra som faktiskt erkänner att jag inte klarar av det och ber om hjälp. Det är just det jag vill förmedla till er såhär inför ett nytt år. Löften till höger och vänster brukar det vara denna tid och absolut! Man ska visst ha mål och ambitioner, viljan att pröva och utvecklas. Misslyckas du så är det inget nederlag, utan en vinst i det stora hela. Att ha försökt, att ha vunnit erfarenheter, att ha vågat. För det värsta som kan hända är...? Realistisk konsekvensanalys....

Återkommer


Sms från sonen...

"Jag ska gå och lägamäj ja jag lägtar äfter däj me puss" 

ingen T9:a där inte....

återkommer


En hemlighet...

....prova inte att steka müsli i olja...det är inte gott!!

Återkommer


Dagens Mount Everest

Dags att bestiga berg igen. Kom ju upp ur sängen iaf och bara det kan vara en prestation? Barnen fick vitaminchock till frukost i form av hempressad juice, apelsiner och clementiner. Gott som sjutton och bra för dem att få i sig vitaminer. Fibrerna förvinner väl men det skiter jag i ;)

Så, vad heter bergen idag då? Antagligen stryktvätt. Jo det är ett berg, fast det kan jag gömma i tvättstugan, känner inte riktigt för det nu. Så har vi en liten inköpslista som måste reduceras. Åka till lilla staden alltså. Hm, vilket känns som Alperna minst!
Har lite oro i magen för sambon som ska åka från Gävle nu på förmiddan. Vill ju att han ska ta sig hem, med tanke på väglaget och alla varningar som utfärdas! Att det ska bli sånt kaos när det kommer snö? Eller är det vi människor som förväntar oss att den ska samlas i högar och lysa vit och fin utan att för den skull vara ivägen för oss eller påverka oss på nåt sätt. Det är ju så att varje vinter kommer det snö och den hamnar inte bara på de ställen vi vill ha den, den lägger sig överallt. Det lär vi ju få leva med och inte lägga skulden på snöröjning eller på nån stackars myndighetsperson som inte anses sköta sitt jobb. Tänker på Emil, den där illbattingen som i vildaste snöstorm for till Mariannelund med Alfred på släp. Hade han inte klarat det kunde han ju säkert anmält det till vägverket för bristande vägunderhåll....Nu klarade sig både Emil och Alfred, vilket jag också hoppas att min älskade gör!

Återkommer


"Men orka"

Har så förbannat svårt att få till det. De allra enklaste saker blir som berg att bestiga. Nu står middag på tur i dagschemat. Känns som en omöjlig uppgift. Varför?? Har i tre dagar haft ångest över tvättberget som bara växer...så enkelt att bara gå ner i källaren och starta en maskin...eller? Nä, det är inte så enkelt. Det är inte "bara att". Fattar inte vad som händer? Och när det väl händer nåt, ja då finns ingen hejd på mig... Varför i fridens namn har jag bakat såå mycket knäckebröd idag tex?? Blir så trött, är så trött. Bara tanken på att putsa bort tandkrämsfläckar på badrumsspegeln får mig att gråta, jag ORKAR inte...men hur jobbigt är det? Egentligen? Jag orkar ju sitta här och skriva...så gå och gör nåt vettigt mänska!!
Jaja...jag har iaf fått tummen ur och tagit ner tvätten som var torr, hängt en maskin och startat en till. Bakat knäckebröd då som sagt....ska väl skära upp tryffeln som jag gjorde igår. Packa in i nån fin låda om jag har nån? Så mycket mer än det har jag inte klarat idag. Mat? Har nån av oss ätit nåt på hela dan? Nu börjar de små krypen nalla i skåpen så jag måste väl koka ihop nåt. Men vad?? Säger som smågrabbarna..."men orka"

Återkommer


Julemyslördag

Det var riktigt kallt inatt. -16,4 grader när jag gick och la mig igår, kan man ju kalla vinternatt eller hur? Idag har vi, eller jag pysslat med julgodis. Knäcken är kokad. Jag kör latemansvarianten och häller ut allt på en plåt och skär i bitar. Massor av olika sorters nötter hackar jag ner också innan jag häller ut smeten förstås. Sen har det blivit Fransk nougat, apelsin-tryffel med flingsalt, baileys-tryffel med vit choklad. Min supergoda sill som svärmor beställt. Konstigt att knäck och sill kan dofta gott tillsammans? Måste vara ett julefenomen?
Så fick jag och sonen ett ryck och for in till lilla staden för att köpa julgran.  Eller han följde med för att han ville köpa sig det där hemska spelet som jag inte vill att han ska ha, men som jag får ge mig på ändå... Han tyckte att han kunde få det i julklapp och vi kom överens om det med stora herrn i huset. Men det som väntar...väntar alltid för länge, och argumentet "Jag har egna pengar" går ju inte att säga emot? Det är ju faktiskt hans och hans beslut, visst kan jag vara med och råda, styra, informera och hjälpa, men pengarna är ju hans och han får ju välja själv. Och vad är skillnaden? Köpa det själv eller få det i julklapp? Ja, att han får spelet hur som helst och högst troligt något annat i julklapp...

Kvar att göra: knäckebröd, kokosgodis och kokoskakor, ischoklad och marsipangodis.

Nu ska vi snöra ihop nån middag

återkommer


Kommer den själv eller måste jag jaga in den?

Julstämning. Hur får man det? Kommer det bara av sig självt, eller måste man kämpa för att den ska komma in i huset? Har spotifyat ihop en julmusik-lista, eller jag har sökt en massa och ska väl redigera ihop den så att favorit-låtarna spelas i favorit-ordning och av favorit-artisterna. Inte så avancerat men det tar sin lilla tid.
Julgodis, ja det kommer definitivt inte inknallades av sig självt, så det blir till att baka eller göra eller vad man nu säger att man gör när man tillverkar det. Julmat, nja, den får nog anses klar. Sillen ska förstås göras och skinkan griljeras, men mer avancerat än så blir det inte. Jo, janson då förstås. Men sen är det nog! Vi ska ju ändå inte äta julmiddan hemma. Granen har vi som tradition att ta in kvällen före julafton. I år jobbar jag till 23.00 den kvällen, så det får familjen sköta utan mig i år. Annars då? Julgardinerna jag beställde för en månad sen har inte kommit, så i ren protest vill jag inte sätta upp nåt annat...men...jag måste nog vika mig nu! Hitta de som jag hade förra året, stryka och dona. Julklappar? Jo, lite är klart, det mesta inte. Traditionen är att handla sista dan. Så även i år!
Har kollat upp lite nya recept med julgodis. Limekola, apelsintryffel...ja lite sånt. Kanske blir bra, kanske inte?

Nu ska jag fortsätta jaga den där stämningen, även om jag inte finner den så är jag säker på att det blir jul hur som helst ändå!

God jul!

Återkommer


Ta ställning

Det finns många anledningar till detta. Du får finna dina egna argument, för eller emot. För mig betyder det att jag lyssnar på allas barn. Ni har rätt till en vit jul, ute OCH inne. Stora julkramar till alla barn där ute i december-mörkret.Hoppas er jul blir ljus och lycklig!!

http://www.vitjul.se/

Återkommer


Tårtkalas



Idag blir det vikingapyssel, Lilla T ska följa med Faster från bollnäs till småstaden för julshopping. Jag och grabbarna gör sällskap med bybor till vikingabyn. Fasters hund ska vi få låna med oss så sonen är väldigt nöjd!

Återkommer


Hur e läget då...

...jo tack, det funkar!!

Börjar få kalasläget under kontroll. Vissa saker som jag nu kommit på och måste fixa imorn. Blir en tur till Norrtan innan melodikrysset börjar...

Nu ska jag fredagsmysa med mina underbara små juveler!!

Återkommer


Tack kära lilla mamma

Fick telefonsamtal kl16,55 på eftermiddan....det var kära mamma som ville ha sällskap till Uppsala och "Elvis forever"....sånt kan man ju inte banga på....skönt avslut på en hemsk jobbperiod...

Sicket drag, härlig musik med ordentligt sväng...mjuka stämmor i "In the Getto". Och den där Jack Baymoore...jo tycker nog han e lite ögongodis allt...utstrålning på scen hade karln och förmåga att röra sig hm...jo han va fin ;)


Så, inga drömmar bakade ikväll, men kalas kommer det bli ändå...så inga drömmar krossade heller då kan man ju säga... ;)

Återkommer


Irriterande igen...

tror att just det ordet varit rubrik förr i denna blogg... Låg länge igår kväll innan jag kunde få ro. En sak på jobbet som skulle göras idag som störde min hjärna i många alldeles för långa timmar. Så hemskt när man vet att det är något man måste göra och det finns ingen chans i helvetet att man nånsin skulle komma på tanken att göra det frivilligt, men så är det en uppgift på jobbet och det bara MÅSTE göras...och det var jag som skulle göra det....hm...nu kanske ni tror att det är något hemskt och äckligt eller så. Inte alls, egentligen...men jag bara ville inte och jag mådde så dåligt igår kväll och natt. Efter tolv började jag kolla på "Flickan som lekte med elden"....tänkte att jag brukar somna när jag kollar på film...kanske inget bra val av film om syftet är att somna...halv tre rullade eftertexten och jag hade fortfarande mina gröna öppna och ont i magen av kommande arbetsdag....Lyckades väl iaf somna till slut för att klockan fem väckas av en fyrårig kommandora..."Välling, och det ska du göra NU!" Sen ett hysteriskt utbrott i vardagsrummet för att programmen på Disneychannel inte börjat sändas....Alltså, ni som känner mig vet att jag inte har det bästa morgonhumöret, jag lovar att jag KOKADE av ilska!! Men den ilskan kunde jag ju inte ta ut på min dotter klockan fem på morgonen direkt...jag har spärrar tack och lov. Men de sista en och en halv timmarna fram till att klockan skulle ringa låga jag med ilska pysande ur öronen. Käkarna hårt sammanbitna så att plomberna nästan lossande. Hjärtklappning för att jag inte ville åka till jobbet....
Men jag kom iväg, tänkte först "skolka" och ringa mig sjuk...men det funkar inte... N vågade knappt säga godmorgon...usch, det är hemskt att vara så där arg och irriterad. Det är ju inte barnens eller N:s fel. Det är ju ingens fel, mer än mitt eget kanske...  I alla fall, jag kom iväg till jobbet. Jag kunde inte hur jag än funderade komma på något bra sätt att slippa undan uppgiften, så det är väl bara att bita ihop. Snart är det över. Om jag inte hade tystnadsplikt skulle ni få veta vilken simpel grej det var jag skulle göra, men det går inte. Vill ändå klargöra att det är en helt simpel grej som vi ofta gör och som jag gjort flera gånger förut. Jag gör det gärna igen dessutom. Det har i detta fall mer att göra med personer inte med uppgiften i sig att göra. Nu efteråt tycker jag till och med att jag varit larvig som reagerat så på det men...  Hur som helst, all planering var omgjord när jag kom till kontoret imorse och uppgiften skulle nu utföras av en kollega...som tyckte att det skulle bli kul... Hm...magsår i onödan kan man säga! Men humöret var i botten, ingen lust att se folk, hjälpa folk, ta hand om folk...superbra dag att ta med sig en person för introduktion..NOPE!!  Går inte att förklara riktigt, men jag har känt mig som en riktig häxa idag. Arg och irriterad på allt. Sådana här dagar är det inte lätt att jobba. Men jag får vara nöjd med att jag inte gjort mig osams med någon...hårda bett i tungan har räddat mig idag...Jag är ännu nöjdare med att jag trots all ilska och vrede ändå skrattat och kramats. Det behöver man fast man är arg!
Under kvällen har ilskan runnit av mig. Känner mig mest bara så fruktansvärt trött.... Trött i kroppen, trött i psyket, trött, trött, trött....

Nu ska jag krypa ner i soffan med sambon, jag behöver nog fler kramar för att den sista irritationen ska försvinna. Hua, det är jobbigt att vara arg när man inte har någon eller något att "skylla på". Så här länge brukar inte "morgonhumöret" hålla i sig...

Orkar inte skrivas mer nu...

...återkommer


Dec. 7, 2009

Mycket jobb och lite tid till annat... Ingen vidare uppdatering här på sistone. Så vad har hänt sen sist. massor och inget skulle jag tro. Julen närmar sig med stormsteg. Småpyntar här och där, igår fixade jag till lite hyacinter och amaryllis, blev fint tycker jag.

Pepparkashuset, jo det börjar väl ta form...nästa år blir det ett mindre. Årets produktion har inneburit: brända fingrar, sjukt mycket spritsande med kristyr, torn som rasar, riddarinspiration övergick till fotbollsinfluenser...hm..nåja. Vet många som gör finare byggen, men vi har haft kul iaf och det är väl huvudsaken?


Nu återstår fyra dagar av många timmars arbete, sen ska jag få vara ledig i fyra dagar. Om det inte dyker upp något kort kvällspass som jag kan tjäna lite extra på... Är ju rätt tid nu när Nicke är hemma, att jobba lite extra. Har för övrigt sökt nytt jobb också, vi får väl se om det kan bli nåt. Inte för att jag egentligen måste men skulle vara kul med något nytt ett tag? Kanske det kan innebära en natttjänst och då skulle jag bli sjukt glad! 
Nätterna denna vecka får gå till kak-bak. Sonen ska ju ha sitt kalas på lördag och det står drömmar och syltkakor på önskelistan....så kakor i massor måste bakas. Tårtor ska knåpas ihop. Fiskedammspåsar, bakning till mjölkallergiker måste jag finurla ut nåt bra där. Måste ringa ett företag idag som levererar roligt pynt till tårtor och kakor. De hade massor av fotbollspynt. hoppas på snabb leverans därifrån. 

Nu ska jag far till jobbet!

Återkommer 


Jag måste få SOOVA!!

Jag sover så jäkla taskigt nu ett tag. Senaste månaden har varit helt hemsk och nu börjar jag känna mig sliten! Skulle så gärna vilja sova ut en morgon och vara pigg sen. Men inte ens det händer, även om jag nu sovit lite mer i helgen som gått. Känns ju som att det inte spelar nån roll, sova och ändå va trött eller inte sova och fortsätta denna utslitningsperiod. För det är vad det är hoppas jag, en period, nåt övergående.

Hade tankar på att starta pepparkakshusbygget ikväll. Har väl råkat lova lite för mucket kanske? Men en riddarborg? kan ju inte va så svårt, eller? Raka linjer och inte så mycket krims krams. Kunde jag få ihop ett ånglok med tillhörande vagnar för ett par år sen så borde ju en borg vara busenkelt. Men, nio timmars arbetsdag och tålamod med små trötta juveler hänger inte ihop, speciellt inte arkitekts-tålamodet...måste nog plita ihop nån sorts mall innan vi kör igång? Jag antar också att sonen var mest sugen på non-stop och inte alls så sugen på kavlande som han bestämt hävdade...I know him, my son...hehe


Återkommer



RSS 2.0